Hårfönsbygge!

Jadå rubriken stämmer. I Råkna har det nu i dagarna tillverkats en hårfön för hundar. Gubben min är inte så dum när allt kommer omkring i alla fall. Två gamla dammsugare gick det åt och en massa tid. En riktigt fin hundfön kostar mellan 2500 kronor till 14000 kronor så maken anser att han gjort värsta klippet, vilket han också har för självklart hade hans kära fru snart börjat tjata om att få köpa en sådan annars.
Provkörde den idag på båda mina badade hundar och den funkade exemplariskt!!!! Slipper jag en massa blöta handdukar när dom dushat och kan blåsa bort damm och hår ur pälsarna.

Tack så mycket snälla make för hjälpen!!!

Gräsätare... Grrrr

På morgonen på väg ner till sonens skolbuss går vägen i mitten av två hagar med kreatur. På ena sidan går det får och på andra sidan ungkossor. Kan säga att det är ett jävla slit att få mina hundar att gå igenom där utan att vi alla tre ska hamna mitt i en hage.
Känner mitt morgonhumör dalar redan när jag får syn på dom cirka 15 kossorna. På given signal så reser dom sig allihopa och kommer springande mot oss och sedan går dom jämte oss hela vägen. Knodden vill hoppa mot dom och helst leka med dom medan Ozzy tar fram sin "dödarblick" och gör plötsliga utfall. Inte lätt att hålla hundarna då med sammanlagt 85 kilo i kopplena.
Nu är jag svettig, håret är på ända och humöret är som bortblåst. Hoppas en kopp kaffe ska hjälpa...

Barnvakt

Jaha så här ser det ut i Råkna-El Alcatras när vi har besök av min systers barn. Killen är snäll och go på alla sätt och vis men man kan aldrig så noga veta med sådana här små rackare så vi anser att det bästa är att ha dom innanför galler så dom inte hittar på dumheter.
Är det någon som är intresserad av att lämpa av barn här så är det bara att ringa. Vi kan ta emot cirka 50 barn under tre år åt gången, mat får dom såklart ha med själva. Dom små liven som inte blir hämtade blir föda åt två enorma hundar.
Vi har även passning av män. Det är såklart mycket dyrare då dom brukar vara bra mycket jobbigare än övriga varelser på denna jord. Denna tjänst tar vi inte betalt för eftersom det finns arbete här på ägorna för männen att utöva som håller dom trötta och fogliga.

VÄLKOMNA!!!

Se så glad den lilla killen ser ut. Bilden måste vara tagen efter matning.


Här har vi en bild på en man jag tar hand om. Har en spade att leka med...

Ny frissa

Idag har Knodden fått en aning vuxnare frissa. Har suttit någon timme och noppat hans huvud och öron och resultatet blev helt okej. Saknar hans vilda ruffs men i mina ögon skulle han vara fin helt utan päls också. Har ju bara fått av en bråkdel av allt som ska noppas/klippas av men vi är en bit på väg. Underlättar ju när han tycker behandlingen är skön och bara ligger och sover under tiden.


Första fotot ät före och det andra efter mattes noppning!

Matilda

Kolla in denna underbart söta unge som jag får äran att passa av och till. Är hon inte urgullig?????
Var bara tvungen att lägga in en bild på henne....


OZZY

Ozzy´s allergi är rätt okej just nu. Kör ju med sprutor en gång i månaden och han har även gått på annan medecin ett tag nu då hans klåda blev värre nu i våras, precis som för alla andra allergiker.
Ska till Borås i veckan och hämta mer medecin till honom och också kolla upp om mina hundar har noskvalster eller inte.
Är ju helt okej att ha friska hundar med bra psyke men har man en allergisk hund som också har problem med folk och andra hundar så är det tungt. Han lever på övertid kan man säga...
Idag ska vi till Hylte och gå en sväng med Ozzy´s bror, Leffe. Alltid trevligt och komma in till byn och träffa folk och andra hundar som lite social träning.


Tvååker 10/7-09

Har anmält mig och Leonbergern till en hundutställning till. Den 10 juli ska Knodden och jag till Tvååker och se om vi kan skrämma några konkurenter.
Har beställt honom ett nytt utställningshalsband med snake-kedja i guld. Tyckte han kunde vara värd det eftersom det förra jag beställde var alldeles för smalt för grabben.

Vovven luktar...

Knodden´s andedräkt har varit usel någon dag igen nu. Alltså tycker det luktar misstänkt lik skit,,, IGEN!!!! Han har också kräkt innomhus.... URK!!! Jag misstänker att kräkgrejen beror på hans svaghet för bajs. Ibland kommer han in med salivsträngar guppandes i mungiporna med en hemsk lukt ifrån munnen. Hmmmm,,, inte såååå mysigt tyyyp!
Nu är det bajsplockning i trädgården två gånger om dagen som gäller. Han ska inte få en chans att käka avföring. Sedan ska jag till affären idag och köpa ananas (hur nu det stavas ?!!) som jag hört ska göra att dom inte vill ha skiten en gång till så att säga. Värt att prova allt. Vi är ju vana vid hans andedräkt men man ser att nya människor som hälsar på honom ibland ryggar undan... hehehe!


BilenHär kommer så äntligen en bild på "mamma´s kärra". Rullar inte mycket eftersom Fru Carlsson missat att ta reda på vad en minibuss drar per mil men funkar utmärkt som prydnad på garageinfarten också.


Kattlucka

Ville bara berätta att nu är kattluckan paj också. Knodden tyckte inte vi öppnade tillräkligt snabbt så han bestämmde sig för att riva bort den och tjoa in i huset så att någon skulle öppna. Så kan det gå...

Många förslag på varför Knodden äter bajs... Några säger det är för att han har någon brist av vitaminer eller så i kroppen och andra säger att det kan vara för att dom har tråkigt. Jag gissar på att det är det sista alternativet...

Husse arg

Idag fick jag information på jobbet om hur min hund uppfört sig hemma under dagen. Inte klokt när Knoddens bravader når mig en mil hemmifrån...
Idag hade han visst retat upp husse en aning. Kan egentligen inte klandra honom. Vet ju hur seg Bobbe är att stiga upp på morgonen och jag vet hur dödens boring det är att sitta och vänta på honom. Knodden har precis samma uppfattning... Så vad gör man då när man har tråkigt??? Jo man letar upp saker att leka med... som tex barnen i familjens barnband, datorsladdar och husses plånbok. (Tur att det är matte som har hand om pengarna så att inte en förmögenhet försvann från plånboken)
Hoppas husse lärt sig att stiga upp som normala människor gör och inte ligga i godan ro till middag i sängen. Sedan tror jag att husse även har börjat fatta att man måste  plocka undan alla grejor som är under 1,5 meter i vårat hem.
Man lär så länge man lever...

Honda CBR 1000

Igår lyckades maken övertala Fru Carlsson om en motorcykelrunda. Han sa vi skulle ta en liten sväng och redan där skulle jag anat oråd. Man måste plussa på vad en karl säger,,, tex jag kommer om en timme betyder jag kommer om tre timmar... en liten sväng är detsamma som en bamserunda när-du-nu-väl-vill-följa-med... Ja så den lilla rundan blev en sväng på tolv mil. Låter kanske inte så mycket men när man är ovan vid mc-sadel, passerat 30 bast men känner sig som en 50-åring redan och dessutom kan få ont i baken av att sitta i en soffa så kan ni bara tänka er hur låååånga dessa tolv mil var. Uppe på allt helvete så skaver min hjälm i pannan så jag trodde jag skulle vara blodig i skallen när vi kom hem. Jag var pinkenödig, skitenödig och fogarna flyttade sig minst fem centimeter på varje sida.... MEN visst var det gött ändå och känna öset i motorcyklen igen!!!! Blir nog fler rundor i sommar. Gott att sonen är så stor nu så han kan klara sig en stund ensam så vi vuxna kan få egen tid igen. Man behöver ju liksom det.
Ska ta med min man på bio och en bit mat en helg nu och ha lite romantik på tu man hand. LÖVE IS IN THE....

Fisketur

Idag skulle sonen få välja vad han ville hitta på med sin pappa. På dagordningen hamnade en fisketur med sina kompisar.
Bobbe tog grabbarna och bestämde sig för att han skulle cykla ner till sjön och meta. Halvvägs ner skriker Martin att dom var förföljda... och mycket riktigt det var dom. Ozzy och Knodden kom springande som galningar efter dom på grusvägen. Såklart ville dom också med ut och fiska och cykla. Hahaha!
Jag hade glömt att stänga grinden till buren tydligen och när Ozzy fick se att dom skulle cykla så hoppade han antagligen mot dörren så den gick upp och sedan höll han upp den så att Knodden kunde komma ut också...
Bobbe fick vända och cykla hem med odjuren igen,,, småtaskigt enligt mig.

Bilbyte

Igår var vi i Halmstad och hämtade den nya bilen. Ja ny och ny,,, nyare! Undrar om man någonsin gör bra bilaffärer??? Detta var absolut en av dom sämsta vi gjort. Fick ingenting för den gamla.... BLÄ!
När jag städade vår gamla igår innan den skulle lämnas fick jag en smärre chock!!! Fattar inte hur en hund kan ställa till så fruktansvärt....
Bilbätet bak var nästan avtuggat, lastskyddet bak var uppätet och hundhår till och med i taket. Bilförsäljaren såg helt matt ut när han kikade in i den. Bytt är bytt och kommer aldrig igen hade jag lust och säga men när jag såg hans bistra min så insåg jag att det inte var läge för en så klämmig komentar. Misstänker att även han ansåg att han gjort en dålig bilaffär. Har ju en tjej i huset som rännt i en garageport med bilen när hon övningskört också och den skadan var inte heller fixad. Försäljaren mummlade något om att det skulle kosta minst 10000 kronor och bara få den i normalskick.

Varje gång Ozzy springer ut och får syn på den nya bilen så ska det skällas. Undrar hur lång tid det ska ta innan han fattar att det är våran?
Ja nu har vi bil så vi alla får plats i alla fall. Himla skönt. Ska bara få min far att fixa mig ett galler bak så man kan ha bagageluckan öppen utan att hundarna hoppar ut. Är smidigt när det är varmt också. Kan man lämna luckan öppen om man ska in i någon affär eller något utan att hundarna storknar av värmen.
(Kommer såklart en bild på det nya fordonet så fort jag letat upp sladden till kameran.)

Gulliga bilder
(Bilderna hittade jag på Hallnds kennelklubbs sida)

Norrvidinge/Skåne 17/5-09

Varit på hundutställning igår i Skåne som ni kanske, hahahaha, hört talas om här på min blogg. Vädret var kanon, många hundar var anmälda och ett gigantiskt prisbord. Knodden och jag kom trea och det är vi jättenöjda med. Han var lite småsprallig men vadå??? Han är ju valp så det är ju inte konstigt man inte vill stå stilla när man kan leka med dom andra vovvarna.
Ska köpa honom ett nytt utställningshalsband. Det jag har är så smalt så jag är rädd att det ska gå sönder. Blir till nästa löning... längtar...
När Knodden och jag varit uppe i singen så hade vi ju liksom gjort vårat för dagen så sedan var det bara NJUTA som stog på programmet. Placerade våra ändor på en filt och studerade hur andra gör i ringen, hjälpte till att hålla i olika hundkoppel och dricka kaffe.
Mitt "kennelfolk" hade med sig en massa hundar och det blev lite småkörigt för dom så jag fick ställa upp som handler. Vet inte om det kanske inte fanns någon annan att tillgå,,, men vem bryr sig liksom??? Jag är så stolt ändå! Fick gå med en vuxen hund som dessutom kan uppföra sig i ringen. Himla skojigt!!!!!!
Denna helgen kommer jag leva på länge ska jag säga.
Nu ska jag anmäla mig till Tvååkers hundutställning så man har något nytt att se fram emot.


(Kort på Ozzy och Knodden från början på april -09)

GRATTISDetta är Zir Ozzy´s Mississippi Queen "Hippie".
BIM CERT CHAMPIONAT 16/5-09

Stort grattis på er!!!!! Är så stolt över att känna er!

Vill kanske inte???

När jag kom hem från Varberg idag så hade Knodden "grejat" lite....

Hans väska som vi har till utställningar hade kommit i hans väg. Snus, tidningar, hundgodis och hundmat låg i HELA huset. Det såg ut som en bomb gått fram!!!
Är detta ett tecken på att han inte vill åka på rasspecialen? Hmmm börjar grunna liksom....

Konfirmation

Sara, Emma och jag har varit på konfirmation idag. Trevligt hemma hos Inger med god mat och trevligt sälskap men i kyrkan,,,,, GÄSP säger jag bara. Urs sån tid det tog och vad lääänge den gamla prästen talade. Inte konstigt att inte ungdomarna nappar på det här med kyrkan.

Nu är vi hemma igen och fru Carlsson börjar ladda inför utställningen imorgon. Det är rödvin som gäller eftersom det verkar föra tur med sig. Efter det är det melodifestivalen en stund och sedan natti natti!

Nyklippt

Varit i Varlberg hos min frissa Jennie Larsson idag. Lika skojigt som vanligt. Är så skönt och få känna sig lite speciell och bli ompysslad och fixad.
Som vanligt när man varit där så behöver man inte känna sig konstig när man går därifrån. Ibland kan man ju få för sig att rusa till bilen för att kunna dra fingrarna genom håret och fixa det som man själv vill ha det men inte hos Jennie.
Kommer ha visitkort till Jennie Larsson på macken nästa helg om någon är intresserad av att hämta ett.

Hejsan alla!!!

Idag har gubben och jag varit på en bilfirma i Halmstad och kollat på större bil. Just nu kör vi en BMW kombi och dom är pyttesmå därbak. Nu blir det nog familjebuss som gäller. Blir att kontakta banken på måndag och se om dom vill låna ut lite stålar.
Knodden, maken och jag har varit i Fänestad på Zir Ozzy´s kennel för att duscha och föna. Han blev kanonfin!!!! Nu har maken bestämt dig för att tillverka en hundfön. Jupp ska bli intressant och se hur detta ska gå?!!!
Tacka för alla tips om vad man ska göra åt alla dessa satans fästingar. Just nu låter tipset om vitlök mest intressant eftersom man kan ge dom det hela året så fästingarna får sig en riktig match när den säsongen börjar. Lite vitlöksandedräkt kan jag ta,,, jag menar allt är bättre än skitlukt.
Sänder en kram till Zir Ozzy´s kennel också som bjöd på kvällsmat idag plus att Nicklas gjorde allt arbete med min hund idag. TUSEN TACK!!!!

Fästinghalsband

Rasspecialen i Norrvidinge blir av i alla fall. Själv tror jag inte vi har någon chans när Knodden har bulor lite varstans på kroppen efter dom jävla fästingarna. Har lärt mig att fästing på engelska heter "Tick" så om den utländska domaren frågar om hunden har en hjärntumör så kan jag säga fästing.
Har ju kört med fästingshalsband men jag vet inte om jag tycker dom funkar så bra som dom gjort förr. Ozzy har nästan aldrig haft fästingar innan men nu fastnar dom jävla äckliga skitdjuren på hundarna i alla fall och sedan sitter dom där och torkar bort. Hundarna kliar där och ibland sliter dom bort lite av fästingen och resten blir kvar. Hmmm kan ju inte vara så nyttigt eller?!
Knodden tycker jag har kräkt mer sedan han fick på sig sitt halsband. I natt när Knodden låg på sovrumsgolvet och spydde så åkte det jäkla bandet av. Vill inte riskera att hunden blir sjuk.
Nu har jag bestämmt mig för att leta upp hur man gör eget fästingmedel.... eller är det någon som har något annat förslag? Kanske något naturpreparat av något slag? Hörde av en person igår att han ger sina hundar vitlök och att fästingarna inte gillar det. Själv har jag hört att all lök är farligt för hundarna och att dom kan dö av det men personen i fråga hade gjort detta i 20 år så jag antar att vitlök i små doser inte är någon fara.
Ha en bra fredag på er allihopa!

VIKT

Vägde mina bestar när jag ändå var på vetrenärstationen i Torup idag.
Knodden vägde 45 kilo och Ozzy vägde 38,5 kilo. Var ungefär som jag trodde... kanske att jag trodde Knodden vägde något mer än vad han gjorde.

Har gått en snabb runda med Ozzy nu. Gott att få upp flåset lite igen. En runda som i vanliga fall tar 30 minuter tar numera 40 minuter. Vi var båda helt slut när vi kom hem. Nu ska han och jag ta tag i detta och få upp flåset lite tillsammans igen.

Rasspecial på söndag eller inte?

Knodden hade en konstig knöl mellan sina tår igår. Eftersom han var på det hela tiden så beslöt jag mig för att åka med honom till vetrenären för att kolla vad det kunde vara. Såklart kunde dom inte veta vad det var och när jag står där och klappar Knodden på huvudet så känner jag en knuta på skallen också. Jaha var det första jag tänkte,,,, nu har man en hund med allergi och en som ska se ut som ett vårtsvin. Som tur var så var det bara ett gammalt fästingbett som gjort knutan. Hon smorde på nåt gojs och gjorde likdant med tassen. (Något annat tror jag inte dom fixar på vetrenärstationen i Torup...) Hoppas nu att den sabla "huvudknutan" ska gå ner innan söndag för annars vet jag inte om det är någon idé att åka till Skåne på hundutställning. Mysigt när dommaren känner på honom och sedan ryser när han märker den. Tassen kan nog klara sig igenom för vetrenären rakade inte mycket och om Knodden håller ihop tårna så är det ingen som märker.
Är ju bara så typiskt att han åker på sådana här saker nu!!!!
Sedan älskar dom ju att dela ut stora lampskärmar som hundarna ska ha på sig. Vilken hund gillar sådana? Varför kan man inte hitta på något som är bättre än dom? Kan dom bara glömma jag kränger på honom. Får övervaka honom konstant istället. Den var så stor så det var precis den gick in genom bildörren.... Dom testade en luftkudde som man blåser upp runt halsen på hunden men det funkade inte. Han bara sträckte fram sin tass och så kunde han slicka på den i alla fall.
Jaha så är det ringträning ikväll. Där finns en utbildad domare med så jag ska fråga henne vad hon tror om Knoddens "sargade" utseende. Håll tummarna för att det blir utställning för det har jag sett så fram emot!!!!

Kossor överallt ju,,,

Två grannar som satt upp elstängsel och innanför detta plaserat ut kalvar. Alltså själva kalvarna är söta och snälla (och grannarna med) men mina hundar är inte lätta att släpa förbi dessa kreatur. Det ska stannas stup i kvarten och morras och Knodden klipper till och med i och storskäller, han som aldrig tar sig ton annars.

Knodden är inte så van vid dessa elstängsel och beslöt sig för att kolla om han kunde ta sig in i hagen här jämte huset i alla fall. Han var mycket nöjd med sig själv när han kom in i hagen och kunde smaska koskit men och ta sig ut var en trixigare historia. När matte sedan rusar iväg åt andra hållet var det brådis att komma ikapp ska ni veta. Han kutade för fulla muggar och såg sådär galen ut som bara en Leonberger i full kareta kan se ut. För sent upptäcker han den nedersta tråden och får den rätt över nosen. Tur för honom så var det inte ström i men ont gjorde det i alla fall. Tråden gick av så nu måste jag gå ner till grannen och se hur bra grannsämjan egentligen är.

Knodden igen,,, ja han ger inte upp i sina försök att äta upp sina prisrosetter. Dom sitter snart under taklisten med nålar men likförbannat så får han tag i dom på något konstigt sätt. Hmmm.... Undrar om han egentligen inte vill vara någon utställningsfjolla trots allt. Kanske vill undanröja alla bevis på att han håller på med sådant.

På fredag eftermiddag ska Knodden och jag åka till kennelfolket och bada honom och föna honom så han är fin inför rasspecialen på söndag i Skåne. Ser så fram emot allt detta. Alltid skojigt att möta likasinnade.

Dag 2 snart till ända,,,

Nu är det andra dagen som jag skiter i alla kolhydrater i maten,,, i alla fall nästan. Kan inte leva utan saften Fun light, frukt och lättmjölk så det unnar jag mig men annars är det kött eller fisk och grönsaker som gäller. Känns redan som om man är lättare och sover bättre och sedan det viktigaste,,, JAG ÄR MÄTT!!! Finns inget värre än att gå runt och vara hungrig hela tiden vilket alltid leder till att man blir på snäsigt humör. BLÄ!
Till frukost idag blev det äggomelett med bacon och champinjoner i. Asgott och mättande. Lunchen bestog av rester från igår,,, lax och grönsaker med smält smör på.
Ja vi får se hur detta går. har ju börjat på en massa olika saker men tröttnat tillslut så vi håller tummarna för att det funkar!

Jodå jag ger mig INTE!

Trodde ni jag gett upp mina galna bantarplaner???? NÄ men inte då!!! Det är alltid något på G frågan är bara vad jag kör...
 Just nu är det Athkins som står på schemat en tid framöver. Detta innebär att det är kött, fisk, skaldjur som står på schemat med feta såser till och sallad. Inget mer bröd, pasta, lightprodukter och potatis. Känns som GI fast ännu hårdare. På GI äter man ju fullkornspasta, grovt bröd och kör med light och lättsockrat men nu går jag alltså ett steg längre.
Hmmm låter knasigt att äta så men min egen privata "bantarkompis" har en bror som gått ner 15 kg på 1,5 månader. Hon själv har också gått ner. Mötte henne på macken och hennes jeans hängde i baken och sådana syner peppar en som knappt får på sig sina brallor.
Någon annan som har erfarenhet av Athkins eller Low Carb Diet???

Gratis är gott

Idag när jag kom hem från jobbet så var min gräsmatta klippt. Fantastiskt!!! Det var min far och Gustav som fixade detta. Himla smidigt. Nu ska jag hyra ut detta par till dom som behöver lite extra hjälp.

Den äldre av dom är en fena på att fixa rost, laga asgamla bilar och att uppfinna bra (om något otympliga) uppfinningar. Han kan även köra fyllelass utan att knota för mycket och är bra på att passa barn.

Den lille, Gustav, är en hejjare på att flascha med ficklampa, pilla fram små små grejor från minimala utrymmen. Han är också jätteduktig på att ringa telefonsamtal till okända människor. (Har du en fiende så kan han vara lämplig att skicka som telefonflåsare så personen i fråga känner sig obekväm. Kan även skicka med hans lillasyster som är väldigt duktig på att skrika, morra och väsa.)

Någon som vill lägga ett bra bud? Själv betalade jag den lilla tyrannen endast tio kronor för gräsklippningen så det är inte dyrt och den äldre av dom nöjde sig med en kopp kaffe.


Rumsren,,, njae???

Imorse hörde jag äcklade skrik från toaletten. Blir ju lite konfunderad när sonen går dit och låter så.... råtta eller orm i toastolen, mus i papperskorgen eller en snopp som trillat av, ja vad vet jag????
Nu var det i och för sig bara en riktigt stor bajshög på toagolvet,,,, MEN DEN VAR RIKTIGT STOR och luktade apa.
Funderar nu på om jag missbedömt min stora lurviga dumma hund en aning. Kanske är han skitsmart och håller på att öva sig på att gå på toaletten när han blir nödig?! Ja vem vet... snart kanske man hör han spola...

,,, han kan ju om han vill och vågar,,,

Igår kväll när gubben och jag gick ner för att sova följde Knodden som vanligt med ner i källaren. Ozzy var kvar på övervåningen eftersom han aldrig gått i trappor utan att släpas ner av oss. Bobbe ropade plötsligt på Ozzy och vips så var han nere. Trodde inte mina ögon!!! Hunden är tre år och har aldrig gått i trappor och plötsligt bestämmer han sig för att NU FÅR DET VARA NOG med ensamma nätter och kommer ner till oss och kryper upp i sängen. Antar att detta är något som numera kommer upprepas,,,,

Knodden har sluskat i sig sin rosett från utställningen i Smålandstenar. Först blev jag ledsen eftersom det är den fina för att han kom tvåa i BIS men sedan när jag hängt upp bitarna igen på väggen så inser jag att det kan bli ett skojigt minne över hur listig och busig våran Knodden var som valp.

Knäppa djur

Ozzy och Knodden har suttit i linan på framsidan ikväll men nu vägrar dom båda. Ville komma in och sedan dess så har dom båda suttit i fönstret och glott. Vet inte på vad men något väldigt intressant måste det vara. Nu har dom fått sällskap av den ena katten också.
Kan det vara så att dom bara jävlas med mig för att jag ska bli nyfiken? Hmm...

Spya och skit vad kan man mer önska sig?!

Ja lilla Knodden har bestämt sig för att inget ska vara enkelt med honom.
Idag har han kräkt två gånger. Ena gången i min skinnsoffa och nästa ute. Funderar på om det är hans grej med att äta skit som får igång hans mage. Nu är det ju sanslösa mängder på vägen eftersom bönderna kör med sina lorttraktorer förbi och skakar av sig dynga. Hatar det!!!
Har rensat min egen gräsmatta också. Ska från och med nu göra det en gång om dagen så han inte ska ha några mängder med gödsel att knapra på om dagarna. Skitkul arbete att plocka efter honom om man säger så...
Har verkligen bestämt mig för att i största möjliga mån få doggen att sluta äta bajs om det så innebär konstant bevakning. Någon som har användbara tips åt hur man får dom att sluta med denna skitvana? Någon som har erfarenhet av detta?
Ha det bäst din bajshäst,,, go o gla som jättekuuula,,, najs bajs,,, ja ni ser ju det håller verkligen på at gå på psyket när man gör skitrimm,,,, HJÄLP!!!

SUR, SURT, SURAST

Ja idag var det piss och vakna. Hörde att det regnade och efter alla dessa fina dagarna som varit med sol så blev det tungt att motivera sig för morgonpromenad med hundarna. Hade lovat och gå med Fru Westeborg så det gjorde ju att man verkligen kom iväg för annars vet jag inte om det blivit sängen istället.
Var på jobbet en sväng efter det. Aldrig bra att åka dit såhär innan semestertider då man är lättretlig. Inte så bra när bossen väntar på viktiga svar på anbud heller så hon var inte heller är på sitt bästa humör. Klart vi hamnar i ett samtal om semestrar och scheman så när man åker från macken är man ännu surare än innan. BLÄ!
 Väl hemma i skogen igen kräker "lilla" Knodden i min soffa. (Satan vad spya det kan komma från en Leonbergermage.)Skinnsoffa jovisst men ändå skitäckligt. Han tyckte det var rätt okej att ligga kvar i slemmet från sin egen mage så jag fick använda riktig muskelstyrka för att komma åt att torka runt besten.
Kvar på programmet var bara en riktig storhandling på Konsum och utvecklingssamtal i Martins skola.
I Konsum ser jag sonen vandra vid fel vagn. Såg skitskojigt ut men sedan när jag står där och flinar ser jag min vagn framför en dansk. Fick förklara på engelska  för att snubben skulle fatta att det är mina varor han står å fingrar på.
Storsamlingen gick jättebra. Sonen sköter sig bra i skolan och hänger med men konsentrationen är väl sisådär. Jaja det visste man ju redan så det är inte hela livet.

En helt vanlig dag med andra ord i mitt helt vanliga liv!


Smålandstenar 1/5-09Här har ni min stolthet,,, Zir Ozzy´s Askara av Tibia Best in Show 2:a i valpklassen!!!!!!!!
Jag är så satans stolt så jag tror jag spricker! Han är inte bara fina att se på utan uppförde sig exemplariskt också! Lade sig inte ner och satte sig inte heller som han brukar utan stog som en riktig utställningshund ska utan att jag fick kämpa för mycket.
Catrine och Nicklas från Zir Ozzy´s kennel var med oss hela dagen och gav tips och råd och sprang och kollade information om vilken ring vi skulle upp i och vilka tider som gällde. Skulle ju bjuda dom på lunch efter utställningen som jag trodde bara skulle vara en timme eftersom jag inte räknat med att gå vidare men det blev sent på eftermiddagen innan dom stackarna fick något att äta. Elise, en annan inbiten utställare och kennelägare, var också där och hejade på oss. Hon åkte hem en vända och kom till och med tillbaks för att peppa oss på slutet när hon fick reda på att vi gick vidare.
Tacka allihopa för hjälpen under dagen. Det är folk som ni som gör att hundsporten öppnas för alla oss nybörjare. Ni tar er tid att förklara och stannar en hel dag i solen för att hjälpa till,,,, TUSEN TACK!!!!!
Vill också slänga en puss till min syster och pappa som passade Ozzy medan vi var i Smålandstenar. Säg bara till så ska jag hjälpa er tillbaks.
Hahaha,,, ja detta tacktal hade passat på en Guldmaskengala eller Melodifestival som hellst....
Nu får alla LEONBERGERÄGARE PASSA SIG FÖR VI KOMMER PÅ RASSPECIALEN I SKÅNE OCH VI SKA VISA ALLA ATT VI FINNS. Vi är ödmjuka men samtidigt ett farligt team, Knodden och jag!