Min son

Fick två ljus och en miniros av sonen i morsdagspresent. Tack hjärtat!!!!
 
 
 
 

Mors dag

Idag är det mors dag och jag vill önska alla goa mammor en fin dag!
 
 

Sant

 

Upps...

"Råkade" visst hiva iväg ett mail om en vovve på blocket.... ojojoj så det kan gå hihihi!!!! Inget som säger att dom fastnar just för oss men möjligheten finns ju.
Hade ju tänkt att försöka klara mig över sommaren och bara vara fri som en fågel och speciellt när vi ska på långtur i husbilen i år men som jag sagt innan att när rätt hund dyker upp så bara MÅSTE man agera. Kan ju vara så att OM man får träffa hunden så känner man att det inte är rätt för oss.... meeen kan ju lika gärna vara att det är SUPERRÄTT också. Den som lever får se!
 

Chrysler

Min bil är till salu...
 

Intresserad??? Ring Bobbe på tel. 0370516441
 
Annonsen finns på blocket.
 
 

Gnäll

Ser på sociala medier att det är ett sabla gnällande över att i just Hylte skulle det snackas mer skit än någon annan stans. SKITSNACK säger jag!!!!
Tror inte det är mer skitsnack i denna byn än i någon annan håla.
Sen är det ju så att ju mer du är indragen i desto mer snackas det så om alla som klagar över skvaller kanske tänkte mer på vad dom själva sysslar med så kanske det inte snackades så mycket om just dom.
 
 

Sug...

Börjat värka efter hund.... inte så där att jag bara MÅSTE ha en men tycker plötsligt det är väldigt intressant att titta på omplaceringshundar på Blocket igen ;-) Suck hittade tre stycken som jag är lite sugen på att kanske åka och hälsa på...
 
 

Träningskläder

Alla ser inte ut såhär när dom ska träna...
 

... utan mer såhär....
 

Blev så satans irriterad igår när jag var i en sportaffär och skulle ha träningskläder. Alla vill inte köpa slimmade korta tröjor eller brottarlinnen men det är ju för tusan det enda som finns!!! Blir galen!!!! Min röv vill ha en tröja som går ner över den och det enda som finns med lite längd är rosa figurnära linnen.... alltså vadå??? NÄ TACK!
Är ju för tusan sjukt! Är man mullig vill man väl känna sig lika fin i sina träningskläder som en smal???
 
 

Måns

Grattis Måns till den fantastiska segern i melodifestivalen!!!! Låten rockar fett!
 
 

Helg

Jahapp så va det helg igen och inga direkta planer finns för vad som ska ske. Misstänker det blir en runda till Halmstad då sonen behöver kläder, bilstereo och jag måste ha tag i nån bra längre tröja för mina promenader.
Idag var syster här med kids och vovve och pimplade kaffe på fm. Sen stack jag iväg till mina fem hundkompisar. Härligt att mysa vovve. Saknar att ha hund så det värker men samtidigt skönt att inte behöva tänka på om det är varmt i bilen eller att man måste snabba sig hem.
 
 

Lejonkulan

Idag har jag varit och myst med vovvarna på Endless Eden igen. Här kommer lite bilder från dagen...
 
 
 
 

Endless Eden

Nu när Endless Edens vovvar har två dagstidsmänniskor boende hos sig så åker jag dit och släpper ut dom en sväng. Första dagen idag och jag var aningen nervös. Stora hundar och har aldrig kommit dit ensam. Gick dock skitbra och alla fem var så snälla sååå...
 
 
Var kanske inte riktigt så aktiva som jag hade trott efter några timmar ensamma hemma hahahaha!!!
 
 
Denna bamsingen ville inte ut alls. Bättre att ligga inne i en skön säng.
 
 
Kila vilade i solen.
 
 
ZzzZzzzzZzzz
 
 
Gäääsp!
 
 
Mysiga gamla Kila :-)
 
 
Kan ju inte hålla reda på vem som är vem.... så alla kallas "lilla gubben" eller "lilla gumman" hihihi!
 
 
Denna damen var ett riktigt plåster..... klappa mig!!!!
 
 
Skönt i solen!
 
 
Puh jobbigt att ta hand om dom alla hehehehe....
 
 
Nu ska jag iväg och jobba,,,, ha en fin eftermiddag!
 
 
 

Traktor

Åkte en tur med husbilen för att kika på en epatraktor till sonen. Frös gjorde jag och Bobbe malde på som satan om ditten och datten så för att bryta eländet så hasplade jag ur mig nåt i stil med "näheee nu slår vi väl till då" och försäljaren, Martin och Bobbe bara stannade upp och glodde förvånat på mig. Vipps så var vi ägare till en röd, skitgammal lastbil.
 
 
Nu har vi varit hemma någon timme och ska snart hoppa i en lastbil med flak för att åka upp igen och hämta åbäket. 20 mil en väg men vad gör man inte.
 
Man blir glad om ens barn är glada så är det bara. Hoppas nu bara Martin tar hand om eländet ordentligt och inte retar upp för många av Hyltes invånare med sin stora skjuts. Han har åtta månader innan han är 15 år och får köra den men då har han tid att pilla lite med den innan det är dags.
 
 
 
 

Mc-tur

Idag åkte Wingård, Stellan, farfar och vi en mc-tur.
 
 
Härligt väder och härligt sällskap och såklart god mat...
 

... i Gislaved.
 
I Skärshult när vi stannade för att säga hej då fick vi även detta trevliga sällskap...
 

... en mc-polis! Han var så sablar trevlig och vi blev stående en timme och pratade skit med honom. Tänk om alla trafikpoliser var lika trevliga som honom.
 
Tack för idag önskar vi på Kullagatan!!!
 
Får passa på att önska grannen Michaela grattis på födelsedagen också.... HIPP HIPP HURRA!!!!
 
 
 

*KNODDEN*

Pappa har gjort en så fin skylt till Knodden. Nu väntar vi bara att gossen ska komma hem igen så vi kan få begrava honom bland hans vänner i Råkna.
 
 
Tänder ett ljus för honom i köksfönstret varenda dag...
 

Tänk att man kan sakna ett djur så ofantligt mycket. Skulle bara vilja krama hans stora kropp en sista gång eller få klappa hans päls en endaste gång till.... bara en gång....
 
 
 

Inbjudan

Flinade gott för mig själv när jag öppnade posten idag. hade fått en inbjudan från kommunen att delta på nationaldagsfirandet på Lindekullen och i samband med detta välkomnas som svensk medborgare och få en liten present som jag misstänker är den obligatoriska svenska flaggan.
 
 
Följde med en liten karta också så jag säkert ska hitta.
 
 
Tror faktiskt jag avstår firandet men tackar ändå för inbjudan :-)
 
 
 

Vardag

Så var det vardag igen och livet rullar på runt omkring en precis som vanligt. För mig är det dock en mycket kämpig dag. Sitter ensam... HELT ENSAM i lägenheten och allt är bara så fruktansvärt tyst.
Gick en vända innan för att känna på hur det känns men det var mest ledsamt.
För varje dag som går suddas han ut mer och mer... dammsugaren snor dom sista hårstråna och trasan har torkat bort fläckar. Mattorna ligger där man lämnade dom, inga tassavtryck i skinnsoffan och ingen som tjatar om att få gå ut i trädgården. FY FAN SÅ TUNGT! Dock kommer han aldrig försvinna från mitt hjärta och i mitt huvud så ser jag honom helt frisk tillsammans med Ozzy och Kulan.
Nu måste livet bara fortsätta....
 
 
Han var så sabla cool... fann sig i det mesta!
 
 
Trött kille på semester i Norge.
 
 
Jakthund... javisst!
 
 
Min stora luffsiga bamse!
 
 
Massa blöt päls.... suck!
 
 
En av alla helrakningar på grund av fukteksem :-(
 
 
Saknar dig!
 
 
Zir Ozzy´s Askara av Tibia.... vi möts igen hoppas jag!
 
 
 
 
 
 
 

Jobbig dag

Idag låter vi Knodden somna in. Han mår inte alls bra. Har inte stigit upp än och klockan är lunchtid. Han har ingen ork kvar.
Vi ska vara i Slöinge klockan 15.
 

Beslut

Bobbe och jag har pratat fram och tillbaks om hur vi ska göra med Knodden. Han mår ju uppenbarligen inte bra och vi har alltid strävat efter att våra djur ska ha drägliga liv och nu har vi nog kommit till den punkten där vi snart måste ta ett beslut. Det är så tungt så tungt men kan inte se honom så här. Orkar ju ingenting längre och har svårt med andningen.
Ni vet ju hur jag är allihopa... blödig till tusen så vi kör som vanligt.... pratar inte om detta på macken :-) Inte så himla roligt att stå där och gråta :-(
Vi kör någon/några veckor till men sen får det nog vara bra....
... till och med svårt att skriva om det...
 
 

LP

Detta är vad jag misstänker Knodden har...
 

Larynx Pares, förkortas LP

Laryngeal förlamning är en förlamning i hundens struphuvud som resulterar i andningen låter som att den är lite ”fladdrig”, överdrivet högt flämtande, tvingad minskad aktivitetsnivå och hunden sätter lätt i halsen när de äter och dricker. Symptomen behöver inte visa sig exakt likadant hos varje individ. Det gemensamma för symtomet LP är att hunden får svårt att få luft vid ökad aktivitet, får ett förändrat skall, blir hes och så småningom tappar rösten.
Vid framskridet sjukdomsförlopp minskar flödet av syre till hunden och vid så enkla saker som en lugn promenad eller överdriven glädje kan det bli så illa att hunden blir helt blå i munnen pga av syrebrist och i värsta fall kan luftstrupen kollapsa vilket leder till att hunden kvävs till döds. 
Vid LP berörs två vävnadsveck som finns på vardera sidan av luftstrupens öppning som fungerar för att öppna och stänga. Det är som svar på att andas eller svälja.
Vad är det då som orsakar laryngeal förlamning? I de flesta fall är det äldre hundar (äldre än 8 år) som drabbas, men det kan även förekomma hos yngre hundar. Oftast är det större hundar som drabbas (över 50 kg). Ibland kan man hitta ett samband mellan LP och hypothyreos (sköldkörtelrubbning) eller andra neuromuskulära sjukdomar så som PN (polyneuropati) eller LPN (Leonberger Polyneuropati) många gånger förblir orsaken till LP okänd. Blodprover bör dock alltid tas för att se om hypothyreos finns hos hunden eller ej.
I lindriga fall där endast en sida av struphuvudet drabbats, kan hunden klara sig ganska bra genom minimal ansträngning och vila. I fall där båda sidor av struphuvudet är påverkat är symptomen mycket mer uttalade och besvären blir kraftigare. Dessa hundar har också en ökad risk för kvävning om de blir stressade.
I fall där båda sidor av struphuvudet är påverkat, dvs bilateral (båda sidor) laryngeal förlamning,  använder hunden all sin energi till att andas genom ett påtvingat sätt. Detta leder då till svullnad runt vävnadsvecken i struphuvudet som i sin tur gör det ännu svårare för luften att passera. Vid denna problematik kan ibland läkemedel ges för att minska svullnaden för att underlätta för hunden att andas.
Kirurgiska metoder för korrigering har prövats på hundar med bilateral (dubbelsidig)laryngeal förlamning. Man "öppna" då upp eller drar tillbaka dessa vävnadsveck i struphuvudet som blockerar luftflödet vilket resulterar i en bredare öppning till luftstrupen. Efter en sådan här operation finns det inget ”lock” som stängs för att skydda luftstrupen från att något åker ner. Detta medför en stor risk för att vatten och mat hamnar i fel strupe vilket kan leda till sk aspirationspneumoni. Denna typ av lunginflammation är mycket svårt att behandla och ofta misslyckas behandlingen. Det finns heller inga garantier för att hunden blir bättre efter en operation och om man lyckas så vet man inte hur länge hunden håller sig bra då symtomen kan komma tillbaka när som helst.
Kirurgi bör endast ses som en sista utväg och endast om medicinsk ledning inte fungerar.

Ingen rolig läsning men stämmer så förbannat bra. Idag efter en pytteliten promenad var hans tandkött illrött, nästan lila.
Man känner sig maktlös och ledsen och jag tror vi ställer in oss på att Knodden inte kommer finnas med oss så länge till. Man kan bara inte låta honom plågas utan måste se hur mycket livskvalité han får av att ligga stilla i trädgården hela dagarna eller i bilen. Inte orka springa eller gå en runda på femton minuter. Blir ju ännu jobbigare för honom nu när sommaren närmar sig.

Sänder en massa kramar till Endless Edens kennel idag som jag vet har en tuff tid framför sig. Kan inte med ord förklara hur ledsen jag är för deras skull just nu.

 


Sovit gott

Puh... verkar som om Knoddens mage lugnat ner sig för denna gången. Började ju misstänka att det var hans lever som börjat krångla igår då han började dricka väldigt mycket men antar det var hans kroniska gastrit som spökade igen.
I natt har vi sovit gott vilket vi verkligen behövde.
Skitväder idag så blev bara en pytteliten runda. Vill gärna ha sol nu men inte för varmt. Tråkigt när det ser ut som om det är höst ute,,, och dessutom känns som om det är det.

Grannar

Har haft en sådan faslig tur med mina grannar där jag bor nu. Himla trevliga att prata med och goa att ha runt sig. Vi hjälps åt när det är något och alla kollar varandras hus.
Tack allihopa!

Min hund

Knodden har varit risig i kistan dom sista dagarna. Är så sabla trött på detta nu alltså. Ingen ordentlig nattsömn och denna ständiga oro för honom.
Idag har han druckit mycket vatten och kräkts flera gånger i natt så jag hoppas "bara" att det är hans kroniska gastrit som krånglar så det inte är njurarna som börjar jävlas igen.
Bobbe gick en sväng med honom nu men ska ta tempen på honom sen.
 

Helgen

Ja så var det söndag igen... veckorna går så sabla snabbt!
I fredags morgon när Bobbe och jag promenerade med hunden såg vi en branddörr på gympahallen som stod öppen. Vi stängde den och ringde polisen och talade om hur läget var.
Igår när jag gick förbi dörren igen stod det några ungdomar på utsidan och blev plötsligt insläppta av kids från insidan. Ringde polisen igen men svaret jag fick var att om det inte förekommer några droger eller alkohol så är det säkert ingen fara och dom KAN ju ha hyrt hallen. Knappast tänkte jag... Kontaktade en person som jobbar i simhallen och fick till svar att hallen inte var uthyrd och ringde polisen igen. Blev kontaktad framåt kvällen och fick beskedet att ungdomarna var avhysta. Hoppas dom inte förstört nåt eller smutsat ner alldeles... SUCK!
Utan att anse mig vara rasist så måste jag bara släppa en liten fundering.... Alla säger att dom måste ha någonstans att vara, typ en ungdomsgård. Att det är kommunens fel att dom hittar på saker för att sysselsättningen är dålig MEEEN hur kommer det sig att det bara är utländska barn som tydligen inte har någonstans att vara? Varför är det bara dom barnen här uppe och inte svenska glin som tydligen inte kan hitta på annat än bus? Har svenskarna mer att göra på kvällar och helger och nätter än dom utländska eller är det helt enkelt så att dom utländska föräldrarna har sämre koll och uppfostran på sina barn? Skiter i rasiststämplen men det ÄR faktiskt så att här på Örnaskolan är det till 90% utländska kids som hittar på jävulskap. Ser det med egna ögon så är bara ren fakta.
Nåja nog om det...
 
I övrigt har vi haft grillkväll med Böna och Jessica. SUPERTREVLIGT att hinna sitta och prata lite. Tack för att ni kom och tack för blomman!