Ut på äventyr

Wohoooo jag och girlfriend med våra kids ska till Malmö och bo på hotell två nätter vecka 30. Jäklar så roligt det ska bli. Vet inte sist jag och Martin hittade på nåt sånt här utan Bobbe. Man behöver göra saker på tu man hand med barnen ibland.
Vi ska shoppa, kanske ha pickninick, kanske tura över till Danmark med båten eller åka till något vattenland.... MEEEEN coolast av allt är att vi ska få vara med på inspelningen/livesändningen av morgonlovsprogrammet på SVT. Hur häftigt är inte det??? Girlfriend känner/är släkt med en tjej som jobbar i sminket där så vi får vara med....!!!!! Jag som är som en galning när det kommer till kändisar kommer väl svimma av upphetsning och springa med autografblock som värsta fjortisen :-) (Hoppas inte girlfriend läser detta för då kanske hon inte bokar in mig och Martin på resan. Hahahaha!!!)

Hår är inte allt

 
Våran polare och Martin,,,, snygga grabbar va. Nåja dom får i alla fall inte håret i ögonen :-)
 
 
 

Skalle-Pär

Idag rakade sonen av sig håret för att hedra våran vän som har cancer och nu börjat tappa sitt eget hår. Är mycket imponerad över att en 12-åring verkligen genomför något sånt här. Visst har man sagt att man skulle göra något sånt här själv men skulle man verkligen verkligen göra det???? Min Martin vågar och all heder åt honom.
 
 
 
 
 
 
 

Pengar

Puh igår fick vi äntligen tillbaks pengarna från den avbokade stugan på Ramsvik´s camping.
Nu är den stora frågan vad vi ska hitta på istället. Funderar på att boka ett hotellrum och åka någonstans. Någon som har förslag på nåt kul ställe???

På gång

Idag när jag steppade upp på vågen så insåg jag att en och annan promenad på veckorna inte skadat. Går ju med vovvarna men då ingen av grabbarna älskar att powerwalka så blir det ingen motion av deras promenader. Gick ut själv idag och gick sex kilometer vilket var härligt. Kändes konstigt att gå utan hund men samtidigt härligt. Hoppas på att ha karaktär nog att fortsätta,,, inte så mycket för viktens skull, för den orkar jag inte bry mig om, men för konditionens och hälsans.
 

Lite tid

Förstår folk som blir småtrötta på att vi aldrig hinner ses eller hitta på saker tillsammans med dom :-( Bobbe jobbar borta på veckorna och när han väl är hemma finns det en del man ska hinna med på en helg. Man måste helt enkelt prioritera och då kan det kännas viktigare att VI umgås än att hälsa på hos folk eller göra saker man inte har lust med.
Sen jobbar ju jag varannan helg så på en månad ses vi i princip fyra hela dagar... vilket blir 26 helger på ett helt år.... om man tar bort semestern på tre veckor. Inte mycket!!! Räkna då att bara vedhanteringen i Råkna tar cirka 15 helger.... SUCK! Sen undrar folk varför man ibland tvekar över att bo kvar i Råkna???? Hahahaha kan bara skratta då och fundera på om dom skulle vilja byta med oss vilket jag INTE tror.
Hade varit skönt att bara ha en liten plätt att klippa gräs på, en kruka med växter ute istället för alla blomsterland, element att bara skruva på så värmen kommer utan att behöva klabba med ved och ett hus som någon annan målar. Nåja drömma går ju!
Kan tala om för dom som funderar på att flytta ut på landet att det handlar inte om att sitta i en hammock och lyssna på fågelkvitter hela dagarna och att elda med ved inte alls är så billigt som alla tror. Kostar en sabla massa diesel för motorsågen och traktorn och sen kostar det i ström att driva kap och klyv. Sen är det försäkringar för hela rasket som också ska betalas och lägg då till arbetskraften.... inga roliga räkningar på vinterhalvåret.
Vi har som tur var hjälp av våra föräldrar gudskelov men inte meningen att hela livet ska vara slit och släp i alla fall.
Hade det inte varit för hundarna och våra katter hade vi garanterat övervägt en lägenhet inne i Hylte men misstänker att en sådan flytt hade blivit väldigt krånglig för våra djur. Får avvakta och se vad framtiden för med sig.... 
 

Myskväll

Idag ska sonen och jag ha myskväll....
 
 
MUMS!!!!
 
Tack för räkorna mamma!!!!
 
 
 

Lastbil

Denna lastbilen hamnade jag bakom på Nissastigen idag. Inga baklampor och ingen nummerplåt. Tur det inte var mörkt för då hade jag inte sett den alls.
 
 
Ha en fortsatt bra dag i regnet folkens!
 
 
 

Helsingborg

Idag åkte Knodden och jag till Helsingborg för att kolla hans ögon. Hans syn har inte blivit sämte vilket var underbara nyheter så nu kan han lugnt gå och luffsa ett år till i Råkna utan oro.
Hittade dock nya fukteksem på honom igår. Nere på hasen på det håriga ställe som är kvar hade han en stor fläck. Just nu har han så ont i det så jag kan inte göra mer än att försöka klippa runt det så gott det går men sen ska allt det håret också bort.
Han väckte uppmärksamhet på djursjukhuset med sin rakade kropp. Han njöt av uppståndelsen och ligger nu helt utslagen i soffan här hemma. Många som frågade vad det var för ras och flabbade när dom såg hans håriga huvud. Goa lilla Knodden!!!!

Avbokat stugan

Ringde imorse och avbokade stugan i Ramsvik då vårat resesälskap inte var kry nog att följa med. Var ingen billig bokning och vi var noga med att kika över vilka regler som gällde för avbokning så föreställ er min förvåning när jag ringer campingen och bruden i telefon börjar slingra sig som en orm och måste lämna över "ärendet" till ekonomiavdelningen fast vi avbokar en månad i förväg. Försökte förklara att det räckte att vi bokade av en eller två veckor innan för att få tebax pengarna men hon köpte inte det. Tog efter många om och men mitt kontonummer så nu sitter jag här och undrar om många tusenlappar bara ska brinna inne på Ramsvik´s camping????
 
Fortsättning följer....

LUND

Idag var det dags att hälsa på polaren i Lund på sjukhuset. Inget kul ställe att vara på men han höll modet uppe och har en underbar familj som stöttar honom och hälsar på honom. Kram på dig kompis!!!!! Hoppas vi kan få till en grillkväll snart och umgås och prata lite skit.
Martin har ju bestämt sig för att han ska raka av sig allt håret för att hedra våran vän som måste göra detsamma nu pga cancern. Ska bli intressant att se om dom blir lika snygga utan hår ;-)
Emma och Johan har varit här en sväng ikväll dels för at lämna igen sonen och för att slänga på lite färg på sin båt. Alltid lika trevligt när dom kommer innom. Tack för besöket!!!

Wild West

Idag stack Bobbe, Martin och jag in till stan för att käka på Wild West Steakhouse med Emma och Johan som en försenad födelsedagspresent till mister Johan... grattis i efterskott föresten.
 
 
Maten var kanongod!!!
 
 
Jag och älsklingen!!!
 
 
Martin fick sova över hos Johan och Emma inatt. Dom skulle spela dator. Tusen miljoner tack till Johan och Emma för att ni tar hand om lillkillen så bra. Han älskar er en massa och vi också.
Passar på att tacka för en supernice kväll med många skratt.
Antar vi ses på måndag vid maskinen vid entren då Johan med fickorna fulla av 10:or hahahaha! Vill verkligen ha minipaddan :-D
 
 
 
 
 

Min lilla katt

Ja dom sista blogginläggen har handlat om lilla Mulle men så är det i detta huset. När ett djur dör här så sörjs det fullt ut, vilket är skönt. Vi bölar, pratar minnen och ibland är vi totalt knäpptysta. Skönt att man får sörja klart och får det ur systemet liksom.
 
 
Mulle och Victor äter lunch tillsammans.
 
 
Mulle
 
 
Martin och Mulle myser.
 
 
Här är lilla katten avlivad :-(
 
R.I.P Mulle
 
 
 
 
 
 
 

Sorglig dag

Urs idag är det sista dagen med Mulle som vi hämtade i Halmstad för cirka femton år sen. Himla tungt när man haft djur i huset under så lång tid. Är inte skojigt och se dom tyna bort och bli gamla men det är så det är bara.
Nu har jag ringt och sagt upp hans försäkring vilket slutade med att den stackars grabben i andra änden knappt hörde vad jag se eftersom jag fick totalt psykbryt precis när han svarar. Trodde jag var samlad och skulle kunna ta det men icke sa nicke.
Halv tolv ska vi vara i Torup och sen blir det begravning bakom huset,,, för självklart ska han ligga jämte Ozzy och vakta Råkna åt oss.

Mulle

Imorgon ska jag avliva en av mina katter. Så sorgligt!!!!
Haft honom i snart femton år så det kommer bli tomt utan honom men han mår inte bra alls. Smal som en sticka trots avmaskning och byte av foder, stendöv och gaggig. Haltar av och till... beslutet är rätt. Han ska inte behöva lida mera.
Bobbe ska gräva en grav jämte Ozzy idag.

LUND

Våran vän som har cancer ligger just nu nere i Lund för att påbörja sin kamp. Tänker på honom hela dagarna och skulle önska vi kunde göra något för att hjälpa honom och hans familj genom denna svåra tid. Skönt att bollen är i rullning dock och att det händer något på denna långa resa han ska igenom. Vi har bestämt att det är ljus i slutet av denna tunneln och inte mörker... det SKA ordna sig PUNKT!
Massa kramar från oss i Råkna till våra goa vänner!

Bilder från Dream Hack

Nu kom Bobbe hem efter en dag i Jönköping. Han och Martin har tagit lite foton...
 
 
Nöjd grabb utanför ingången till Elmia.
 
 
Mycket folk på G in...
 
 
På plats
 
 
Lite skillnad mot hemma i Råkna hahahaha!
 
 
Rediga doningar!
 
 
Ja han blir inte ensam på Dream Hack i alla fall.
 
HA EN KUL UPPLEVELSE MARTIN!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu har han åkt...

Varit väldigt cool och kaxig om att Martin ska själv på Dream Hack i Jönköping men kan ärligt säga att det brast när vi skulle säga hej då imorse. Fyyy!!! Han har aldrig varit borta från mig så länge och absolut inte ensam. Några tårar rann nerför mammans kinder :-(
Måste säga att jag beundrar hans mod. Inte alla 12-åringar som man vågat släppa själv på något sånt här eller känt att man kunnat lita på men jag tror att det kommer gå skitbra.
Tänk sicken upplevelse för honom!!!
Hoppas nu allt går bra för honom och att han får den upplevelse som han förväntar sig.
För er som tycker jag är helt galen som släpper iväg min unge på nåt sånt här kan jag bara meddela att jag vet två äldre grabbar som ska dit här ifrån byn så skulle det behövas så kan jag alltid få tag i någon av dom så att Martin kan få stöd.
 
Puss på dig sonasatan... ses på måndag!!!!
 
 

Lycklig unge

Puhhh nu är mitt mammahjärta varmt och lyckligt igen!!!!
Bobbe och jag kom överens om att vi skulle köpa sonen en biljett till Dream Hack eftersom han var så inställd på att få åka och lana. 959 kr fattigare men vad gör det när man ser killens ansikte lysa av lycka och kramarna aldrig tar slut.... nä precis ingenting!
Marius och Mona gick in med 200 kronor i en försenad födelsedagspresent (grabben fyllde i februari hahaha) så bördan blev inte riktigt lika tung att bära. Tusen miljoner tack till brorsan och hans underbara fru för att ni ställer upp när jag behöver er som mest! Love you!

Dream Hack

Blir så ledsen när min son är ledsen :-(
Imorse kommer han glad som en lärka och säger att en grabb som skulle lotta ut en datorplats till Dream hack i Jönköping bestämde sig för att ge den till honom. Efter att väntat på mail om koden hela förmiddagen frågade Martin honom vart den blev av och svaret blev att han tänkte behålla både sin egen biljett och den andra. Snacka om härdsmälta här hemma. Martin grät av besvikelse och jag var nära att börja böla jag med.
Kollade vad en biljett skulle kosta att boka nu i sista stund och det var dyrt... 959 kr Upps!!!!! Pratade med Martin och jag tror vi är överens om att han och Bobbe ska åka som dom hade tänkt från början nämligen på varsitt dagspass och kika. Hoppas sonen får en fin dag i alla fall och att grabben som gjorde honom besiken får en satans skoskav, att hans svindyra tangentbord blir stulet eller att han tappar sina matpengar.

Skolavslutning

Idag hade Martin sin skolavslutning från femte klass. Jag hoppas min lilla grabb får ett underbart sommarlov med superfint väder.
 
 
Här är sonen med några av sina kompisar som slutade sexan. Han är minstingen både till åldern och längden :-)
 
Efter avslutningen åkte Martin och jag till Halmstad för att kolla in kläder och laga skärmen på hans telefon. Blev ett par svindyra shorts, mobilskal och glass.
Nu har vi promenixat med vovvarna och hittat en hemlig strand.... sann lycka. Nu kan man äntligen få bada ifred och även ta med vovvarna utan att någon kommer störa sig.
Hemmapizza på G nu och slappa resten av dagen!
 
 
 

Tack Tina

Tack Tina för all gosig dricka som vi fick som tack för att du fick låna våran husvagn. Så gulligt av dig!!!!! Bara att säga till om du vill långa kärran igen :-)
 
 
 
 

I helgen...

I helgen var Emma och Johan och Johans pappa här en vända och körde lite bräda efter Johans nya båt. Här är lite bilder från detta...
 
 
Coolt foto på Johan.
 
 
Min söta son!
 
 
Emma åker också bräda.... duktig tokstolle :-)
 
 
Min egen pudding... love you!
 
 
OjOj
 
 
Söta goa snälla Emma!
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin har badat

Lilla älsklingen och jag åkte ner till Viken idag så han fick doppa sig efter en varm sommardag.
 
 
Redo för ett dopp!
 
 
Min goa grabb.
 
 
Härligt!!!
 
 
 
 
 

Hanna Andersson

 
Idag tar Hanna studenten och jag vill önska henne stort lycka till i framtiden och såklart att hennes dag blir helt underbar!
Massa stora varma kramar från mig!!!!
 
 

Endless Eden

Idag stack Martin, Bobbe, Martins polare Jacob och jag en sväng till Halmstad för att kika på valparna på Endless Eden´s kennel. Jisses så söta dom små liven var.
 
 
Här sitter Martin med en liten valp.
 
 
Såååå härligt söta!!!!
 
 
Magdalena Berntsson är inte så jäkla ful hon heller och inte denna valen hon har i knät :-)
 
 
Min lilla älskling Nikita!!!! Så lycklig över att jag fick klappa henne idag och att hon inte stack så fort hon hörde mig. Gjorde hela min dag.
 
Tack för att vi fick komma idag och möta alla mysiga människor och valpar! Ha en fortsatt fin nationadag!
 
 

Hundbilder

 
Råkna´s nakna vaktelit!!!
 
 
Lilla Kulan väntar på att matte ska hämta honom i hundgården.
 
 
Visst é han fin lilla Kulan!
 
 
Hundgården i Råkna-City
 
 
Äntligen äter Knodden igen.
 
 
Ja vacker är han då rakt inte längre hahahaha! Här har han filmjölk runt hela munnen och hans stackars gråstarrsöga lyser dött mot kamerablixten... ja jisses!
 
 
Som tur är har han fortfarande långt hår på huvudet i alla fall hihihi.
 
 
Han har ju svanhals i alla fall....
 
Är så glad Knodden börjar bli sitt gamla jag igen!!!!
 
 
 
 

Teater

Varit på teater på Elias Fries ikväll.
 
 
Barnen var duktiga som attans och vissa hade väldigt många och långa repliker.
 
 
Gullig mössa på sonasatan :-)
 
 
Martin, Anton och Nils
 
 
Martin i en något helig utstyrsel hahahaha!
 
Bra jobbat alla barn som var med!!! Kan bara tänka mig vilket jobb alla lärarna haft för att få ihop allt till denna pjäs som varade i över en timme.... HEJA ER!
 
Det enda minuset i sammanhanget är Elias Fries väääldigt lilla aula. Tror inte alla som var i publiken fick se sina barn pga stolpar i vägen, vikväggar och platsbrist i allmänhet. Mycket tråkigt faktiskt och verkligen något som borde åtgärdas.
 
 

Moster Malena

Tack moster Malena för godiset till sjuklingen...
 
 
Så himla uppskattat att någon tänker på en när man är sjuk :-) Vad gör vi inte för våra djur eller..?!
 
Bamsekram moster!!!!!!!!!!
 
 

Min pappa

Måste tacka min pappa som än en gång klipper våran gräsmatta.... betyder massor TACK!
 
 
 

Lite bättre???

 
Lilla Knodden mår kanske en aningens bättre idag. Han är inte lika stressad och har både ätit och druckigt idag.
Sara och jag har varit ute på en liten runda och rastat pojkarna så nu vilar dom gott. (Tack för hjälpen Sara)
Håll nu alla tummarna för att Knoddens tillstånd går på rätt håll.... vill ju så gärna behålla min vovve ett tag till.
 
 

Födelsedag

 
Sara och jag drack födelsedagsdrink igår. MUMSIGT!
 
 
Denna fina radion fick jag av Martin och Bobbe igår... tack pojkar!
 
 

Så gulliga

Åhhh min snälla make överraskade mig med ett paket till idag,,, en ny stereo så jag kan lyssna på talböcker när jag ska sova.
Martin hade glömt det var idag jag fyllde år och hade laddat för att gratta mig imorgon därav den uteblivna grattiskramen imorse. Något ångerfull son som kramade sin mamma när han kom hem från skolan idag.
Nu är mina familjemedlemmar förlåtna och mamman i huset är nöjd. Fick Sara på köpet idag också,,, tack för att du kom gumman!
Känner mig glad och nöjd även om vovvens tillstånd gnager i en hela tiden.
 
Puss & Kram!

KOMPIS

Hade en kompis som stannade till för att önska mig grattis på födelsedagen och kolla till hur det var med Knodden. Betydde massor. Hon hade en massa lugnande ord angående Knodden´s tillstånd så nu känner jag mig lite lugnare igen. Tack snälla Jessica!!!
 
Dagens JIHOOO.... Bobbe kommer hem idag. Bästa födelsedagspresenten ever!
 
 

Lena och Matilda

Min syrra och hennes tös var innom och firade mig i förmiddags. Fick en jättefin blomma som Matilda hade valt. Tusen tusen tack,,, det var mysigt!
 
 
Passa på att tacka er alla som ringt, sms:at och skickat hälsningar på FB.
 
 

36 bast

Hipp Hipp Hurra på mig själv idag... ingen annan av mina familjemedlemmar (Bobbe och Martin) som kommit ihåg min födelsedag tydligen men jag kan fira själv med Kulan och Knodden.
Köpte ju mc-brallor i födelsedagspresent och dom gillar jag massor, synd bara att man aldrig hinner använda dom och åka lite båge.
Fyller 36 bast idag vilket egentligen inte är ett dugg skojigt,,, närmar sig 40 med stormsteg :-(
Nu ska jag koka mig en kopp kaffe, som jag tyvärr får dricka utan mjölk då den är slut,,,
Nu önskar jag bara att Knodden piggnar till framåt eftermiddagen,,, bättre födelsedagspresent kunde jag inte få!
 
Have a nice day!
 

Eva i Torup

Ringde till fantastiska Eva som jobbar på vetrenärstationen i Torup nu på morgonen. Knodden drack ingenting igår och inte ätit sen i torsdags kväll plus att han verkar konstig. Ingenting med den hunden jag har i huset nu är som han var innan. Stressar runt som en tok eller ligger platt fall i soffan.
Nåja Eva sa att jag skulle duscha honom eftersom det kan sitta små hårstrån kvar som irriterar fast jag vet inte vad jag ska tro då han inte verkar vilja klia sig. Har dock schamponerat honom nu så får väl avvakta och se om det hjälper.
Sen fick jag en massa tips om hur jag ska få i honom vatten. Man kan texempel lägga en buljongtärning i vattenskålen eller leverpastej så det smakar gott. Kollade hans skinn och han verkar inte uttorkad.
Är han inte bättre tills imorgon så ska jag ringa dom igen.
Låter aldrig honom gå igenom detta igen. Har varit en fruktansvärd helg!
 
Fortsättning följer!

Bra pli

Har en tysk familj i stugan/huset nedanför mig som har semester. Nästan varje morgon sticker det ut en man (ingen skinny karl) och joggar med deras bebis som ligger i vagn och två hundar. Inget koppet och stenkoll på sina hundar.
Idag kom den ena vovven lite efter så han säger "sitt" till sin ena hund precis jämte en kohage och lämnar vovve och bebis där och joggar tebax för att hämta sin andra hund. Såg så jäkla coolt ut. Där satt hans hund och vaktade vagnen medan kossorna betade jämte och den rörde sig inte ur fläcken. Sen joggar dom förbi mitt hus med mina två galningar skällandes i trädgården och dom tyska vovvarna tittar inte ens åt deras håll.
Blir skitimpad av sånt,,, kanske mest pga att jag inte övat något sånt med mina så dom är inte alls så lydiga.
Heja!!!
 
 

Stackars stackars lilla Knoddis

Ja igår var jag ju hos vetrenären med Knodden eftersom han hade fukteksem igen. Evig följetång det här....
 
 
Såhär såg han ut när han låg nersövd och nyrakad hos vetrenären. Ingen vacker syn. Man kan se hur solbränd han blivit på bakänden där han varit snaggad ett tag... men nu är han som ni ser snaggad över hela kroppen.
 
 
Här ligger han och vilar i soffan med rumpan upp på armstödet.
 
Inatt har han varit väldigt orolig men jag tror inte det beror på smärta från fukteksemen utan mer på att det kliar på hans rakade kropp.
Nu på morgonen har han fått smärtstillande och rodnaden har gett med sig något. Ska nog gå att få bukt med detta också antar jag. Fortsätter hans fukteksem såhär även nu när hans päls är rakad så får vi nog överväga ev. avlivning. Inte roligt att se sin hund plågas på detta viset.... fast som ni vet måste jag prova ALLT innan nåt sådant beslut ska tas. Vi i Råkna ger oss inte så lätt.
 
 
Sänder ett varmt tack till Linda Berntsson som tog mitt pass på macken över helgen och på måndag så jag kan vara hemma med sjuklingen. Inte lätt att sätta tratt på en hund med köttsår på halsen. Inte ofta jag är hemma för att jag är sjuk eller att sonen varit sjuk eller hemma över huvud taget men när det kommer till mina djur så är det en helt annan femma. Bamsetack till en förstående chef också som förstår hur viktigt det var för mig att få vara hemma.