Så bra...

 
Ta mig som jag é annars dra...
 
 
Hahahaha!!!
 
 
Typiskt katter...
 
 
Stämmer inte på mig.... massa smink så ansiktet sitter ordentligt.
 
 
Hyltebruk i ett nötskal :-D
 
 
 

Vin

Ikväll blir det ett glas rosévin.... mums!
 
Himla gott vin som jag varmt kan rekommendera.
 
Ha en fin lördagskväll allihopa!
 
 
 
.

Promenad

Varit ute med Knodden på en promenad nu och håller på att bli galen på honom. Går så jäkla långsamt. Kan absolut inte stå rätt till för en Leonberger på strax över sex år som går som en snigel efter 300 meters promenad. Tycker han känns knasig på nåt sätt men kan inte sätta fingret på det. Han stämmer rätt bra in på en hund med LPN tycker jagoch har därför beslutat mig för att göra ett LPN-prov på honom. Är ju en start i alla fall och ska passa på att ta nya leverprover också när vi ändå är på g och tar blod.
 
LPN är en ärftlig neurlogisk sjukdom som tyvärr finns i flera olika varianter.  Symptomen är dock oftast de samma - hundarna får sakta rejält försämrad  kondition och kan utveckla rörelserubbningar. Det kan vara ett överdrivet högt,  hackande steg särskilt i bakbenen. Det är ofta även en försvagning av  bakbensmusklerna. Förutom detta så kan hundarna väsnas i sin andning, ett  förändrat skall eller till och med problem med att andas pga  stämbandsförlamning. Så småningom kan sjukdomen utvecklas så att hunden inte  längre kan hålla upp sin egen vikt.


Frågor du kan ställa dig om du misstänker LPN hos din hund (en hund kan ha ett  eller flera symptom):

* Blir min hund snabbt trött efter motionering?

* Har hans/hennes skall ändrats över det senast året? Låter han/hon hes när han  skäller?

* Flåsar han/hon mer än han/hon brukade, speciellt efter upphetsning/glädje?

* Blir hans/hennes andning högre, så att du själv måste höja rösten när hunden  är i rummet?

* Är han lite knepig i sina rörelser och snubblar ibland över sina egna tassar?

* Märker du ibland att något inte är helt korrekt när hunden går runt i  trädgården? Du märker det mer när hunden går, inte springer.

* Lyfter han/hon sina bakben högt? Ser det ut som att hunden försöker gå genom  högt gräs och lyfter sitt knä upp högt och sen ploppar ner tassen på marken?

* Har din veterinär sagt till dig att det förmodligen bara är arthros när du  frågar om hundens rörelsemönster? Eller att hunden är en äldre hund och dom  låter högt när dom flåsar?

* Har du fått din hund diagnostiserad med allergier, tonsillit eller ligament  problem som till exempel förlorad muskelmassa? Många av LPN hundarna är  feldiagnostiserade.

Sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, beroende på vilken typ av LPN det är. Vad  man tror är att det finns minst tre varianter, två som uppkommer i tidig ålder,  en som uppkommer i högre ålder. Men ingen vet säkert. För mer information  gällande sjukdomen och för att se bilder och filmer från drabbade hundar:
http://www.leonbergerunion.com/health/healthe.htm
(klicka på de två översta länkarna i den vänstra menyn)


Kom dock ihåg att givetvis har inte alla hundar med något av symptomen ovan LPN!  Misstänker du något så testa din hund för LPN1. Skulle det visa att din hund är  fri men du fortfarande tror att din hund har någon av övriga LPN varianter så  finns det andra vägar att gå. Kontakta universitet i Bern för mer information!

(informationen är hämtad från SLBKs sida www.slbk.com)
 
Ja egentligen ska man ju inte googla på sjukdomar varken på sina djur eller på sig själv men ibland bara måste man och ni som känner Knodden kan nog intyga att det mesta stämmer in på honom. Sen kan ju hans snubbliga gång bero på att han har gråstarr och därmed inte ser ordentligt men i det sista har jag reagerat på mer snubbel än innan och att hans ena baktass ibland viker sig på fel håll när han ska trampa på den. Vi hoppas såklart att hans matte överdriver och att det inte är något men bäst att ta det säkra före det osäkra och kolla upp detta.
 
 
 

Knöl

Man ligger på ett undersökningsrum på vårdcentralen alldeles ensam och tittar in i en vit vägg eller in i skarpa lysrör i taket. Tankarna snurrar även om man försöker stänga av dom så att inte tårarna ska komma. Man är rädd och utlämnad och försöker med en nypa humor dämpa känslorna som stormar. Om min knöl är cancer vad skulle vi göra då? Hur ska vi klara ha hunden kvar, hur ska Bobbe ta hand om Martin när han jobbar ute, hur kommer det gå ekonomiskt, fasiken va det kommer strula på jobbet för att jag inte kan jobba.... och fan vad ledsen jag kommer vara,,, JÄTTELEDSEN!!!!!
Nu va det bara en knöl... en helt jävla ofarlig knöl men nog fasiken sitter den ruskiga känslan kvar i kroppen så här efteråt att det faktiskt lika gärna kunde vara jag som skulle få cancer.... att det var min sabla jäkla tur nu att få det. Är så snabbt gjort att hela ens liv rämnar.
Man måste VERKLIGEN ta tillvara på livet för man vet aldrig hur långt det blir och när det väl tar slut vill jag veta att jag i alla fall levt mitt fullt ut och inte ångrar något eller är bitter.
Är så glad att leva ihop med en person som tänker likadant som jag och ska pränta in detta i sonens huvud också. Gör det du känner för och tänk inte så mycket på vad alla andra ska tycka om dina beslut för i det långa loppet är det helt oväsentligt då dom inte behöver leva ditt liv.
Hoppas jag kan sova bort den svarta orosklumpen i magen och ta detta som att man fick en chans till och även denna gången klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

Inbrott

Knodden och jag kom lägligt bort till Örnaskolan ikväll. Var två slynglar som var i full färd med att krossa en ruta för att ta sig in genom ett fönster. Dom la såklart benen på ryggen och kutade iväg.
Ringde polisen och dom skickade dit en väktare.
Fanns såklart ingen polis på plats i Hylte så dom klarade sig som vanligt.... skitungar!!!!

Selfies

Slänger upp några selfies på mig själv... för inte kan detta unga rynkfria ansikte vara mamma till en på 14 år???? Kan ju nästan tro jag fortfarande är typ 25 bast eller så hahahaha!!!
 
 
Ha en fin fredag allihopa!!!
 
 
 

Min grabb

14-åringen blev firad med frukost på sängen idag.
 
 
Snart kommer moster med familj och mormor och morfar och firar honom.
 
 
 

20/2-15

Grattis min älskade unge på din 14:e födelsedag.
 
 
Hoppas du får en riktigt riktigt fin dag!!!!
 
 
Älskar dig!!!!
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Gjorde mysfrukost till mina pojkar idag... ägg och bacon och levande ljus.
 
 
Trötta gossar!
 
Martin hade köpt alla hjärtansdagspresenter till Bobbe och mig.... så himla gulligt.
 
 
Bobbe fick en påse jordnötter och en ros.
 
 
Jag fick en ros och en påse chips.
 
Han är för go den ungen. Är nog första gången jag fått något sådär bara hux flux utan att jag haft en aning. Blev superglad och jätteöverraskad.
 
Nu har vi varit i Halmstad då sonen behövde nya skor. Passade på att luncha med Sara. Fick kaffe hos Jessica och Böna med. På hemvägen åkte vi en snabbis till Råkna för att tända ett ljus för mina djur... saknar dom så!
 
Ha nu en riktigt fin lördag allihopa.
 
 
 
 

Freeedag

 
Hoppas ni får en jättemysig fredag trots att det är den 13:e.
Ska jobba i eftermiddag och sen bara ta det jäkligt soft resten av helgen.
 
 

Risig dag

Efter en natt med pytteliten sömn var man aningen småruggig, precis som vädret när Knodden och jag traskade vår morgonpromenad. Fick telefonsamtal från macken samtidigt över lite strul i tvätthallen (går inte in på exakt VAD det handlar om) som jag varit inblandad i som skulle redas ut med kund framåt em. Huuu gillar inte att gå en hel dag och vänta på att få sig en skrapa. Man får en klump i magen och mår skit. Nåja detta löste sig och kunden och macken löste det så alla är nöjda och glada... eller kommer bli i alla fall. Tur det var kunder som man kunde resonera med. Passar på att önska dom en trevlig skidsemester!!!! :-)
Hämtat hundmat idag så nu är frysen full igen och Knodden nöjd.
Slängt mig i soffan nu och är helt slut både i kropp och knopp. Massa clementiner och "Familjen annorlunda".
 
 

Favoritglass

 
Inte så himla förtjust i glass men denna är verkligen supergod. Är i och för sig en säsongsglass från Magnum så antar den inte kommer finnas nästa sommar så passa på att smaska i mig av dom som finns kvar i affärerna.
 
 
 

Duktigt

 
Blir så glad och stolt när jag kommer hem från jobbet och grabben har startat en maskin tvätt. I och för sig bara med sina egna kläder men ändå.... en sak mindre för mig att uträtta.
 

Frukost

 
Mannagrynsgröt till frukost=GOTT! Inte den nyttigaste frukosten men en bra söndagsfrukost.
 
 
 

Ny riktning?

Funderat mycket i det sista... fram och tillbaks och hit och dit men det är inte alltid lätt och veta hur man ska gå till väga och om man tar rätt beslut. Vill inte skriva vad det är om det inte blir av men var liksom tvungen att få det ur systemet.
Rädd att vissa ska bli sura på en och om nåt blir bättre av ens beslut eller om allt bara kommer spinna på som det gör i dagsläget.
Ja bara fortsätta och fundera... go helg på er!
 
 

Clementin

Clementin är så gott!!!
 
 
Äter mängder.... mums!!!!
 
 
 

Olycka

Fa-an krossade en spegel i morse. Antar att det kommer bli sju svåra år framöver....