Hundarna luktar luder

Idag tog jag tag i det efterlängtade badet. Hundarna åkte in i duschen och är nu rena och doftar gott. Båda är snälla att tvätta, borsta och Knodden blir till och med fönad utan protester.
Varit med dom båda i Hylte och promenerat och dom skötte sig exemplariskt. Mötte svärmor och svärfar och såg en massa annat folk. Gott att ibland byta ut vyerna av träd, grusvägar och kalhyggen mot folk, bilar och hus.

Ikväll är det fest på G i Brännö Folketspark. Ska bli så superskojigt. Har varit hos Jill på Örnabutiken och fått hjälp med frissan. Hon klippte slitna toppar och har satt upp håret i en fräsig frisyr.

Bobbe har fått nog,,,

Igår var det makens tur att åka hem till hundarna på fm när jag jobbade. Han hade nog inte riktigt insett vad det innebär förän han kom innanför dörren och kände den unkna lukten av hundkiss oh färskskiten bajs. Tog en timme att städa upp och när han väl skulle ha in dom i hundgården så rymmer Knodden så han fick ge sig ut att leta efter honom. Kan säga att maken INTE var sådär spruddlandes glad när han ringde macken för att rapportera. Nu har han bestämmt att från och med nu så är det hundgården som gäller för odjuren när vi inte är hemma. Den regeln kommer säkert hålla lika länge som den att Knodden inte får ligga i soffan eller sängen....

Satans jävla bil!!!

Har haft bilen på reperation idag hos Bernt´s bil i Halmstad. Felet har varit att jag inte haft någon hastighetsmätare och att motorfelslampan lyser, antisladden har inte fungerat mm mm. Bobbe ringde nu på väg hem och talade om att det kommer kosta minst 6000 kronor bara för delen dom bytat. Herregud säger jag bara!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jäkla tur inte jag var med för jag hade bett dom skrota bilen och tagit bussen hem och åkt och köpt mig en 10000-kronors bil istället utan färddator och all annan lullull som pajar på moderna bilar. Bestämt mig för att hata bilen från och med nu. Detta innebär att jag aldrig mer ska tvätta skiten, jag ska låta den stå parkerad under träd med skitglada kajor och ska numera alltid parkera bilen i bostadsområden där det bor biltjuvar (alltså Ljunggatan, Solgatan, Norra Industrigatan osv) och jag ska låta barn rita skojiga figurer i lacken plus att motorvärmarsladden aldrig mer ska få värma upp den.

GRATTIS PAPPA OCH KUNGEN PÅ NAMNSDAGEN!!!Ja idag har två viktiga herrar jag känner namnsdag, nämligen vår kung och min pappa. Kul att dom flaggar för kungen när dom ändå flaggar för min pappa idag. Hoppas båda har haft en riktigt bra dag idag!!!

Hmm... Grrr... jäkla hundar!!!Jag fattar inte hur dom bär sig åt alltså???? Svärfar var här medan jag var i simhallen med grabben och fast vi nästan löste av varandra hemma i Råkna och hundarna inte hann med att vara ensamma särskillt länge så fixade dom lite bus i alla fall. Denna gången var det Knodden´s pärm från kenneln som strök med. Vet inte om det var Ozzy kanske denna gången. Han kanske ville utplåna alla spår av Knodden och sedan döda honom och begrava honom i ett av alla hål jag har i trädgården. Himla tur dom inte snodde Martin´s läsebok som stog precis bredvid. Ja man lär så länge man lever.... så nu är alla ytor rena från alla onödiga saker s som pärmar, papper, mobiler, elsladdar, krukor och fjärkontroller. Kanske skulle kleta banan på alla saker som man är rädd om. Funkar ju att ge dom banan i maten för att dom inte ska äta bajs så det kanske funkar på annat också??? Hmmm???

Snart dags för badVäntar på bättre, torrare och varmare väder men ger snart upp. Hundarna måste duchas men brukar ju göra det utomhus för att slippa att hela huset är blött sedan. Drar en slang genom toafönstret så dom får varmvatten och sedan fixar vi allt i trädgården. Nu verkar det dock som om jag får ta tjuren vid hornen och fixa det inne i alla fall. Blir så lerigt och göra det ute nu och sedan hinner jag ju frysa ihjäl innan det är klart. Tar ett tag med schampo och balsam på båda och sedan ska dom torkas och borstas. Ozzy´s päls gå rätt snabbt men Knodden´s tar en hel dag på sig att torka. Tror lördag får bli baddag denna veckan.

Knodden 5 månader"Lilla" killen fyllde fem månader igår. Tiden går fort när man har roligt...
Allt går finfint med nytillskottet men visst finns de en del saker man skulle kunna önska med denna hund...

* Att han fattar att inte matte kommer orka att lyfta i honom i bagaget varje gång vi ska åka bil
* Att barn inte är en leksak
* Att inte alla tycker att det är skojigt att möta honom och vill klappa honom
* Att bajs inte är en delikatess
* Att hundar inte kan flyga, även om öronen är stora, så det är egentligen onödigt att gå upp på verkstadstaket och öva på det
* Att Ozzy inte är en tuggleksak och att sonen i familjen inte är det heller
* Att matte inte älskar att städa upp papper, bajs, kiss, jord, vedträn så fort en viss hund varit ensam hemma
* Att man ska svälja när man dricker och inte vattna golvet i hela huset

För övrigt är det inget annat än en väldigt rolig och mycket trevlig kompis man får med en Leonberger. Stor och klumpig men väldigt social och glad.

Nu ser vi fram emot torrare väder så att vi kan fixa i trädgården och ha renare inomhus.


LYXFÄLLAN

Såg det på TV idag.... LYXFÄLLAN ÄR TILLBAKA PÅ TV3!!!! Äntligen! Vet inte varför jag gillar det programmet så mycket men så är det i alla fall. Kanske är det för att det känns så skönt att dom tar tag i slösare som lever över sina tillgångar. Man tycker själv att man aldrig har råd med något för att man tänker på att pensionsspara, inte ha dyra lån eller köpa prylar för matpengarna,,, det är fuskigt liksom, medan andra, som man vet tjänar lika mycket som oss, har råd att renovera sina hus, byta bil och resa så det står härliga till. Fattar inte hur folk bär sig åt alltså?!

Välkommen tillbaks Lyfällan!!!!!!


Andra favvoprogram är:
** Du är vad du äter
** Lokala nyheter på TV4
** Gränspoliserna
** Sjukhuset
** Mannen som talar med hundar
** Topmodel
** En plats i solen
** Alla dokumentärer som handlar om t ex dvärgar, feta eller smala människor eler sjukdomar

När dessa program går är det bäst att inte ringa och störa fru Carlsson. Risken är att hon inte svarar i telefonen och skulle hon göra det så är hon garanterat sur som ättika.

Plan för dagen...Idag ska sonen och jag till simhallen. Ska bli skönt att simma lite.

Först nu på morgonen ska jag ut med mina djur i byn och gå. Nosgrimma på Ozzy igen, tyvärr. Hoppas att promenaden blir lite mer harmonisk på så vis.

Igår fick vi sätta staket vid verkstadstaket. Knodden stog där uppe på kanten igen och såg ut som om ha trodde han kunde flyga. Inte bra. Himla tur han inte trillade ner.

Ha en bra dag allihopa!!!

Knappast min hundTänk om min Ozzy hade varit lika avslappnad som den här hunden. Sicken dröm.
Varit två vändor idag med vovven för att promenera men har nästa gett upp då han smådrar i kopplet precis hela tiden. Jag rycker och drar i halsbandet och blir förbannad och så går det en stund och sedan släpas jag efter igen. Man blir ju galen. Bestämt mig för att börja med nosgrimman igen på honom,,, i alla fall ett tag. Funkar ju jättebra och så slipper han en matte som rycker och skäller på honom. Kanske kan sluta med den efter ett tag när han fattat galoppen.

HundutställningDen 1/3 ska vi på hundutställning i Varberg. Himla spännande alltså. Knodden syster i Holland har redan varit på en utställning och hon blev bästa valp 3-6 månader så visst finns det matreal i dom. Kul och se om det finns det dära extra i Zir Ozzy Askara Av Tibia också.

Bra frisör.... jag har en dålig hårdag!!Är det någon som har tips på vart man ska klippa sig? Jag har gått än här och än där,,, Börjar bli kris. Ska på fest den 31/1 och tills dess så måste jag komma iväg någonstans.Tar gärna emot tips på vilken frissa fru Carlsson ska ha,,, krulligt, kort, färgat mm mm.

Leonbergerbilder
Här är lite gulliga bilder på Leonbergerhundar.

"Historie-missar"- Vad kallas det när man köper en katt?
- Misshandel

- Vad kallas det när en katt ramlar?
- Missfall

- Vad kallas en nyfödd katt?
- Missfoster

Upps!!!


NEJ detta är inte min katt,,, gudskelov! Undrar hur man får en katt att bli såhär fet? Vad äter den, människor eller? Gubben brukar gnälla för att det drar från vår kattlucka men med denna katten behöver man ingen för dels går den antagligen inte ut och gör den det så måste man öppna hela dörren. HAHAHA!!!
Susann Westeborg ska ju skaffa kissekatt någon gång i framtiden. Funderar på om jag skulle köpa henne en liiiiiten kissemiss?!!!
Syrrans son är också helt galen i katter så även honom är man ju en aning sugen att köpa en katt till. En sån här bjässe slarvar man ju inte bort och hunden kan nog inte skada den... ja det blir nåt att fundera på,,,,

Är bara att inse,,,


OjOjOj sicken röra

Ja så var det dags igen för hundarnas egen hobby,,, Riva sönder så många tidningar som möjligt på så kort tid som möjligt. Dom är MYCKET duktiga på det kan jag säga. Idag var det en Jula-katalog en Biltema-katalog plus en massa annat papper från tidningskorgen i köket. Nu är även tidningskorgen bortplockad. (Synd man inte hade räkningarna i den korgen,,,, hahaha!!!)
Knodden passade på att spä på eländet med att bajsa i sin säng och kissa i köket,,,, på samma matta som han kissat ett X antal gånger innan. Kan säga att den mattan aldrig tvättats så mycket som efter att han flyttade hit.
Morfar hade varit här och tagit ut monstrerna i trädgården och gick in i verkstan för att fortsätta meka när han hör ett fasligt klampande i taket. Det är Knodden som är ute på prmenad på verkstadstaket IGEN. Han går upp där och går bortåt en bit och sedan är man förbi staketet och ute i det fria. Inte så dum i huvudet i alla fall. Ozzy stackarn stog på nedersidan och pep ynkligt. Gillar inte när Knodden hittar på dumheter. Risken är stor att det blir massbestraffning nämligen.
När jag kom hem strax efter två så möts jag av två överlyckliga hundar varav den feta var alldeles dyngsur och skitig efter att ha rullat runt i trädgården.
Man funderar ju ibland på hur lugnt och välstädat det var innan hundarna. Samtidigt hade jag haft rätt tråkigt utan dom och absolut inget att skriva om på min blogg.Såhär skyldig kan Ozzy se ut...

Vad ska det bli av grabben???
Ikväll har min syrras grabb, Gustav, varit och hälsat på. Alltid lika kul och se vad grabben lärt sig sen sist,,,

Gav han en liten present idag som jag vet att hans pappa kommer uppskatta,,, nämligen en ask med några armband, halsband och en ring. Han älskade sina nya smycken och var väääldigt ivrig efter att få visa sin pappa sina nya saker. HAHAHA!!!! Vet att hans pappa är liiiie bekymmrad för sonens nya intresse på dagis,,,, nämligen att leka med dockor. MÅSTE bara köpa grabben en fin docka, dockvagn och en massa tillbehör så han blir en riktigt bra barnskötare när han blir stor.

Känns som om hans pappa får sattsa på sin dotter istället om han vill ha ett barn som ska bli hårdhudad fotbollsproffs i den stora vida världen.

Gustav som nästan är uppvuxen med sin hund Leffe konstant vid sin sida ville såklart leka lite hund med. Klart man ställer upp på det. Är rädd att killen ibland verkligen TROR han är en hund, han leker nämligen mycket trovärdigt.

Nästa gång han kommer hit så ska jag lära han,,,,?????

Vikten är på rätt väg

Ja nu när det är vanlig mat som gäller så kanske jag trodde det skulle bli svårt att hålla mig till "lagoma" portioner men det går lättare än vad jag trodde. Vågen står på 67,9 kg idag och det betyder att jag gått ner 2,4 kg sen nyårsafton. Helt okej då det varit lite småknaggligt med att bestämma vad jag skulle ha för taktik.
Fått en massa kläder av syrran som passar och det känns ju altid bra att ha nåt att ta på sig även när vågen inte riktigt står på vad den egentligen ska.
Målet med vikten är att gå ner till 63 kg inför sommaren. Då är jag supernöjd.

Hundkursen

Varit på hundkurs med Knodden idag. Gick bra! Han är väl inte den snabbaste hund till att fatta vad han ska göra men himla snäll och lugn. Eftersom man har en stirrig hund sedan innan så har jag hellre en sävlig hund än en som man måste ha koll på hela tiden för att den inte ska morra eller så mot andra. Knodden gör allt i sin takt och då jag läst på om rasen så är det rätt normalt har jag förstått.
Idag övade vi uppmärksamhetsövningar, inkallning och hur man ska få dom att inte dra i kopplet. Det mesta har man ju redan koll på eftersom man gått en valpkurs med Ozzy men det är aldrig fel att hålla sig uppdaterad och få träffa andra med valpar.
Bättre väder idag än förra gången. Aldrig kul att ha kurser ute när det blåser storm och ösregnar. Idag var det uppehåll och inte särskillt kallt.
Nästa kurstillfälle är en bakisdag (ska på 40-års  fest på lördagen) och ska inte gå då. Då skulle dom öva i Hylte samhälle och det känner jag redan att vi fixar. Knodden är inte nervös för andra människor eller djur och bryr sig inte om höga ljud från lastbilar.


PENSIONÄR

Detta är min svärfar Leif. Han är en hyvens karl som precis gått och blivit pensionär. Nu ska han vara hemma hos svärmor och leva livet utan att gå till arbetet. Det är dom verkligen värda efter många år av hårt knegande. Hoppas bara vi andra inte kommer slita ut gubben. Eftersom han är händig, snäll och hjälpsam så är det lätt att ringa gubben när det är någon start på nya projekt.

Råkna vintern 2008Ja så här bor jag. Detta är mitt hus, min verkstad och det är här mitt helt vanliga liv utspelar sig som oftast.
Ser riktigt fint ut på håll men kommer man närmare så ser man alla skavanker,,, flagnande färg, dåliga fönster, omoderna tapeter osv osv.  Funderar på att sätta igång med lite renovering igen nu men allt kostar ju pengar så vi får väl se. (Hör ni om ett bankrån och kör förbi Råkna och det ser ut som ett palats så vet ni vem bankrånaren va,,,)
Många gånger har man funderat på att flytta närmare Hylte men när man har en "skogsunge" och två hundar plus en karl som helst vill leva med lägereld och gasolkök så är det inte svårt att inse att det är här man ska bo. Lugnt och tyst med bra grannar.

Ja så kan det se ut,,,Ja detta är bara en bråkdel av all skit som kan finnas på golvet när man kommer hem när hundarna varit ensamma hemma. Detta fotot visar enbart papper men det kan vara trasiga cd-skivor, vedträn, pennor, fjärkontroller, bajs mm mm. Man blir förvånad ibland över vad dom kan komma åt undangömda saker alltså. För varje fall av total nedskräpning så gömmer vi mer och mer för dom. Så rent på prylar har vi aldrig haft,,, man kan till och med tycka att det ser städat ut hemma ibland för det ligger inga onödiga saker framme.
Min stora skräck är att komma hem och Ozzy har lärt sig öppna skafferidörren, som redan idag har ett vänt handtag så han inte ska kunna öppna, frysen eller kylen är också ställen som vore rena mardrömmen om han kom på hur dörrarna funkar. Peppa peppa än så länge har han inte finurlat ut det,,,,

Kläder

Jippie,,,, min syrra var barmhärtig och rensade i garderoben idag och vad fann man där om inte en massa av mina gamla kläder som knasigt nog passade igen. Fattar inte hur jag lyckas pendla så bra mellan storlekar. Bra man har en syrra som sparar alla så man slipper handla nytt varenda gång karaktären varit på semester.
TACK för att du tog dig tid idag syster!!!
Pullvertanten ringde idag och ojade sig för att jag inte tyckte att pullverdieten var bra. Själv hade hon minsann ätit sånt i 15 år och det funkade på henne. Ja jösses 15 år!!! Funkar det verkligen när man måste käka sånt så länge? Är det inte meningen man ska äta vanlig mat? Hade varit småroligt att åka på det dära mötet imorgon när hon kommer till Hylte bara för att se hur hon ser ut. Ger mig sjutton på att det dammar om henne av chokladpullver.
Varit i Halmstad idag och handlat födelsedagspresenter till sonen som fyller åtta år den 20 februari. Hittade riktigt fina saker så nu längtar jag tills dagen är inne och jag kan få se hans min när han öppnar paketen.
Bobbe och jag passade på att visa Knodden havet idag. Det var skoj att se honom jaga fåglar och vågor.
Idag har det varit en riktigt bra dag i mitt helt vanliga liv!!!!


Hundägare

Man läser mycket om lösspringande hundar, hundägare som inte plockar upp bajs efter sin hund, aggresiva hundar, hundbad mm. Som hundägare så reagerar man på hur andra beter sig och ibland skäms man för att gå ut med sin hund för att det verkar som om alla drar oss över samma kant. Ibland känns det också som om det går lite väl långt med alla regler som vi hundägare ska hålla oss till.

Såhär tycker jag:

* Hundar borde få vara med på stranden om dom hålls kopplade och hundägare plockar bajs efter sina jyckar. Anser inte att barnbajs är roligare att trampa i än hundbajs och gissar att många kissar i vattnet vilket inte en hund skulle göra.

* Hundar borde få gå lösa i skog och mark hela året om hundägaren har sån pli på vovven att den kan bli inkallad direkt. Jakthundar får ju ränna som galningar hela året lösa så vad är skillnaden?

* Man ska plocka upp efter sin hund om det är så att hunden bajsar på en trotoar eller där barn brukar leka. Däremot så anser jag inte att ett dike är en plats där folk brukar gå men brukar ändå bli ombedd att plocka upp efter den jävla hunden.

* Cyklar man med en hund så ska hunden trava och inte rusa som en galning efter cyklen.

* Om en hund visar tecken på aggresivitet måste en hundägare göra åtgärder mot detta antingen i koppeltvång, munkorgstvång eller genom träning och i slutändan avlivning om det beteendet skulle upprepas.

* Barn borde inte få gå med hundar som dom inte kan hantera.

* Borde vara fler kontroller på hundägare att dom tar sitt ansvar när det gäller hur länge en hund får vara ensam hemma. Vet t ex om många hundar som sitter i sina hundgårdar hela dagarna ensamma.

Jaha så tycker jag. Himla skönt med en blogg där man kan få skriva om vad man vill utan att någon lägger sig i och kunna ventilera ämnen som ligger en varmt om hjärtat. Någon som  har åsikter?

Vill passa på att tacka en person som min hund Ozzy varnade i armen en gång. Han tog det helt suveränt och blev inte helt galen på varken mig eller hunden. Själv skämdes jag för Ozzy´s räkning och blev samtidigt rädd för hans beteende. Är ju det värsta som kan hända att ens hund biter en annan person. Nu när jag vet vad min hund går för så har jag stenkoll på honom, har han endast lös i grushålor eller på andra ödsliga ställen och låter han inte hälsa på folk hur som helst. TACK FÖR ATT VI FICK EN ANDRA CHANS!!!Snart 18 bast... och jag bara undrar "vart tog tiden vägen"?Detta är min Sara. Den 28 mars fyller hon 18 år och är därmed myndig och enligt lagen vuxen. Jag kan inte fatt detta!!!
Var inte alls länge sedan hon var en liten flicka som gillade att kolla på disneyfilmer, sitta i pappas knä och spela sims på datorn. Hon gillar i och för sig allt det dära fortfarande men är ingen liten flicka längre.
Jag träffade Bobbe när jag var 18 år och då var Sara bara fyra. Många reaktioner blev det med tanke på vår ålderskillnad på tio år och nu i efterhand kan man ju kanske fatta varför. Skulle Sara träffa en karl på 28 år med två barn och som låg i skillsmässa så hade jag också reagerat.
I födelsadagspresent önskar sig lilla gumman tatuering, percing, lägenhet, bil, körkort,,,,, hmmm känns inte som om jag har lust att fixa några av dom sakerna,,, njo möjligtvis körkortet. HAHAHA!!!! Har kommit på två bra saker hon ska få men dom kan jag ju inte skriva om här. Ledtråd,,, den ena presenten symboliserar barndomen och den andra handlar om kärlek. Åhhh så nyfiken hon blir när hon läser detta.

Kläder

Nu är det kris!!! Ska på fest nästa helg och som vanligt har man inget att ta på sig. Hopplöst!!! Är inte bara kläder till just det evenemanget som känns utan även till vardags. Står och glor bland kläderna och inser att garderoben behöver uppdateras cirka 15 år. Hur i helsicke ska man ha råd med det? Är det någon som vill rensa sin garderob och vill skänka till bättre behövande så glöm inte mig.

Fixar detta...

Jaha idag är jag ren, inget vitt pullver för mig inte. Alla andra blir glada av det men jag blir ett ilsket, surt monster. Snackar inte knark utan Herbelifedammet jag blandat nu sen nyår.
Känns bra att det är ett avslutat kapitel i mitt liv. Kan ju inte gå runt och säga att jag provat alla bantningskurer om jag verkligen inte gjort det. Finns det något mer som någon tycker jag ska testa så säg bara till. Jag hoppar på det mesta känns det som.
Idag har jag ätit som en vanlig människa,,, frukost, lunch och snart kvällsmat med mellanmål och visst mår man bättre utan tvekan. Kan jag nu äta som idag, som ett fruntimmer, och inte som en skogshuggare från Ungern så ska jag kanske till och med tappa några kilon till baddräktssäsongen.
Imorgon är det simhallen som gäller. Får smörja in kroppen i olja så bikinin går på men vad gör man inte för det stackars barnet.
Till alla föräldrar som offrar sig för sina barn i tid och otid så vill jag ge ett litet tips.... skriv upp alla kostnader och aktiviteter plus satyg era ungar fixar så kan man enkelt som gaggig på hemmet plocka fram den och göra likadant tillbaks. Hade tänkt att dom skulle få ta med mig på t ex ett bankärende och där i kön ska jag rapa och fisa och skratta hejdlöst och viffta med käppen. Kanske skulle jag råka spotta ut löständerna i deras bil och be dom plocka upp dom åt mig hur situationen i trafiken ser ut,,, gärna i 110 km/h på motorvägen. Ska dricka sherry och sedan komma hem till dom och låtsas att jag bor där och göra som jag vill,,, t ex bara lämna tallrikar på bordet efter måltid, hoppa i deras sängar (om hälsan tillåter) och alltid ta sista mjölken (fast man inte dricker mjölk). När man ser vad man kommer få igen som gammal så är det plötsligt inte så farligt att kidsen är ouppfostrade och hänsynslösa och en aning dyra i drift. Allt får man igen som gammal.

Skvaller,,, det é gött!!!!

Ja som kassörska på en mack borde man ju sitta inne med en hel del information som kunder delger en, men så är inte fallet. Kanske är jag inte så nyfiken heller men en del snappar man ju upp här och där. Smaskigt med skvaller tycker jag. Skönt att skvallra. Finns ju dock vissa regler angående skvaller,,, man måste veta att skvallret är sant, beroende på vad informationen handlar om så säger man antingen namnet på inblandade eller inte, är det skvaller om riktigt personliga familjeanlägenheter så väntar man med att föra det vidare tills någon annan också redan gjort det. Den viktigaste regeln är att aldrig skvallra om en kompis eller föra saker vidare som en vän sagt... DET ÄR ABSOLUT TABU!!! Följer man inte reglerna så kan man hamna i en situation där ingen vågar berätta något för en och tänk bara så fruktansvärt det hade varit alltså, aldrig få reda på något intressant.
Bästa skvallerplatsen måste bara vara Hyltebruk. Här är inte många som följer reglerna utan många bara snaskar iväg saker dom får reda på utan att tänka alls. Det är inte bra!

Denna anonyma information sitter jag inne med...

* Någon ska skaffa en hund till i höst (nä inte jag)
* Någon ska ha barn och är i vecka 26 (nix inte jag även om antalet kilon skulle kunna förvilla)
* Någon har försökt ta livet av sig (... nä inte jag det heller)
* Någon letar lägenhet (nope... jag ska bo kvar)
* Någon ska iväg på en resa ( nä det har jag inte råd med)
* Någon nr 2 ska skaffa en hund (som sagt inte jag)
* Någon har varit otrogen (haha,,, pallar ju knappt med den gubben jag har)

Mumsiga saker....

Vovvarnas dag

Jobbat idag 07-14. Lika spännande varenda gång. Man står på macken och funderar på vad monstrerna hittat på för jäkelskap hemma. Idag var det svärfar, Leif, som var den anlitade hundvakten. Han åkte ut till Råkna vid 9-tiden och vad jag förstått så har dom skött sig. Knodden har kommit på ett sätt att hoppa över inhägnaden runt trädgården nu. Han går upp på verkstadstaket och hoppar ne på andra sidan av staketet. Mycket smart vovve.
När jag kom hem var det några vedträn på mattan och en fjärkontroll. Antagligen ville dom elda i spisen och kolla på något bra program tex "Mannen som talar med hundar". Sedan när dom lekt med vedträna så hade dom hämtat en skyffel och borste. Såg så himla kul ut. Såg verkligen ut som om dom försökt städa upp röran efter sig.
Inget kiss eller bajs och det känns ändå som det viktigaste.

Slutpullveriserat

Nu är ännu en bantningsomgång avklarad. Kör sista pullverskiten imorgon och sedan är det klart. Är ingen mening att köra något som gör att man är konstant hungrig och bara dricker något som är som chokladmjölk. Närå nu tar vi nya tag... med vadå tänker ni??? Ja det blir GI ett tag nu. Har ju kört det innan och det är ju en av alla grejor jag kört som verkligen funkat. Är ju egentligen ingen bantningskur utan mer ett sätt man lever. Såhär funnkar det i enkla drag... man äter ingen ljus pasta, ris eller bröd och skiter i potatis. Är enkelt och man kan äta goda saker och man kan äta sig mätt,,, MEN bara mätt inte fullproppad. Ja fortsättning förljer,,,,,,,,

Hundkurs idag

Idag har vi då äntligen börjat på valpkursen med Knodden. Sett så fram emot kursstart dels för att träffa andra med valpar och sedan att man alltid lär sig något nytt fast man har hund sedan innan.
När vi kom dit så inser jag att Knodden väger i genomsnitt 23 kg mer än alla dom andra hundarna. Han såg ut som ett monster när man jämförde dom. Var bara små gulliga hundar med kläder på i övrigt. Såg kul ut när Johanna Davidsson, vår ledare,  talade om att vid varje träff ska vi på slutet släppa tillsammans hundarna så dom lär sig träffa andra valpar,,, alla tittade med skräck i blicken på våran jättehund och man såg att dom funderade på att utesluta oss på en gång från gemenskapen. HAHAHA!!! Närå det gick jättebra, vi fick ha Knodden tillsammans med hennes vuxna hund så dom små frusna liven överlevde. Är så trivsamt med andra valpägare för man har alltid något att prata med folk om även om man inte känner dom, likadant som med besöket på öppna förskolan när Martin var liten.
Ser redan fram emot nästa kurstillfälle. I läxa ska vi ta reda på vilket "beröm" som funkar bäst på sin egen hund,,, beröm, godis, lek eller bus. Sedan skulle man också rangordna vilket godis ens hund gillade bäst. I vårat fall så är det ostbågar som står högst i kurs och efter det kommer nog baconkrisp och sist köttbullar. Leversnittar och annat hundgodis funkar men inte sååå bra. Luktar för lite och är tråkiga.
Tyckte nog att Knodden skötte sig bra. Han skäller inte på andra hundar eller människor, han lägger sig ner när det inte finns nåt annat att hitta på och det enda negativa är väl att han konstant vill leka med alla andra hundar. Ingen annan hund är för stor eller liten för honom.
Nästa gång lovar jag att ha med kameran så ni får lite goa bilder på hans klasskamrater.

Känns bra nu

Ikväll ska jag äta Kebabsallad. Hade tänkt att ta en Kebabrulle först men då en likasinnad bantare upplyste mig om att brödet inte är så bra så blir det en sallad. Är riktigt hungrig nu så det ska bli sååå gott.
Hoppade upp på vågen imorse och nu känns det som om jag är på G igen.
På tisdag ska jag antagligen till simhallen och denna gången ska bikinin på och jag ska inte sitta och sura i varma kläder.
Ibland känns det som om alla andra man möter har helt normala kroppar som aldrig kräver någon diet eller omvårdnad. Dom köper godis nästan varje dag och tränar inte. Dom kan ta en pizza på helgen utan problem. Hur går det ihop sig? Varför kan inte jag det? Knasigt va!!! Ja jag råkade väl få den dära procenten kropp som inte kan titta på en hamburgare utan att gå upp i vikt.

Såhär tycker jag...

Alltså sen i höstas så har jag bestämt mig för att stå för vad jag tycker och säga vad jag tycker vid ett samtal eller så. Går väl sådär. Är väl lite en som håller med för att alla ska vara nöjda. NU FÅR DET VARA SLUT MED DET ALLTSÅ!!!

Här är några saker som jag faktiskt tycker:

1. Man röker inte när man är ute och går med barnvagn.
2. Så länge ett barn/tonåring bor hemma så är det föräldrarna i hushållet som bestämmer om tider, städning osv.
3. Barn och vuxna i bil ska ha bilbälte på.
4. Pengar gör en lyckligare.
5. Gud finns inte.
6. Många utlänningar skulle behöva anpassa sitt sätt när dom kommer till Sverige och skulle på så vis lättare få jobb, vänner och bostad i Sverige.
7. Svenska är tråkigare än norrmännen.
8. Odrägliga mindre barn är vidrigt.
9. Mörkret är inte farligt.
10. Att konfimera sig är onödigt.

Jaha det var lite av mina åsikter det. Har en massa till men det skulle bara tråka ut er och sitta och läsa om dom. Skulle önska man alltid vågade säga vad man tycker till folk. Inte så man kanske sårar någon men ändå stå för sina åsikter. Ska verkligen bli bättre på att stå på mig. Tror inte man tjänar på att gå runt och alltid vända kappan efter vinden.

Gubben hemma

Jadå fick hem gubben vid 01:30 igår. Fa-an så klämmig han var när han ringde hem. Själv slumrade jag i soffan och kan verkligen förstå varför vissa anser att köra trött eller berusad är lika farligt. Kännde i ett svagt ögonblick att maken hade varit en bättre shafför än jag. Känner verkligen att reaktionsförmågan är nedsatt.

Ska ner och jobba i eftermiddag. Känns bra. Har inga höga förväntningar på att vi ska komma på något vettigt att göra på helgerna i alla fall. Blir bara galen av att sitta och glo en hel helg.

Imorgon är det hundkurs klockan 10:00. Håll tummarna för att Knodden uppför sig. Har ostbågar i skafferiet. Borde väl funka när man ska ha han att göra som man vill,,, ELLER???

Gubbe är i verkstan och försöker fixa min bil. Har ingen tempraturmätare, hastighetsmätare, färddator eller andra finesser. Okej at jag kan klara mig utan färdatorn som enbart används till att kolla hur kallt det är men hastighetsmätaren känns bra att ha.

Ha en jättebra lördag mina vänner!!

TRÖTT

Huuu så trött man är nu. Steg upp fem imorse och nu är klockan 23:53 PIIIP och jag sitter och ugglar framför TV:n. Ska hämta herr Carlsson i Hylte när han kommer hem från firmafest. Känns inte som om det är lön att hoppa i bingen för då lär han säkert ringa precis när man somnat och då blir det ännu jobbigare. Bara tanken på att ge sig ut i minusgrader nu känns inte okej. Som ni ser på bilden där jag visar en mycket trött Ellen så är det ingen trevlig syn som möter en eventuell polis eller för all del gubben. HAHAHA har nattlinne, morgonrock, raggsockar och har inte tänkt slänga på mig mer för att hoppa i bilen ner till byn. Hoppas vid gudars skymning att han inte vill vi ska köra en massa annat folk också för då döööör jag! Undrar också varför det aldrig kan vara något skoj och titta på på TV:n när man inte kan sova eller inte har något annat för sig och är utlämnad till apparaten? SKUMT JU!!!

Vikten denna satans vägdag

Jaha idag var det vägdag och den obligatoriska mätningen. Kan meddela att det inte var någon dramatisk viktnedgång utan hade snarare gått upp 0,5 kilo och måtten var ungefär det samma. Börjar bli småtrött på pullvret nu. Behöver nåt som gör att sötsuget försvinner så kanske det är dags för en GI-kur. Körde ju det för cirka 1,5 år sedan och det är bra både för vikten och sötsuget. Ska ge pullvret en månad till och sen får vi se. Har ju en massa bra piller att ta till också som en desperat lösning men med dom vet man ju aldrig om man vaknar nästa morgon. Nädå skojar bara,,, men riktigt hälsosamma är dom kanske inte riktigt. Ja vi får se... håller er uppdaterade.

Detta brev fick jag av Susann när jag kom hem när hon var hundvakt,,,hmmm,,,

Hej hej... Nu e uppdraget avklarat ...... Öppnade dörren o blev varmt välkomnad :) Tog ett tag att få upp grinden pga två nosar mellan spjälorna, ville ju inte klämma dom liksom, så till slut slet jag bort den, den ligger i garderoben om du undrar... hehehe... Tände inga lampor, för jag ville inte se några bajshögar.... då hade ju samvetet sagt att jag skulle plocka upp de !! Eftersom jag hade gummistövlar o blåställ så tänkte jag att de gör ju inte så mycke o få lite skit under skorna..... Dom stackars liven hade försökt o titta på en film, men tydligen kom dom inte överens om vilken för de låg en hög på golvet. Hoppade över den rätt snabbt, för o slippa se om de bara va fodralen som va söndertuggade eller om dom även försökt få ut bandet... Släppte ut dom köksvägen till Eas o Lucas, där lekte vi i en halvtimme, slängde pinnar o bollar o annat kul vi hittade !! O alla tre passade på o göra sina behov.... så de e kanske några högar o plocka bort..... ooppppss...... fast inte så många som kom ut.... för den lille svintohögen gjorde allt för o äta upp de .... Eas försökte köra bort han men då tyckte han de va ännu mer kul... en ny lek liksom. Efter lekstunden så va de dax o ge dom lite mat.... va va de nu hon sa.... en halv skopa, nä... måste ju varit en hel.... eller 1,5 ??? Hmmm... vilket dåligt minne !!! Va fasen ... jag lät skafferi dörren stå öppen så kan dom ju äta va dom vill ! När vi satte oss i bilen o skulle köra hem så såg vi Knodden som satt på fönsterbrädan o vinkade..... vilken liten söt vovve !!! Ja de va ett sant nöje o passa vovvarna en stund, så bara hör av dej om de krisar nån mer gång !! Ha de bäst din gamla häst !! Ja som ni förstår är man nååågot nervös inför fler hundvaktsuppdrag från denna galna människa. Kan meddela att det var några cd-fodral plus skivor dom käkat upp. Hela mattan i vardagsrummet full med bitar. Sedan hade dom söööta vovarna rivit ner blomkrukan som jag nu planterat två gånger idag. Är bara så glad att jag inte fick ett sådant brev från min syster som passat sonen. PUH där gick det lugnare till,,, fast den dära högen med uppblåsta ballonger som skickades med var inte uppskattad av undertecknad. (Är nervös och svettig i närheten av ballonger...nääästan hatar dom.) Närå jag är så glad att det löste sig idag med både fyrbenta och tvåbenta. Vill också tacka Maria som tog sista delen av eftermiddagspasset på jobbet. Himla bussigt! Ni damer får bara säga till om jag kan hjälpa er med något. Ställer upp om jag kan.

Tackar för hjälpen

Ville bara tacka i förskott för hjälpen med grabben och hundarna imorgon. Syrran tar ansvar för barnet och Susann för hundarna. När det gäller Susann så ansåg jag det bäst att tacka i förväg för jag misstänker att det kan vara så att imorgon är det inte lika tacksamt när jag kommer hem. Susann skulle köpa med tidning åt dom, lära dom öppna skafferidörren, glömma stänga barngrindarna och ge dom vedträn innan hon åkte hem. Vet inte om jag vet vad jag gett mig in på?!! Kanske bäst att hålla sig på jobbet. Tror att hon t.o.m mummlade nåt om att kissa på golvet??? Ja det återstår att se om vänskapen består. Syrran känns som en lugnare barnvakt. Där vet man att ungen är trygg. Hon lär honom inga hyss,,, eller????? Urs så nervös jag blev nu. Vi får alltså se om jag är ett nervöst flinande fruntimmer som sitter i ambulansen på väg till plåsterhusets psykavdelning.

Satan i gatan sicken röra!!!!

Igår var det dåligt uppdaterat på bloggen och jag antar att jag kommer få en massa skäll för det, men nu är jag här igen. Jobbat förmiddag idag. Åkte hem vid 10-tiden för att rasta hundarna och det första som möter mig är såklart två jätteglada hundar,,, OCH en lukt som enbart hör hemma i en babys blöja. Jaha då är det dags för den roliga leken "hitta Knodden´s skit". Väldigt spännande lek som går ut på att hitta den utan att följa fotspåren och hinna hitta den innan Knodden eller Ozzy hinner trampa i den igen. Jag vann leken och belöningen var en megapöl kiss och en svart mysig kletig hög med bajs. Mumma!!! Var bara att ta fram hinken och börja skura. Sedan var det dags att ta tag i Hallandsposten som låg på köksbordet när jag åkte men som nu konstigt nog låg på vardagsrummsgolvet i miljoner bitar. Där låg också fyra vedträn, söndergnagda till stickor och lite lull-lull som jag haft i en blomkruka på köksbordet. Fick släpa fram damsugaren också. Skithundar. Vet ju inte vem den skyldige var och jag lovar att ingen av dom såg det minsta skyldiga ut. Dom såg snarare småirriterade ut eftersom dom trodde det var dags för dagens promenad och istället började jag städa. Mycket tråkig matte. Vi avverkade vår runda under tystnad och dom var onormalt fogliga. Kanske skammen kom ikapp dom solskenet. Resten av mitt arbetspass fick dom sitta i hundgården. Egentligen skulle dom kunna vara där hela dagen men det känns inte skojigt att lämna dom där när det är minusgrader fast jag vet att dom har tjock päls. Någon som vill åka ut till Råkna-city imorgon eftermiddag och rasta hundarna? I så fall är det bara att säga till för det kör ihop sig lite med arbetet. OBS: Eventuell hundvaktmåste inte torka bajs, kiss eller röra damsugaren. HAHAHA!!!

Bland annat simhallen

Började dagen med att stoppa ut huvudet genom dörren och kolla vädret. Skulle kanske skaffa en väderstation att ha i sovrummet bredvid sängen så kan man titta på den och se om det är lönt att kliva ur sängen över huvud taget. Idag var det grisväder. Regn och blåst är ingen favorit. Körde sonen till skolan idag och passade på att vandra en sväng med Ozzy och Knodden. Vissa dagar känns det som om man har bra ordning på två hundar och ibland, som idag, är det enbart meckigt och dom trasslar in sig med varandra och stannar stup i kvarten och ska lukta på allt. Är nog vädrets fel det också... tycker nog att allt funkar bättre när det är soligt. Efter det var det dags att åka till ICA och handla lite frukt. Måste ha sånt hemma så man käkar mer sånt och mindre av allt annat. Min pappa var här och fikade på fm så en liiiten kaka slank ner på nåt vis. Det var det där med karaktären ja,,, Efter det kom Susann hit med Lucas en sväng. Knodden blev överlycklig men Lucas såg uppgiven och skärrad ut på samma gång. Hundarna såg för jäkliga ut när dom kom in sen. Trädgården är ju superlerig och det var verkligen hundarna också. Går åt några handdukar en sådan här dag. Martin och jag var i simhallen efter det. Han var iklädd badbrallor men jag satt i långbyxor och långärmad tröja. Herregud så barnsligt egentligen. Skulle bara tryckt i fettet i min bikini och badat. Nä men nu satt jag där och blev varm och kände mig som en asdålig morsa. Hade som tur var med mig Maria och hennes kids så Martin hade någon att leka med och jag hade en påklädd människa att sitta och prata med. Nästa vecka ska jag till simhallen igen och då ska jag bada så är det bara. Ska peppa Maria också så hon följer med mig som moraliskt stöd. Inget kiss eller bus idag från mina fyrfota vänner. Har fått en hel del motion så dom pallar väl inte. Hoppas på bättre väder imorgon så det kan bli en skön morgonpromenad då också. Är så skönt att vara ute och promenera tidigt på morgonen när det är rimfrost på backen och se solen går upp över sjön. Det är då man känner att det är gött å leva. Många frågar när sidorna om "vikten" ska uppdateras och jag kan meddela att detta kommer ske på fredag em. Tanten från Herbelife ringer och vill ha mina mått så då ska jag meddela dessa på min sida såklart. Kanske inte blir någon rolig läsning men sanningen ska ni få det lovar jag,,,, kanske,,, Den 24/1 kl 14:00 ska jag på Herbelife-möte hos Erland Soltun. Då kommer en tanta som heter Kerstin ner från Stokholm och snacka lite om vad Herbelife är osv. Är det någon som är intresserade av att följa med? Dom som vill kan även få väga sig på en sådan där magisk våg som talar om hur mycket fett, muskler osv man har. Hmmm kan bli intressant. Dom har ju en massa produkter mot en massa olika saker, alltså inte bara viktminskningsgrejor. Hade varit skönt och ha någon att gå med.

Ruskigt väder

Man kan verkligen kalla det omväxlande väder. Ena dagen är det kallt och klart och nästa dag är det duggregn och grått. Inget bra väder om man har hundar,,, särskillt inte om den ena har lång päls och älskar att liggaoch sova på gräsmattan i leran. Alltid lika spännande att komma hem efter en dag på jobbet när hundarna varit ensamma hemma. Man går med hjärtat i halsgropen in genom ytterdörren. Ibland hörs ett litet skrik av förvåning, oftast kommer det från personen som kliver först in... den som kommer efter säger med skräck i rösten "hur ser det ut"?!!! Oftast är det bara att ta tag i damsugaren, sopskyffeln eller en trasa. Är det inte så att dom stökat ner med flit så är det allt hår som ligger i drivor. Alla sådana negativa saker med att ha hund övevägs av att man får en hjärtlig hälsning när man kommer hem. En som saknat dig hela dagen väntar och bryr sig inte om att man är trött, stressad eller sjuk,,, han är glad ändå. Jag har två utslagna killar vid mina fötter nu. Har inte blivit någon promenad idag pga det risiga vädret men grabbarna har lekt i trädgården så dom är trötta i alla fall. Morfar var här en sväng på fm och har antagligen busat med dom oxå. Imorgon är jag ledig så då blir det en promenad i Hylte samhälle. Kul att titta på annat än träd och sedan vänjer ju sig pojkarna att se andra människor, hundar och bilar. Hoppas att det blir bra väder!!!

Sovit dåligt

Trött trött trött! Gääääsp!!! Vände och vred mig innan jag somnade igår. Föreställde mig Knodden och mig i en stor fullsatt arena, han travar vackert vid min sida och på minsta lilla komando så gör han precis vad jag vill, nästan som en cirkushund. Sedan står han ståtligt på ett bord med en röd duk på med guldtoffsar. Hans päls är nykammad och doftar schampo. Det går ett sus genom publiken och de andra hundarna ser avundsjuka ut... hmm ja sköna tankar. Egentligen tror jag snarare det kommer gå till såhär på en hundutställning med Knodden,,, Vi kommer stå ute i duggregn och blåst och på grund av vädret har det blivit många återbud. Knodden rullar sig i första bästa lerpöl och känner enbart för att jucka mot dom andra hundarna och vill inte alls släpas runt av en frusen frustrerad matte. Duggregnet kommer sedan övergå till snöblandat regn och mattes smink rinner,,, bland det värsta hon vet plus att hennes sprayade hår börjar bli platt och kletigt. Humöret börjar dala drastiskt. Knoddens päls ser vid detta laget inte nykammad ut utan mer som en stor svintoboll som körts i en gammal tvättmaskin utan centrifugering. Dom andra rynkar på näsan åt detta oborstade ekipage och t.o.m deras hundar ser bedrövat på oss. Ingen ska komma och säga att jag har några onormalt höga tankar om mig och Knodden på en hundutställning men ärligt talat tror jag att en skön mix av det önskade och det realistiska är det mest troliga. Är i alla fall dags och steka till några goda köttbullar och hem och öva med min lilla kille.

Knodden är söt men något äcklig

Okej,,, visst är doggen hur söt som helst men FY vad grisig han kan vara. Att han äter skit är väl ingen nyhet men idag har han ätit sin första MEGAFETA mus. Kan säga att han inte tvekade en sekind när katten kom in med den genom kattluckan. Han sluffsade i sig den på nolltid och svalde den hel. Gud så förbannat grisigt!!! Tröstade mig med att han inte tuggade på den utan svalde den hel. Hmmm dags för en runda avmaskning och tandborstning. Fick mail ifrån Zir Ozzy´s kennel idag. Verkar som om vi ska på utställning i slutet av februari. Är så glad för att vi får åka med dom på det. Tänk vad skojigt OM det skulle visa sig att han är i såpass skick att vi kan fortsätta med det. Har ju gått valpkurser, rallylydnad och nu detta. Skoj och se hur det går till i alla fall och träffa hundägare som har samma raser som man själv har. Har inte sagt något till min stackars blandras för då tycker han nog det är orättvist. Han skulle ju inte ha en chans med sina hängande öron, sin övervikt och sin starka ovilja mot att träffa andra hundar. Ja den stackars kastrerade kraken får vara hemma och vakta huset för det kan han i alla fall.

Denna dikten fick vi med när vi köpte Knodden... sååå bra!!!

En kall fuktig nos. Ett par fuktiga runda ögon. En varm blick. En tass som lyfts och ett huvud som läggs på sned. Öron som försöker uppfatta och förstå... Din hund. Han bad inte att få komma till dig. Han bara kom för att du ville ha honom. Han kom till dig för att ge dig vänskap då andra sviker, sympati då andra är emot dig, trofasthet då andra baktalar dig. Han kom för att ge dig kärlek då du känner dig itelämnad, sällskap då du är ensam. Han gör dig på gott humör då du är ledsen tar emot dig med ett glädjetjut då du äntligen kommer hem. Han är någon som behöver dig, någon att smeka, leka med och ha roligt med. Han är beroende av din omtanke och din kärlek. Han protesterar inte då du missförstår honom. Han är utlämnad till dig på gott och ont. Han ger dig sköna, avkopplande promenader. Han ger dig sällskap. Han ger dig kärlek och glädje. Han vaktar och skyddar dig. Han varnar om främmande kommer. Han överger dig inte så länge han lever. Han ger dig trygghet. Vad ger du?

Vägningsdag idag,,, för hundarna

Urs då... även djuren i detta huset har ökat i vikt över jul. Knodden väger 25 kilo och har i och med detta gått upp 12 kg sen han kom till oss. Herregud vart ska detta sluta?? Ozzy var också uppe på vågen idag och han har gått upp några kilon till och ligger på 40 kg. Vetrenären säger han ska ligga runt 31 kg men det tycker jag är i minsta laget. Tycker han kanske ska ha 35 kg som målvikt. Var bara att plocka fram miniräknaren och räkna om hans fodermängd IGEN. Blir att dra ner på födan en aning IGEN. Ja det är hårda bud!!!!!! Att vi är så hårda med hans vikt beror ju på att hans sprutor han får för allergin är uträknade efter att han väger 35 kg så går han upp för mycket så gör dom inte någon nytta. Mycket är ju kanske motionen också,,, måste ju ursäkta mitt matvrak lite,,, sedan Knodden kom så har det ju inte blivit samma långrundor som innan. Knodden går bättre och bättre nu så det är dags att utöka motionen för oss alla. Bara att ta nya tag.

Inte ont anande...


 Jaha då kritiken över att jag skrivit lite i helgen blev massiv så insåg jag att det var dags för ett litet inlägg. Skrev på det innan men då gubben trixade med internet så raderades hela skiten och jag fick gå en sväng för att lugna ner nerverna. Snackat med Jeppi på msn idag och detta resulterade i att jag fick se en hel del bilder som jag inte visste fanns. Detta jag har i inlägget är ett av dom. Sitter i godan ro och äter med mina vänner en vacker sommardag och har ryggen mot Jeppi, vilket man tydligen aldrig ska ha, och vad gör hon??? JO planerar ett anfall. Om cirka en sekund ska jag alltså få maten i halsen, skrika som en galning och få andnöd. Himla tur man har Jessica med sig och att hon kunde första hjälpen annars hade jag inte suttit här idag. Är det fler personer som har foton på min familj eller på något annat som kan vara intressant för undertecknad så snälla skicka dom till mig. Är så skojigt med foton som man inte visste fanns.

TRÅKIGT!!!!

Ledig helg, något man ska se fram emot men som egentligen är skittråkigt. Vad ska man göra liksom? Någon som har bra förslag? Vad hittar alla lediga mänsikor på egentligen? Själv längtar jag tills måndag igen,,, visst jobbardag men då har man i alla fall något att hitta på. Blev ingen hundkurs imorgon eftersom hundfröken var sjuk. Har man hela söndagen fri oxå. Ja jag vet,,, gnäll gnäll,,,

Hallå Susann... detta är ett hot

Jaha som mina läsare förstår så har det dykt upp en grej. Susann sviker mig och mina hundar imorgon då vi skulle gått promenad för att hon är förkyld. Himla dååålig ursäkt faktiskt. Kan bara tala om att jag vet precis vad det hela beror på... Susann är en sjusovare. Det Susann kanske inte visste var att jag har en hållhake på henne från och med nu...hehehe!!! Har ju suttit hela kvällen och tittat igenom mina foton och vad hittade jag där??? JO ett kort på Susann i bikini. Är ju inte klokt sååå bra. Vet ju att om det skulle hamna på bloggen så är jag en förföljd och myyyycket nära döden men men det är ju sååå lätt att slinta på knapparna och bara råka få in fotot. Är det någon som är redo att betala en slant för att det fotot ska hamna här? HAHAHA skulle behöva en ny matta till vardagsrummet så pengar sitter aldrig fel. Kanske t.o.m kan få Susann att betala för att kortet INTE ska hamna på bloggen? Vem vet? Ja Susann Westeborg nu är det dags att skärpa sig och gå ut och gå tidigt på mornarna med din kompis i skogen. Inga fler dåliga undanflykter. Ha en bra dag i staden imorgon så höres vi av...

Sara, Martin och Emma

Detta var ett av alla kanonkort som jag hittade på kidsen bland alla foton på datorn. Så himla kul det är att ha alla korten. Skulle önska man var duktigare på att använda kameran. Får nog lägga till det som ett försenat nyårslöfte... att ha med kameran mer och verkligen använda den.

Ozzy och Leffe

Här är Ozzy med brorsan Leffe. Dom var så små när vi hämtade dom. En jämförelse: När Knodden kom till oss vid tre månaders ålder vägde han 13 kg medan Ozzy vägde ca 5 kg. Här ligger grabbarna och vilar efter mycket bus.

Mina svärföräldrar

Här är Martin´s farmor och farfar. Ser dom stolta ut eller? Detta är på Martin´s dopdag. (Förhoppningsvis enda gången grabben har klänning) Passa på att tacka Alva och Leif för all hjälp med barnpassnig som vi alltid får om vi ber om det. Nu när Leif är pensionär så har jag inte bara en (min pappa) utan två (svärfar) hustomtar i Råkna. Himla smidigt!!!

Micke och Lena

Har fått stränga order om att hålla mig ifrån att sätta ut bilder på vissa personer i min omgivning på bloggen. Vissa personer har hotat med att Tomten inte kommer med julklappar och ev. stämmning. Då julen är sååå långt borta så vågar jag smyga in ett foto på min syster och svåger. Dom märker det säääkert ändå inte.

Hur man ger sin katt ett piller...

1) Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar mun, låt pillret rulla in i munen. Låt nu katen stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro. 2) Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt ett. 3) Hämta tillbaks katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret. 4) Ta fram ett nytt piler från förpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp kattens käkar och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio. 5) Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllan. Ropa in din make/maka från trädgården. 6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glidaner längst linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång kräkreflexerna. 7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ett nytt piller från förpackningen. Notera att du köper en ny linjal och laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från dom krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dom åt sidan för reperation. 8) Vira in katten i ett badlakan och be make/maka att ligga på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret. 9) Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är farligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din make/makes arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa. 10) Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att enbart huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband. 11) Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaks skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett förband på din kind. Ring din husläkareoch fråga om han rekomenderar en stelkrampsspruta. Släng din nedblodade t-shirt och hämta en ny i garderoben. 12) Ring brandkåren och be dom plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur förpackningen. 13) Surra ihop kattens bakben med ståltråd och fäst stadigt i ett ben på matsalsbodet. Hämta dina skinnklädda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret. 14) Be din make/maka köra dig till akuten. sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resten av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi en möbelbutik på hemvägen och beställ ett nytt matsalsbord. 15) Ring Blå Stjärnan och be dom hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar. .... och såhär ger man sin hund ett piller... 1) Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

TORSDAG

Jobbat idag. Tidig morgon. BLÄ nu när man inte är van. Jösses vad segt det var att stiga upp klockan 05:00. Piggnade till när man skulle ut till bilen. Allt fastfruset inkl. förardörren och fick därför krypa genom bilen för att komma till min plats. Är rätt glad man inte väger 200 kg då. Kännde mig riktigt smal och smidig och t.o.m grabben såg impad ut. Inte lika impad var han när han insåg att han fick gå ut och skrapa rutan för hans mamma inte orkade krångla sig ut igen när hon kom på att hon glömt framrutan. Fy satan för is, snömodd och snöblandat regn. Hatar det!!!! Nu i em har grabben och jag gått en sväng med våra två odjur. Hundarna älskar att leka i snön. Martin och jag åkte pulka. Fasligt kul det var. Kanske tar en sväng imorgon medan han är i skolan om det finns snö kvar. Kanske kan få Susann att komma ut med lite Glüvein så jag inte förfyser stjärten. Går i och för sig lika bra med Jägermaister och kaffe och det har jag så det ska nog lösa sig ändå. Nu är det varm choklad och farmors jättegoda pepparkakor som gäller. Imorgon ska jag till vetrenären och väga mina hundar. Den ena ska ha gått upp i vikt och den andra ner. Spännande. Kanske får ut fru Westeborg på en promenad på förmiddagen också?!! Ha en bra torsdagskväll på er alla!!!

Ajabaja Susann

Tur man har en blogg när man vill säga något till en person och den personen inte är online, då kan man ju skriva sina synpunkter här istället. Jag har en del till en viss Susann Westeborg. Har nämligen fått två mail som Susann fixat till mig från hundannonser på blocket. Är ju en livsfarlig sak och skicka till mig, nästan absolut förbjudet kan man säga. Heter sen hundarna Benny eller Douglas och är supersöta så är det NEJ NEJ!!! INGA FLER HUNDAR I RÅKNA-CITY har jag ju sagt,,, liksom,,, typ,,, var det ju sagt,,, säger Bobbe. Ska inte skaffa fler nu,,, inte på lääänge,,, typ,,, var det ju sagt,,, säger Bobbe. HAHAHA! Herr Carlsson stryper härmed kassaflödet omgående. Fru Carlsson har därmed enbart råd att handla mat till barnet på veckorna från och med idag. Om Susann vill att Ellen ska ha råd med en hund till så kan hon ju alltid bjuda på frukost, lunch och middag i ett år så kan jag spara mina matpengar till en hund. Bara att säga till hur fru Westeborg vill ha det.

Wictor

Våran lilleman har struliga dagar. Dels är det kallt och han går helst inte ut på hela dagarna. Är lite siames misstänker vi i honom (syns på hans överdimensionerade näsa) och detta gör att han är smal och kännslig för kyla. Ligger helst i den varma vattensängen och sover och gör sina behov i en kattlåda i källaren. Går inte gärna upp på övervåningen för där finns det stora klumpiga hundar och när han väl måste upp och äta så är det med snabba steg han far över golvet. Nu när Knodden lärt sig gå i trapporna så är det slut på friden för denna stackars katt. Dela vattensängen med en Leonberger som ska väga ca 60kg är inte hans grej. Som tur är har han 20 klor han kan fälla ut och i brist på trädklätrande är dom sylvassa. Han har trots sina 9 års ålder fortfarande starka fina vita tänder också så han ska nog klara sig.

Nessie

Detta är katten Nessie som vi hade för några år sedan. Nessie var katt nr fyra hos oss,,, vilket är ett stort oturstal. Tre karlar har fru Carlsson haft, tre katter och med Sara och Emma blir det tre barn... tredje gången gilt säger dom ju. Bäst att hålla sig till det antalet annars går det galet liksom. Som ni fattar finns det fortfarande utrymme för en tredje hund men risken är att jag får leta efter karl fyra för make tre kommer svika då. Är ju inte mer än rättvist att Nessie får vara med på bloggen, har ju trots sin "jordkällare" en meter under marken bakom huset, varit en medlem av denna halvgalna familj.

Härlig dag

Sicket underbart väder det har varit idag. Solen har varit uppe och det har gnistrat härligt i snön. Varit ute med hundarna en hel del idag. Inte gått så mycket kanske men lekt i trädgården. Jätteskojigt med snö ju. Leffe har varit här och hälsat på. Stackaren har öroninflamation så han var inte riktigt på hugget. Fick låna öronmedecin av Ozzy. Har fått iväg en hel del av julgardinerna nu. Gud så det piggar upp att slippa titta på gardiner, gröna till färgen, med kottar på. Bättre med ljusa gardiner. Imorgon är det jobbet som kallar. Vardagen börjar ju då eftersom grabben börjar skolan igen. Rätt skönt när allt är som vanligt igen. Med vikten har det gått rätt bra idag. Har man bara lite för sig så går det bättre. Är ju när man sitter och har lite småtråkigt som det börjar skåpsätas. Inser ju mer och mer för varje dag hur det är att ha en Leonberger. Knodden haltade tex i eftermiddags och när jag väl fick tag i hunden så visade det sig att under hans stora tassar satt det isklumpar i håret mellan tårna. Hmmm så knasigt ut. När man kommer in och han är snöig i pälsen så är det bara att ta fram hårborsten och borsta bort snön. Mycket enklare än att försöka torka honom. Tur han gillar att bli borstad och torkad för det blir ju en hel del sådana sysslor med detta vädret. Eftersom svärfar är nybliven pensionär och inte kommit på riktigt vad han ska pyssla med på dagarna så är han här och skottar av gården med 4-hjulingen. Himla smidigt med gårdstomtar. Får nog bjuda honom på fika sen så han kommer tillbaks.

,,, i rakt nedstigande led liksom,,,

Ja som ni ser så går det där med att vara skitig i arv från far till son i generationer. Här är Martin i verkstan där han trivs alldeles förträffligt. Han motto är ju skitigare desto bättre. Är en riktigt duktig mekaniker redan och har bra pejl på hur saker fungerar. Tur mamma har en så smart kille när inte pappa är hemma så mycket.

Saknar sommaren

Nu vill jag har vår och istället så vräker snön ner och det blåser kallt. Imorgon ska det i och för sig bli sol men nordanvind. Går snart i ide som björnen. Vill greja i trädgården... plantera, rensa ogräs och se gröna knoppar. Har en massa hål som mina vovvar grävt åt mig som jag har en del planer för. Älskar våren allra bäst. Försöker att hinna njuta av den varje år men hinner aldrig innan det plötsligt är 28 plus ute och gräset är sönderbränt och kidsen tjatar om att åka och bada. Jo jag vet att varje årstid har sin tjusning och hade man inte haft dom olika årstiderna så hade man inte njutit så mycket av den fina våren och den härliga sommaren. Kunde i alla fall inte hösten och vintern kunna kortas ner liiite. Hösten kunde vara i en månad och vintern bara precis tre veckor över jul? Ja önska går ju alltid. imorgon är det sista dagen på grabbens jullov. han ska leka med grannpojkarna verkade det som och jag ska se om jag hinner plocka ner julgardinerna. Hoppas solen är framme som utlovat och att en värmebölja med 15 plusgrader sveper förbi vårt avlånga land.

Sara och Martin på moppen

Sara och Martin har varit en sväng på hennes moppe. Just nu står den i Råkna och hoppas på att det ska bli vår. Vi väntar alla med spänning på att hon ska ta körkort nu. Fyller ju 18 år den 28 mars så då kan hon vara laglig bilförare.

Såhär gick det,,,

Det var trevligt hos Susann och Lars. Lucas var fortfarande ledsen för att hans matte och husse glömt hans födelsedag. Ledsen, kuvad och höll sig mest i skymundan. Stackarn han har det inte lätt. Fikat var okej. Blev inga torra skorpor men Susann hade inte pallat att fixa nåt själv. Helle och Eas hade bakat pepparkakor och lussekatter och Lars fick sätta på kaffet. Ja man kan kalla henne lat. Ozzy hälsar till Lucas och ber så hemskt mycket om ursäkt för att han tog sönder leksakerna. Ozzy kunde ju inte hjälpa att leksakerna var sååå gamla att dom inte höll att leka med,,, eller var dom nya men av väldigt dååålig kvalité??? Sårt att säga. Var inte ens kött kvar på hundbenen som dom tyckte Lucas skulle ha. Inte konstigt den stackarn är så smal. Nu sitter jag framför datorn och ugglar med resten av jorgubbsbubblet från nyår. Hoppas det inte är gammalt så man blir dålig i magen nu bara?! Grabbarna spelar på plastgitarren på Martin´s rum. Fattar inte det kan vara så skojigt med guitar hero alltså. Vid nästa fest blir det guitar hero för dom som vill och singstar för dom andra.

Håll tummarna...

... för att stora Lucas inte äter upp halvstora håriga Knodden idag. Vi ska dit så grabbarna får träffas och jag vill ha med mig hela hunden hem. Går säkert bra. Lucas är en stor bebis ännu och leker mer än gärna hela dagarna om han får och som bekant är Knodden ultraleksugen jämt så dom passar bra ihop. Hoppas man får någon god fika hos fam Westeborg så att besöket inte är gjort i onödan liksom. Rapporterar här om vad hon bjöd på. Eftersom jag alltid bantar gissar jag på att fikan består av grova fullkornsskorpor som vi ska doppa i kaffet. En annan hade gärna tagit en smaskig bakelse eller varför inte en bit tårta.

Hmmmm

Ingen mjölk... fattar ni??? INGEN mjölk!!!! Grrrr!!!! Man blir galen när det inte FINNS NÅGON MJÖLK HEMMA!!!! Har mjölk i kaffet. Idag fick jag dricka det svart. Var ett val mellan att få huvudvärk eller dricka kaffe svart. Blev inte bättre av att den stackars halva koppen kaffe stått på bryggaren och antagit en smått bränd smak. BLÄ! Sedan var det ju dags för Ellen´s pullverfrukost. VAAAAA INGEN MJÖLK!!!! Kännslan av att "nu skiter jag i det" bara kom över mig. Har nu lugnat mig en aning och inser att jag har körkort och bil och tänker nu ta den ner på byn och köpa mig mjölk. Kanske får hundarna en "city-vandring" också. Aldrig fel att få se lite folk.

TACK!!!!

Ja som mina besökare på sidan ser så är min blogg numera en aaaaning mer modern. Har fått anlita två experter på området,,, nämligen Jonny och Jessica. Dessa två formgivare av bloggar har nu fixat till fru Carlsson´s blogg så den bara glänser. Var väldigt spännande att logga in idag och se det slutgiltiga resultatet. Kolla gärna in deras bloggar. Många timmars arbete nedlagda på dom och det syns. TACK SÅ MYCKET FÖR HJÄLPEN JONNY OCH JESSICA!!!!! Ni vet att Poscharna kommer så snart jag blivit rik på bloggen.

Stackars lilleman

Igår var inte Knodden sig själv riktigt. Åt jättedåligt. I vanliga fall säger det bara slurp så är hans och Ozzy´s mat uppäten, man blir ju lite orolig. Han lekte som vanligt i alla fall men jag tyckte nog han sov ovanligt mycket. Sedan såg jag vad det kunde bero på,,, hehehe,,, han håller på att tappa sina bebiständer ju!!! Sååå gulligt. Nu har han bara en huggtand där uppe i munnen. Ser ut som en misslyckad vampyr. Ja mamma´s lilla kille börjar bli en stor gosse nu. Suck

Emma, Sara och Martin

Detta är ett av dom första korten på dom tre syskonen i Råkna. Dom stora tjejerna ser så stolta ut över sin lillebror. Kul att spara dom gamla korten även om jag antar att Sara och Emma inte gillar dom just nu kanske... hehehe!

Skit samma

Nu ger jag fa-an snart upp! Går ju inte en dag utan att fru Carlsson tappar greppet framemot eftermiddagen. Är det dags att inse att hon inte kan gå ner eller vadå?! Blir ju på jävligt dåååligt humör av alla misslyckade dagar. GRRRRR!!!!!

Nu jäklar!!!

Jaha så var det dagen efter pizzaattacken. Gott att ha det bakom sig. INGA fler sådana dagar. Måste skärpa mig! Får se till att ha att göra hela tiden så jag inte hamnar i fällan att ha tråkigt för det är då det smäller till med något gott att käka på. Någon som har ett superbra tips som gör Ellen till den slimmade människa hon inbillar sig att hon ska vara till baddräktssäsongen 2009? Min syrra skrev ett så asbra mail till mig med en del tips,,, kanske hon kunde ta och skriva ner sina tips så att alla kan få ta del av dom...???

Martin

Bobbe hade letat upp en massa gamla foton. Här är ett gulligt kort på sonen när han började gå i sin gåstol. Han ser ju bara för härlig ut. Nu fyller snart min grabb åtta år och man undrar vart tiden blir av. Är så glad jag skriver dagbok ibland om tex speciella händelser, roliga komentarer osv som är kul att komma ihåg.

Dagens Knodden

Idag har Knodden och Ozzy varit ensamma hemma en stund på fm. Knodden hade nog tråkigt och tyckte inte att leksakerna han hade på mellanvåningen var skojiga. Han gick ner till källaren och hämtade en rulle med hushållspapper som han bar upp till Ozzy så att dom kunde leka. Guuuuuud vad papper det är på en rulle alltså. Hunden lär skita pappersmassa i flera dagar.

Det sket sig idag med

Ja dagen idag gick sååå bra men det brast nu ikväll.... det blev PIZZA!!! Så satans onödigt känns det som nu i efterhand. Man blir bara så trött på sig själv alltså. Får snart sitta inlåst i en cell med vatten och bröd.(Ja Gi bröd såååklart) Skriver som jag brukar,,, Bara att ta nya tag imorgon. Är ju inte så mycket annat att göra åt saken faktiskt. Åhhh vad jag grämer mig,,, Grrrr

Valpkurs

Jaha så var det bestämt!!! Det blir valpkurs med denna lilla vovve oxå. Lika bra. Tror att man alltid kan lära sig något nytt. Dessa kurserna går på söndagar och detta innebär att Bobbe också kan följa med. Första kurstillfället är på söndag den 11/1. Hoppas att alla håller tummarna för att Knodden sköter sig i skolan och är snäll mot sina klasskamrater och inte skämmer ut matte och husse. Alltså,,, inget bajsätande när dom andra ser på, inget gnagande på sina egna ben och ingen juckning mot 2-benta eller 4-benta.

Lördag igår=INTE BRA

Okej jag ska ju vara ärlig när det handlar om vikten annars är det ju ingen idé att skriva om den över huvud taget... igår var det ju som ni vet lördag. Gick inte såååå bra med godisätandet då kan jag säga. När jag väl satt och snaskade på smågodiset, chokladen och chillinötterna kändes det helt okej men idag ångrar jag mig. Man är ju en mästare på att hitta på ursäkter för att tillåta sig saker. Nya tag idag.

Julen=superslut

Brukar ju som bekant vara först upp med julsakerna och sist ner med dom men inte i år. Hade väl kanske upp skiten i tid men dom har banne mig åkt ner snabbt i år. Jane Bertilsson var min inspiration till detta i år. Läste på msn att julen kastades ut och det gjorde min oxå i rödaste rappet. Guuuud så skönt det var. Nu är det bara utegranen kvar men den får vara kvar eftersom det är så mörkt ute annars. Kändes härligt att bli av med granen och alla tomtar. Ska ta en ledig dag till at byta ut alla gröna och röda gardiner oxå och hänga upp något ljusare istället. God fortsättning på det nya året allihopa!!!

Grattis Vovvarna

Idag fyller Leffe, Ozzy och Lucas 3 år. Stora pojkar nu. Jag hade köpt hundarna presenter som sig bör när det är födelsedagar. Syrran hade överraskat Leffe med burkmat MEN Susann hade GLÖMT deras födelsedag. Inte bra alltså. Lucas stackarn blev sååå ledsen sa han när ingen sa grattis till honom imorse. Jag åkte som tur va hem till honom med en liten present. Hoppas våra pojkar får en bra dag!!!

Ska... ska inte???

Funderar ju på det här med valpkurs. Hmmm har ju gått en med Ozzy så man trodde ju kanske att man inte skulle behöva gå en till med en ny hund. Känns ibland som om man måste gå kursen med hunden för att det ska funka. Knodden lyssnar ju bara när han känner för det och kan ju verkligen driva en till vansinne. Är ju meckigt med kurser, blir ju uppbokad en massa dagar framöver och sedan är det dyrt också. Var ute och promenerade med odjuren i samhället idag och det gick jättebra. Knodden är ju inte så stark ännu och Ozzy är ju lydig,,, men vad händer den dagen vi möter en hund och Ozzy´s stackars hjärna säger jaga och Knodden´s säger spring???

Vägdag idag

Har suttit i telefonsamtal med en Herbelifetant idag. Det var trendigt. VIKT 69,3 kg idag vilket betyder -1kg. Är nöjd med det även om jag tror att första vägningen på nyårsdagen var lite missvisande eftersom jag kände mig uppsväld och mätt efter nyårsafton. Kul att det visade minus i alla fall. Går jättebra med pullvret. känner mig inte hungrig. Kör två pullverdrinkar om dagen och äter ett vanligt mål. Käkar lite godis oxå men i måttliga mängder.

Banken

Idag har det otroliga hänt,,, jag somnade om,,, fast jag varit ute i -10 grader och rastat hundarna i ottan så somnade jag om. Vet inte när det hänt sist. Vaknade 10:30 och kände en inre stress eftersom klockan var så mycket. Jösses sovit bort halva dagen ju. Skönt var det i alla fall och säkert välbehövligt. Var på banken idag med maken. Bara en årlig koll på pension och- sparpengar. Fattar ju noll själv om alla IP-spar och pensionsfonder så det är säkrast att någon som kan får ordna med det. Annars är väl risken stor man får jobba tills man dör för att man inte har råd att bli pensionär. Jobbar eftermiddagen på macken idag. Mycket och göra,,, SKOJ!!!

Kväll dag 1

Jodå jag har klarat den första dagen. Gått rätt bra men det är nog för att jag haft och göra hela tiden. Är grymt sugen på choklad just nu men det är väl bara att bita ihop. Finns en massa snask i skafferiet efter jul och nyår men jag ska INTE falla för frestelsen.

Lunch

Ja nu är det lunchtid den första dagen. Förmiddagen har gått bra. Haft lite att pyssla med på jobbet så har haft annat att tänka på. Känner mig mätt. Är ju det värsta annars, att gå och vara småhungrig hela tiden. Man blir så sur och grinig av det. Ska snart ta en luchdrink med smak av choklad. Längtar...

Fasansfulla siffror

Okej det är med stor skräck jag ska skriva mina mått och min vikt. Jag som knappt brukar vilja tala om för mina vänner vad siffrorna säger ska nu skriva dom så vem som helst kan se dom. Antar att det är några tjejer som kommer springa och hämta måttbandet och kolla sin egna mått också. Inget att dra ut på, här kommer dom: VIKT 70,3 kg//BYST 90 cm//MIDJA 85 cm//STUSS 110 cm. Dricker ju Herbelife nu. Är ett pulver som man ska ersätta måltider 2 ggr/dag med. Smakade gott och finns i en massa smaker. Till frukost idag blev det vaniljsmak. Blir en stor prövning idag eftersom jag ska jobba. Finns ju en hel del som lockar på macken när man börjar bli hungrig. På lördag klockan 10:00 ska jag "på möte" i telefonen med en Herbelife-instruktör som kollar hur det går och ger en tips och råd ifall det är nåt som krånglar. Känns lite som viktväktarna, men samtidigt kanske det är bra för då har man ännu lite mer press på sig. För er som undrar hur och var man mäter sig så är det såhär... bystmåttet tar man rätt över med BH på sig (bra för annars hade mitt bystmått och midjemått varit samma,,,) midjemåttet är över naveln och stussen är där rumpan är som störst. Jaha tycker ni nu jag är helt galen så får ni gärna tala om det men ärligt talat,,, det visste jag egentligen redan.