4-hjuling

Sonen har köpt sig en större 4-hjuling och kör runt här hemma mest hela dagarna. Den förra är såld till en liten kille i Hylte och jag hoppas han får lika stor glädje av den som Martin haft.

Ja se de

Karisma hundutbildning

I helgen har jag varit på en nybörjarkurs hos Karisma hundutbildning i Mölndal.

Måste säga att jag är djupt imponerad över föredraget och på vad som lärdes ut. Tar lite för lång tid att förklara allt men i grund och botten går allt ut på att man utgår från vargen och dennas beteende. Vi hussar/mattar har ju en förkärlek att läsa böcker och gå en massa kurser för att bli dom perfekta hundägarna och detta leder i många fall bara till stress hos alla parter och en massa olika knep för att lära hunden det man vill att den ska kunna. Hos Karisma anser man att genom att coola ner sitt sätt och göra rätt från början ska man inte behöva en massa komandon, stressade hundar och en massa måsten,,,, Fortsättning följer. Ska på nästa kurs på söndag och jag ser så fram emot det. Är ju lite långt att åka till Mölndal (ca 13 mil) men det är det verkligen värt.

Ser nu att min Knodden skulle kunna bli en exakt lika stressad hund som Knodden om jag inte drar i nödbromsen snart. Han har tex blivit könsmogen alldeles för tidigt och det kan vara ett tecken på en viss stress.

Kan erkänna att man som hundägare känner sig skyldig att man har två småstressade hundar och man känner att man "gjort" dom sådana men samtidigt är det inte lätt att se om man inte vet vad man ska titta på alla gånger. Miljön där man bor är en stor orsak och stress är inte bara en pipig och överenergisk hund utan kan vara så mycket mer.

Fortsättning förljer....

Hjärnan jobbar

Jag ska ju på problemhundkurs i helgen i Mölndal och sitter och funderar lite....
Det jag kan tänka mig skulle vara det värsta dom kan komma på om Ozzy är att han haft ont någonstans i alla dessa år och att det orsakat hans dåliga temperament. Ingen kul tanke!!!!
Vet hur jag reagerade förra hösten då han var två och ett halvt år och då först kom på att han hade sin allergi. Man blir tvärförbannad på alla satans vetrenärer man besökt som bara avfärdat all oro för hunden med ena förklaringen efter den andra. Får inte hända igen....

SPÄNNANDE!!!


Ringträning påbörjad

Knodden och jag har varit på ringträning ikväll. Som vanligt så är han uppspelt till tusen och piper, frustar och vill fram till alla och hälsa. Rätt gott i alla fall att han är sådan och inte rädd och tillbakadragen som vissa av hundarna där.
Det roliga med ringträningen är att till och med en nervös hund slutar i dom flesta fall med en glad svans och ibland lite bus.
Jag måste börja öva mer på kontaktövningar med min kille. Han drar runt mig som en vante och går dit han vill. Skulle inte se stiligt ut på en utställning. Som tur är ska min hundfröken Johanna Davidsson få fason på oss snart. Ska ju snart börja en handlerkurs hos henne. Ska bli så skojigt och kanske bli ett riktigt team, Knodden och jag.

Han firar just nu sin 1-års dag med ett megaben!!! Har köpt honom en trimmsax och en boll man kan stoppa godis i. Är det födelsedag så är det....

Skolan=Mycket jobb

Sonen har nu gått några veckor i skolan och för en mamma som är ensam det mesta på vardagarna så har arbetet med allt vad denna skolstart innebär blivit en jättegrej.
Det ska packas badkläder, gympapåse, läxor, frukt, extrakläder och fika för utedagar. Sedan ska läxor förhöras och mitt uppe i villervallan så vill sonen att jag ska hälsa på i skolan oxå. Herregud så insyltad som man är med skolvärlden så fattas det bara att deras fröken tror att man är elev och att man blir utsatt för läxförhör när man är där.
Många tankar som snurrar i skallen när man har en son i andra klass. Tycker tex att barnen har mycket läxor,,, tre i veckan!!! Dom barn som går på fritids till eftermiddagen har ju inte en chans att hinna med läxor i piggt tillstånd och inte föräldrarna heller, som i denna åldern barnen är i, faktiskt måste hjälpa sina kids med dom ibland.
Ja jag är ju inte i någon unik situation men tycker bra synd om mig när jag får agera ragata när grabben kommer hem och tjata om läsförhör och matteläxa istället för att bara ge en kram och låta han springa ut och leka i det fina vädret.
Grunnar också på hur många år av pluggande han har kvar... huuuuaaa!!!!!


Galen son i sommras ifrån vår egen playa del Viken i Råkna City!

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller Knodden ett år!!!! Grattis min håriga kompis!
Vet inte riktigt hur vi ska fira detta men en hundmatsburk från affären att lyxa till kvällen med får det bli och ikväll ska vi på ringträning och det uppskattar han jättemycket. Hoppas för hans skull att det kommer någon gosig tik att nosa på.


SVENSK!

Nu ska min son bli svensk medborgare. Han blev född automatisk som norsk eftersom jag är det och två månader senare så ändrades det och alla barn följer sin pappas nationalitet.... typiskt!
Har samtidigt varit lite skojigt att han i alla fall i åtta år har varit av samma nationalitet som jag. Är med vemod som jag nu ändrar detta.
Det svåra med att vara norsk i Sverige är att vi är så mycket trevligare än ni svanskar.... hahaha skojar bara!!!! Nä, det är när man ska förnya sitt pass som det börjar krångla. Man måste åka till norska sjömanskyrkan i Göteborg med en massa papper... BLÄ!!!! Har tröttnat på detta nu och ska genast sätta igång med proceduren att göra min son till en helyllesvensk. Kan inte vara så märkvärdigt att vara svensk har jag konstaterat eftersom det bara är att fylla i ett papper och betala 175 kronor och sedan är det klart!!!!  ;-))

Alltid fel väg!

Morgonpromenaden med hundarna blev ett äventyr idag. Bestämde mig för att leta upp en ny väg att gå och släpade med mig vovvarna in i skogen på något som skulle blivit en underbar runda vid sjökanten.
Rundan blev istället ett djungeläventyr. Högt gräs, sly, grenar och ingen sjö så långt ögat kunde nå.... hmmm mina stackars hundar tittade skeptiskt på mig men jag vägrade vända och drog dom med mig.
Knodden var dyngsur när vi äntligen tog oss ut på stora vägen och jättetrött och Ozzy såg med lättnad på mig och jag såg att han förstog att vi aldrig mer ska gå det hållet igen.

GRATTIS!!!!

Idag den 24/8 fyller maken 42 år!!!
Hoppas han får en riktigt bra dag. Ska iväg senare och köpa han en riktigt bra födelsedagspresent och tårta.


Ålder är SKIT

Jaha nu har det hänt IGEN!!!!! En karl,,, såklart,,, har gett sig på att gissa min ålder. Knas att dom ens försöker när det är en överhängande risk att gissa fel.
Människan gissade på cirka 40 år när jag är 32 bast!!!!! My good!!! Sedan försöker han rätta till sitt misstag genom att börja babbla om att fruntimmer oftast ser yngre ut än vad dom är.... öhhh betyder det att han ansåg han tog i underkant och egentligen tyckte jag såg ut som 50 år?
Hade ju egentligen inte varit någon grej om det inte varit för att detta inte är första gången jag varit 40 år. Har fått den gissningen sedan jag var 25. Hoppas verkligen jag stannar på 40-strecket för alltid så när jag är på ålderdomshemmet så ser jag fortfarande medelålders ut.
Vet inte vad det är med mitt utseende eller sätt som gör att jag alltid klassas som äldre än vad jag egentligen är. MÅSTE verkligen få reda på vad det är för detta går inte längre.
Har lovat kunden som straff att prepparera hans korvar på macken med gift. Tycker jag gott han kan ha!!!!

OBS: Tycker verkligen inte 40 är en fruktansvärd ålder på något sätt men hade varit tacksamt om man verkligen var 40 när man ska vara 40!!!

Dåligt inflytande!

För någon vecka sedan hade jag en kund inne med sina två goa pojkar på macken. Dom skulle handla lite godis och den äldre av dom skulle ha tuggummi. Jag gav han det otroligt klyftiga tipset att han skulle sätta tuggummit på sin panna och sedan se om han kunde fastna i sin lillebrors panna. SKITSKOJIGT!
Idag var mamman inne med sönerna igen och berättade att på morgonen dagen efter hade hon sett något i sonens hår... ett tuggummi. Då hade han på kvällen innan försökt sig på mitt lilla tips innan dom skulle sova och sedan glömt att han hade det i pannan och under natten smetat ut det i håret. Mamman hade fått klippa bort bitar av det och ännu hade han lite kvar. UPPS!!!!
Nu funderar jag på att byta yrke... ska bli fritidspedagog eller dagisfröken. Verkar ju ha en otroligt stort inflytande på barn och kan ge dom bra tips för framtiden!

Nada vetrenärsbesök idag

Blev ingen runda till vetrenären i Torup idag. Ozzy är mitt uppe i en cortisonkur och då är det tydligen inte lämpligt att ta rabiessprutan.
Vet inte när det kan bli av att ta sprutan. Nu måste det gå tre veckor innan plus att det måste vara mitt emellan hans allergisprutor som han får en gång i månaden. *SUCK*
Ska nog gå problem-hund-kursen i Mölndal först. Vill inte lägga mer pengar på honom om vi ändå inte kan ha han kvar. Urs hemskt men realistiskt.
Har kollat upp hur avlivningarna funkar för att vara förberedd. Känns hemskt men inser att den dagen kommer om inte Ozzy kan få hjälp.... och vi med såklart.
Kan inte gå med honom i samhället längre eftersom han gör utfall mot andra hundar. Inte för att han kommer fram till dom men man ser ju hur folk reagerar och det är inte skojigt.
Känns tungt just nu!!

Karda

Har hittat ett nytt redskap till att bemästra alla Knodden´s tovor och underhår som aldrig vill lossna. Han har fällt päls hela sommaren och nu har jag fått nog! Åkte till vetrenären och hittade där en karda som tar bort underhåret i ett naffs. Har testat den både på Knodden (Leonberger) och Ozzy (Schäferpäls) och den funkar skitbra. Känns att man river bort pälsen och det går snabbt.
Kan verkligen rekomendera detta verktyg.
Min heter FURminator och jag har köpt mellanstorleken. Tyckte den var smidig eftersom det inte alltid är så gott om plats där man vill borsta. Fanns en större storlek som egentligen är till hästar.

Här är en bild på mitt nya älsklingsvertyg


Här står lilla killen med en massa hår runt sig. Matte=nöjd!

Ellen OCH Lena

Idag har jag och min syster namnsdag!

ELLEN & LENA

Har precis fått en blomma av en underbar Ingela Bogren!!! Tack så mycket hörru.... den gjorde hela min dag!

Grattis till dig syster Lena. Hoppas du också haft en bra dag!

Flitig minsann

Idag började jag dagen med att svepa med dammsugaren. Herregud så skönt det är att få en aktiv start på morgonen för då brukar man oftast få en del gjort resten också. Idag har jag fått undan på en massa saker som hängt lite efter en i sommar. Känns som om jag är ikapp igen nu. HÄRLIGT!

Dag 3 damerna ska hem

Söndag em nu. Har Garbo och Lisa innomhus. Alla pojkarna här åkte till Ullared och skulle köpa en skrivare till datorn. Vi tjejer bytte gardiner, putsade fönster och gjorde lite hårvård i dom vita pälsarna.
Skönt för oss girl´s att få rå omvarandra lite. Garbo slaggar på golvet nu och Lisa funderar på vart hon ska placera sin kroppshydda.
Har gått skitbra och ha hundarna här. Mina har inte brytt sig nämnvärt och rastningen av alla fyra har funkat bra med hjälp av maken.
Ställer gärna upp och är hundvakt om det är fler som är intresserade.

Damerna

Här kommer några foton på Garbo och Lisa!


Detta är Lisa som står och väntar på att bli ompysslad!


Garbo fann sig tillrätta i Råkna på en gång. Här är hon i soffan och myser.

Lisa och Garbo... dom första gästerna i Råkna-citys hunddagis.


Dag 2 med damerna i huset

Nu har jag Garbo och Lisa liggandes vid mina fötter. Var tvungen och ta in dom idag eftersom det är så ruggit väder ute. Har ju hundgården att vara i men det blir så rått när det regnar. Nu har dom fått lite eftermiddagsmys medan hundpojkarna är i bilen och sover.
Detta har varit betydligt enklare än vad jag trodde. Tjejerna har installerat sig bra och verkar trivas kanonfint. Avslappnade och lugna!!!!
Kommer absolut tjata om att få passa dom igen!!!!


Promenader

Började dagen med att ta en stärkande kopp kaffe och sedan ge mig ut på en sju kilometer lång runda med Ozzy och Knodden. Knodden tyckte det var jääättelååångt att gå men vi lyckades att ta oss hem utan att husse fick komma och hämta oss med bilen. Hmmm undrar om han någonsin ska tycka att det är en kul sysselsättning???
Sedan var det hem för dagens andra kopp stärkande kopp kaffe och ge sig ut med Garbo och Lisa. Maken får ta Garbo eftersom hon är stark som en oxe. Inte klokt vad hon kan rycka till om hon ser något som tex rådjur eller en bil som brummar konstigt. I övrigt går det kanonbra.... fina hundar, underbart promenadväder och en make som är hemma. Vad kan man mer begära?

Hundvakt

Nu har Garbo och Lisa kommit. Herregud så svårt det var att hålla masken inför deras husse när han skulle åka. Han var inte bekväm med att lämna ifrån sig sina damer och jag försökte bara hålla tårarna borta så det inte skulle bli ännu jobbigare. Väl inne så brast det bara. Nu ska jag ta hand om dom på bästa sätt så dom trivs hos oss. Vore kanon om det funkar för då kan dom ju med gott samvete åka flera gånger om så bara för en dag.
Detta kanske tänder lusten på hundpensionat???? Vi får väl se...

Psykdoktor

Nu har jag pratat med den som jag trodde var hundpsykolog.... MEN som visade sig vara människopsykolog. Jag lär ligga risigt till när jag möter den människan. HAHAHA!!!! Kanske Bobbe får avliva mig istället för Ozzy!
Har bokat tid för kurs i Mölndal nu så allt är i rullning. Ska bli spännande eftersom jag aldrig tror man kan vara fullärd.
Hoppas ju såklart att dom kan hitta nycklen för mig och Ozzy så vi kan leva ett mer normalt liv tillsammans.
Alla tummarna korsade på att allt går som det ska och att Ozzy får leva vidare.

Trevligt

Idag var första dagen för sonen att ta bussen till skolan. Känns bra att alla rutiner är som dom ska igen. Hundarna och jag tog en promenad sedan. Himla skönt väder på morgonen så det var kanon!
Har varit hos en kompis nu på förmiddagen. Är så skönt att vara med människor som är lättsamma och roliga. Tackar för fikat Angelica och tack Madde för att du finns.
Nu håller jag på att baka. Inte en favoritsyssla direkt men tycker det blir för dyrt att handla all fika som går åt på Konsum. Martin har kompisar hemma som ska ha fika och sedan alla dessa utedagar. SUCK! Blir bullar och chokladrutor... MUMS!
Har telefontid med Karisma hundutbildning om en halvtimme. Börjar bli nervös... vet inte varför???? Spännande att höra vad dom säger.
Ikväll kommer Pyreneerna Garbo och Lisa. Ska ju passa dom till söndag. Hoppas nu allt går bra och att damerna kommer trivas här hos oss i skogen.
Känns som om dagarna rusar på i ett fasansfullt tempo just nu. Hmmm gillar det inte men går inte att dra i handbromsen känns det som. Står ju i alla veckotidningar om den egna tiden man ska unna sig i tillexempel badkaret eller med en god bok osv och bla bla.... hmmm när ska man pressa in sådan tid? På natten eller?


Hundbesök

Ikväll har Garbo och Lisa varit här på studiebesök med matte och husse. Gick lika bra den här gången. Dom snusade runt i hundgården och gjorde inget större väsen av sig.
Imorgon på kvällen kommer damerna hit för att vara här till söndag. Kommer gå skitbra!

Knodden bestämde sig under besöket att visa sig från sin kåtiga sida. Han är en jäkel rent ut sagt men som tur var är Pär och Elaine hundvana och tog det hela med ro.

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Började dagen klockan fem med min nya rutin,,,, joggingtur. Inte långt, inte fort,,,, MEN jag gör det i alla fall. Tar med hundarna i släptåg och så bär det av. När man ska vara borta hemmifrån i åtta timmar och hundarna ska vara ensamma hemma så känns det bra att dom är trötta och rastade när man åker.
Sedan känner man sig så pigg och stark när man åker till arbetet och vet att hundarna inte behöver så mycket mer motion för dagen. Idag hann jag till och med att busa med dom i trädgården lite.... BONUS!
Idag brast dock hela mitt upplägg och mitt goda humör när inte bilsatan ville starta. Grrr!
Himla tur man jobbar på ett företag som kör taxi! Fick ringa efter en bil som kunde köra mig till jobbet..... stressigt!!!!
Fast man får se det positivt... hade jag inte varit på så bra humör efter joggningen så hade jag om möjligt varit ÄNNU argare när jag fick ringa efter taxi.

SkolanIdag bröjade sonen i andra klass. På väg dit i bilen fick han nypa sig själv för att fatta att det var sant. HEHEHE! Ja tiden går så snabbt.
Jobbat några timmar extra idag. Skönt att mjukstarta efter semestern.
Många bollar i luften samtidigt just nu. Hundvakt i helgen, fikaprojekt med vänner, vetrenärsbesök och hundkurser. Får ta en dag i sänder helt enkelt...

ToppendagIdag har Martin och jag varit i Skåne och tittat på valpar. Herregud så söta dom sex veckors Leonbergerhundarna var. Man blir helt sjuk när man ser dom. Enligt mig är det den absolut sötaste valpen som finns LEONBERGER! Både sonen och jag konstaterade att det var värt det att åka 22 mil enkel resa för att få se dom.
Himla tur att jag inte har råd eller tid för en till för annars hade jag defenitivt tingat en idag.
Familjen som dessa underbara små liv bor hos är dessutom helt otroligt gästvänliga och lättsamma att ha att göra med. Kunde suttit hela dagen och bara snackat hund!!!!
Tack till Jane och hennes familj för att sonen och jag fick komma och hälsa på. Mycket trevlig dag! Välkomna till oss när som helst!!!!!!!!


Knodden=junior

Står mycket om alla Knodden´s hyss på min blogg och ibland kan jag få dåligt samvete för att jag bara skriver om det "dåliga". Idag ska jag skriva i en mer positiv anda...
Har ju haft vissa dominansproblem med Knodden nu över sommaren. Han anser att han är kungen hemma och vår plikt har varit att visa honom motsatsen. Igår började vi prata om hans atityd och kom underfund med att den sista veckan har han faktiskt börjat fatta. Han har inte varit på sonen i det sista och med katterna har det lugnat ner sig. Igår kom Emma hem med sin hundrädda pojkvänn och inte ens han blev påsatt. Hehehehe! Himla skönt. Är inte kul med en 52-kilos jycke som tror han kan sätta på allt som rör sig.
Imorgon ska jag ner till en ny vänn i Skåne som har en kull Leonbergervalpar. Tror dom är cirka sex veckor nu och det ska bli så mysigt att få träffa dom små liven. Hittar jag bara dit så lovar jag att ta en massa foton. Gubben är såklart smånervös över att jag ska åka och titta på hundar men som det känns nu så har jag hundar så det räcker och blir över.

JOBBAT

Idag var första arbetsdagen efter en riktigt lång skön sommarledighet. Är så stressigt att börja jobba eftersom inget flyter som det ska. Man får fundera på vad man ska göra och benen är möra efter sju timmar i kassan. Har fuskat med en pall som jag vilat skinkorna på. VET ju hur benen kan kännas när dom inte är vana så jag låg steget före....
Blir konfunderad när man upptäcker vad skvaller man missat under en semester på åtta veckor. Tänker inte så mycket på det när man är där varenda dag men nu när jag varit därifrån så bara ramlar än det ena och än det andra över en.
Älskar skvaller men skvallrar bara om "lagliga" saker som redan är i snurr på byn. Det andra ruvar jag på tills jag behöver det... Hehehehe!

JAG ÄR EN RIKTIG SKVALLERKÄRRING OCH ÄR STOLT ÖVER DET!!!!!! Anser att en riktig skvallerkärring är en sådan som får reda på saker för att folk vet att man kan hålla tyst. Väldig viktig egenskap!

Jaga får

Idag skulle Emma och hennes pojkvän vara snälla och ta en promenix med hundarna. Såklart vandrar dom iväg i godan ro utan nosgrimmor på pojkarna.... inte bra!
Plötsligt kommer Daniel springande med Ozzy hem och skriker att jag måste hoppa in i bilen och hämta Knodden! Herrejävlar vad rädd jag blev!!! Många olika senarion som gick igenom skallen då... bitit någon, anfallit någon, blivit påkörd eller skadat sig??? URS!
Visade sig att knasbollen sett får i en hage och slitit sig från Emma och hoppat in i hagen och börjat jaga dom satans pälsbollarna. Gissa om han tyckte det var himmelriket. Några av fåren hade börjat stånga honom och han blev rädd och skulle kuta ut och sprang rätt in i stängslet och fick ström i sig. Vågade inte gå ur hagen fast barnen öppnat så det var fritt fram. När jag kommer ner med bilen så sitter Emma i hagen jämte en rädd Knodden. Han vägrar såklart röra sig ur fläcken så jag fick dra ut honom. Herregud denna hund!!!
Nu ligger han blöt och trött hemma och förhoppningsvis har han lärt sig en läxa.
Ett av fåren hade han jagat ut i sjön... hoppas verkligen den kan simma in igen för annars får jag betala vad ett får kostar... HUUUUGA!

Trotsålder

Sonen är åtta år och är inne i en jäkla ålder just nu. Tjaffsar emot och är allmänt dum.
Just nu är han uppskickad på rummet,,, IGEN,,, Huuuuuu
Börjar så smått längta tills han ska börja skolan igen så han får avreagera sig lite där och använda skallen igen.
Är ju alltid jobbigt med skoltiden med alla tider man ska komma ihåg, kvartsamtal, fika, klassföräldermöten, utedagar, frukt och idrottskläder.... men NU har jag fått nog av att ha han hemma och vill verkligen att skolan öppnar!

HJÄLP!!!

Vetrenären

Var hos vetrenären idag för sprutor på mina hundar.
Knodden fick vaccin och Rabiesspruta.
Ozzy får vänta med sina sprutor eftersom han hade fått sin allergispruta idag här hemma. Om två veckor ska allt vara på G med hans vaccination med. Var betydligt mer komplicerat än vad jag trodde med Rabiessprutan. Nu ska dom i alla fall ha en till om en månad och sedan ska dom ta ett blodbrov och se om allt är som det ska. Sedan ska det till en spruta till om ett år... ja jösses. Är ju mer omständigt än med barnen. Billigt är det inte heller...
Knodden vägde 52 kg och Ozzy ligger på sina 39kg.

Hälsa på hundar é skojigt!

Idag har jag varit på hembesök hos familjen Henriksson. Föst och främst var besöket till för att Garbo och Lisa skulle få lära känna mig mer inför passningen av dom om en och en halv vecka. Ska bli så skojigt men också jobbigt. Blir en hel del promenader dom tre dagarna som damerna ska bo här i Råkna. Maken har lovat att hjälpa till som tur är. Garbo är en stark lady. Hade visst dragit omkull sin husse igår eftersom hon gärna ville anfalla sopbilen... jaja det löser sig. Behöver ju inte gå promenader där det är som mest folk. (Ibland är det bra att bo på landet.)

Har varit i Bobbe´s farmors lägenhet idag och hämtat en massa mattor. Himla bra att lägga i hundgården.
Bobbe´s farmor ska flytta i på ett äldreboende nu så det är en massa saker som hon inte längre behöver. Bland annat verkar det som om vi ska få hennes dammsugare. Gud så bra! Min tunga Kirby är så bökig att släpa till övervåningen eftersom trapporna är så smala så Anna´s ska få bo där.

Härligt väder idag men känner inte för att sola. Är dom där satans extrakilona som gör att man drar sig för att kränga på sig en bikini. Blir nog en bok i skuggan istället.

Väntar på att sonen ska komma hem från sin övernattning i kompisarnas stuga. Har saknat honom som tusan som vanligt!

Citron

Nu har jag laddat vattensprutan som jag ska peppra kåthunden med. I den finns det nu citron och vatten. Det knasiga var att när jag pressat citronen så slickade Ozzy av mina fingrar som ingenting så jag hoppas att det är lukten och inte smaken som dom ska dissa.
Testade nu när han gav sig på sitt favvoritoffer, katten Toffzan, och ett sprut räcker för att han ska fatta att det är bäst att sticka. Hoppas det funkar på dom andra familjemedlemmarna och då särskillt sonen som varit drabbad av Knoddens framfart en massa gånger.
Ja alla sätt är bra förutom dom dåliga.

Sääääkert att vatten funkar... INTE

Fick äntligen en chans att testa vattenflaskan på Knodden. Han gav sig på katten nämligen. Tog flaskan och sprutade med den hårda strålen rätt i ansiktet på honom. Kan säga att han inte alls blev rädd. Han älskade det och började hoppa runt som en galning och ville att jag skulle spruta mer. Måste finnas något annat som man kan blanda i det så han fattar. Är det inte citron som dom inte gillar lukten av eller är det katter???? HJÄLP någon! I övrigt är ju metoden smart men det måste nog vara något värre i flaskan än vatten.

Ensam som bara den....

Gubben jobbar i Hok igen och ikväll sticker sonen med några grannar till deras stuga. Här sitter jag som en pensionär i Råkna med två hundar som enda sällskap. Inte konstigt man blir knasig i huvudet.
Önskar ibland man bodde inne i samhället så en runda med hundarna kunde ge lite kontakt med någon granne eller bara se lite folk. Blir tjatigt att bara gå här hemma och morsa på en och annan badgäst.
Den dagen Martin flyttar får man nog fundera över sitt boende lite. Visst är det mysigt och fridfullt att bo på landet men allt har sin baksida också.
Ikväll tror jag det får bli ett glas vin framför datorn och TV:n. Skönt att Facebook finns så man kan prata med folk på så vis.

Kursdags igen....

Igår anmälde jag Knodden och mig på en handlerkurs hos Johanna Davidsson.
Ska bli kul att träna igen och få övningar och direktiv hur man ska göra. Är ju jättesvårt att se själv hur det ser ut.
Läääängtar!!!

Ringde vetrenären idag och beställde vaccination till Knodden. Frågade samtidigt om man kanske skulle ge kåtbocken en p-spruta men då hon ansåg att han säkerligen var mer dominant än kåt skippade jag den. P-sprutan är ju bra på alla sätt och vis men tyvärr får man inte ställa ut honom när han tagit den och vem vet en dag känner man kanske för en utställning igen och då våre det ju tråkigt om vi inte kan för att han fått en sådan. Ska testa vetrenärens tips att spruta en stråle vatten på honom i ansiktet när han ska "bestiga" och sedan när han kliver av  så ska man ömka honom. Ska börja med det nu i em. Någon annan som har något bra tips?
Ska även börja med rabiesvaccinet. Är ju en knepig historia och krånglig men eftersom vi ska till Alta i Norge nästa år och antagligen måste genom Finland så måste jag fixa den. Gott när allt är gjort!

Johanna Davidsson

Idag åkte jag och sonen till Glasbo i trakterna kring Gnosjö för att hälsa på hundfröken Johanna. Det är ju alltid lika spännande att ge sig iväg när man har noll i lokalsinne. Allt jag hade att gå på var en handskriven lapp med vägbeskrivning på. Gick i alla fall bra och vi kom fram helskinnade i god tid.
Gött att snacka med en hundmänniska! Man behöver inte sitta och tänka på att undvika samtalsämnet "hund" för hon gillar det lika mycket som jag. Två timmar passerar så fort dock och vipps så var det dags att kana hemmåt igen.

Tackar för en mycket trevlig eftermiddag Johanna!

Barnkalas

Ja nu har jag varit på 1-års kalas. Gissa om det var skojigt och se lilla gumman öppna sina paket?! Hon fick en hel påse full med bollar, 100 st till antalet, som man kan kasta, rulla, gömma, sparka på osv osv. Jösses vad hon och hennes storebror gillade presenten. Deras mamma och pappa så bara trötta och håglösa ut och verkade inte alls uppskatta den. Hmm?!!! Kanske tyckte dom att 100 st var för lite? Måste kanske köpa henne ännu flera... JA så får det bli! Hahaha!

GRATTIS LILLA MATILDA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!! (Längtar redan till julafton...)

Susann och Malin

Idag har tjejerna från macken varit innom på en fika. Lätt att tjata bort några timmar i deras sällskap. Alltid lika skojigt.
Hundarna åt inte upp någon av dom heller så det är ju ett plus....
Nu ska jag snart iväg på Matildas 1-års kalas också. Mycket kaffe och fika idag.

Grattis Matilda

Idag fyller min systers tös Matilda ett år. Jösses vad detta året har förvunnit snabbt!
Igår tog den lilla gumman sina första stapplande steg också, lagom till sin ettårsdag.
Ikväll ska vi åka och ge henne presenter. Ska bli skojigt som vanligt eftersom min syster varit moster ett tag innan jag fick testa på det och därmed hunnit köpa en hel del vidriga presenter till min son som jag nu ska ta igen på hennes barn.


Jippie

Nu har damerna Garbo och Lisa varit här och hälsat på med matte och husse. Gick så himla bra. Det är två helt underbara hundar och deras matte och husse är supertrevliga dom med. Ska absolut inte bli några problem att passa dom. Mina pojkar var i hundgården medan flickorna bekantade sig med trädgården och visst skällde dom lite men konstigt hade det ju varit annars.
Om två veckor kommer dom hit,,, längtar!

Pyreneer


 

Här är två bilder på hundrasen "Pyrenee". Ser ut som vita björnar!!!!
Snart dags att återvända igen...

Jaha så har jag snart förbrukat mina åtta veckor semester. Herregud det är ju ingenting... Undrar verkligen hur det kommer kännas nästa år när man kanske bara får tre veckors semester?!
Har knappt hunnit med något av alla "viktiga" projekt som skulle fixas under ledigheten. Har varken velat eller orkat,,, varit lat helt enkelt.
Kilon skulle rasat, hundar skulle duschats, barn skulle klippas, väggar målas, ogräsfritt skulle det vara i alla landen och häcken skulle klippts en hel del... men inget har blivit ordnat. Ger mig katten på att nu när jobbet drar igång igen så kommer jag trots mindre tid hinna med mer sysslor här hemma.
Ska på något vis bli skönt när skiten drar igång igen så allt kommer in i sin vanliga trall men samtidigt är det alltid vemodigt också. Tyckte tex att det "luktade" höst på fm när vi var ute och rastade hundarna. Var sådär småkyligt i luften fast solen sken. Ja som tur är har varje årstid sin tjusning både på gott och ont.

Arbetet

Vet fortfarande inte hur den närmsta framtiden ser ut på jobbfronten. Känns inte bra!
Schemat på jobbet är si och så och arbetstiderna börjar kännas betungande. Ser mig om efter annat arbete,,, inte så jag letar aktivt men håller gluggarna öppna. Dyker det upp något som känns okej så hugger jag det.

Lisa och Garbo

Idag klockan 15:00 kommer det hit två Pyreenedamer som heter Lisa och Garbo som vi ska lära känna. Deras matte och husse ska på bröllop i Stockholm och då kan inte deras hundar följa med. Börjar bli smånervös nu eftersom Garbo har lite samma metalitet som min Ozzy och jag börjar bli skum för om vi ska klara av henne. Bäst och försöka hålla sig positiv så får det gå som det går.
Tanken är att Garbo och Lisa ska bo i hundgården så där har jag städat iordning nu så dom vita damerna inte ska bli smutsiga.
Ska bli intressant och se om min make pallar hjälpa till med dom som han lovat. Innebär ju en hel del promenader...
Håll tummarna för att mötet med tjejerna och deras matte och husse går bra.