Jahapp???

Blev ingen hundkurs i Reftele denna veckan heller eftersom jag alltid lyckas få extrakörning just den eftermiddagen. Typiskt ju :-(     Nåja får hoppa jag kommer iväg nästa vecka istället.
Nu sitter jag här ensam hemma och funderar på vad sjutton man ska hitta på. Inga aktiviteter alls....hmmm....


Torsdag i Råkna

Väntar på att Bobbe ska komma hem och äta lunch. Jag har lagat biff med ris och sallad. Jättegott enligt mig men antar att Bobbe inte delar min uppfattning. Han tycker konstigt nog inte om något som är grönt och nyttigt så jag har köpt honom revben han kan sitta och gnaga på.
Kulan gårt mycket bättre idag. Så skönt alltså. Vet ju inte om det är pillrerna han äter som gör det men jag hoppas att denna hältan är över för denna gången.
Har en körning till idag och sedan ska jag se om jag hinner på hundkurs i Reftele.
Mamma och pappa har vait en vända i Norge så jag har varit kattvakt. Dom kommer dock hem idag så då slipper jag att åka och kolla till det 19-åriga kräket.
Imorgon är det fredag och därefter ledig helg... jisses så dödligt skönt. Till helgen skulle jag vilja ta in mina utemöbler och klippa häcken. Vet inte hur långt vi kommer eftersom Bobbe ska på ishockey i Jönköping på lördagskvällen. Själv får jag väl häcka i soffan med ett glas vin.... Läääängtar.


Avslutning

Knodden och jag åkte på ringträningsavslutning i Hylte. Var trevligt som attans. Vi gick tipspromenad och åt korv och kacklade som höns. Nu är det ringträning till våren igen... längtar.... mest för att träffa folk och fika.


Diagnos osäker

Bobbe har varit med Kulan hos vetrenären. Dom hittade inget sådär säkert som vanligt i Slöinge så han åker hem med antinflamatorisk medecin och en rönkgad hund. Kommer tydligen någon specialist dit imorgon som ska kolla en extra gång på plåtarna eftersom sköterskan tyckte det såg "taggit" ut på nåt ställe. Dom trodde det kunde vara akut växtvärk.... så stukad tå verkar dom nu helt plötsligt helt förkastat.
Tycker det är lite konstigt att ena vetrenären säger det är växtvärk medans andra säger att det inte finns. Vet inte vad jag ska tro, men en sak vet jag och det är att plånboken snabbt töms vid vetrenärsbesök. Tackar gud för försäkringar alltså.


Bobbe åkt

Nu gav sig Bobbe iväg med Kulan. Känns i hjärtat när bilen for iväg eftersom det i vanliga fall är jag som tar grabbarna till vetrenären när dom är sjuka. Måste tyvärr jobba så Bobbe fick ta det idag. Nu väntar jag med spänning på att Bobbe ska höra av sig.
Hann städa ur bilen lite innan. Jisses vad den såg ut. Nu är det bara utstidan kvar. Måste lämna in den på nåt ställe som putsar till den. Brukar försöka göra det två gånger om året eftersom hundarna skitar ner så hemskt.
Ska snart ge mig iväg på andra turen för idag....


Kurs i Hylte

Idag åkte Knodden och jag iväg på en hundkurs i Hylte. Vi övade kontaktövningar och följsamhet. Tyckte själv Knodden var jätteduktig och vågade till och med köra utan nosgrimma.
Har egentligen inte tid med fler aktiviteter på veckorna men det är ju samtidigt så roligt. Känns skönt att komma hemmifrån och bara koncentrera sig på hunden och glömma alla andra måsten en liten stund.
För övrigt rusar dagarna på i ett fasligt tempo. Varenda minut är tingad för något.

Morgonens schema:
05:30 Stiga upp
07:10 Börja köra taxi till 09:00
09:05 Möta Susann för en promenad
10:00 Hem till mammas katt och ge den mat
10:20 Handla
12:00 Lunch
13:00 Åka runda två med taxin
(14:00 Bobbe åker med Kulan till vetrenären)
17:00 Hämta Martin hos en kompis
18:00 Avslutning med ringträningsgänget
(18:00 Bobbe åker på föräldramöte)
22:00 Sova

Längtar tills min lediga helg kan jag säga....

SARA

Idag innan jag gav mig av på eftermiddagsturen sa jag hej då åt Sara och vet ni vad hon sa då???? Är det något jag kan göra här hemma under tiden. Jisses dom orden är jag INTE van att höra från varken Bobbe eller Martin kan jag säga. Kunde ju inte komma på ett skit eftersom jag blev så fullkomligt överraskad men tills nästa gång ska jag ha en rejäl fusklapp i fickan att ta till.... hahaha.
Tack gullunge för att du bor här.(Emma och Sara)


Rönka

Imorgon klockan 14:00 ska Kulan till vetrenären och rönka sin tass. Ser inte alls bra ut. Han kan knappt gå och är precis håglös vilket inte är likt honom. Ligger ute hela dagarna och bara sover, vilket i och för sig är bra då han skulle vila men absolut ett tecken på att nåt inte står rätt till.
Hoppas om inte annat han kan få nåt för smärtan.
Är så orolig för min lilla bebisvovve.


Kall dag

Idag är det verkligen ingen värme ute. Riktigt kyligt och det känns att sommarvärmen är långt borta. Om hösten bara fortsäter med fint väder så har jag inte så ont av den men när det är regn och rusk i veckovis så blir jag aldeles matt.
Nu är det snart jul och jag har redan börjat inhandla julklappar. Skönt att dela upp dom lite på några löner så man har råd även i år. Skulle helst av allt vilja skita i alltsammans och hellre hitta på något skojigt med min familj men då protesteras det nog här hemma. Jaja är väl bara att bita ihop i år med.
Måste elda idag men gör det när jag komer hem i eftermiddag. Kallt innomhus.

Leffe och jag

Efter morgonkörningen tog jag med Leffe på en halvtimmes promenad. Vilket underbart höstväder det varit. Tror Leffe och jag njöt lika mycket. Härligt.
Ska ta Knodden på hundkurs ikväll. Han behöver komma hemmifrån lika mycket som jag. Halta Kulan får vara kvar hemma och vila. Han har lika ont i sin tass idag om inte ännu värre. Stackars lilla Kulan.
Vägde föresten honom hos vetrenären igår och nu väger han 45 kg.


IRRITERANDE

Gick och la mig som vanligt igår prick klockan tio och satte på talskivan för att sova min efterlängtade skönhetssömn. Ack vad jag bedrog mig. Johan Blund hade inte en chans att komma då han hela tiden blev störd....
Först bestämde sig Sara för att 22:10 är en bra tid att äta på vilket gjorde att hundarna genast var vungna att springa runt och kolla att hon inte tänkte lämna något till dom. Dunder Dunder på övervåningen.
När Kulan väl kom till ro så låg han och gnällde i trappan ner till källaren för att hans tass värkte. Urs så synd jag tyckte om honom.
När John Blund stog på trappan på väg ner till källaren så kommer Bobbe hem. Hundarna började kuta runt igen och mer gnäll från Kulan. När jag väl börjar få lugn och rå börjar Bobbe duscha, smäla i dörrar och leta kallsonger.
Idag är jag sur som bara den och säger bara en sak.... efter 22:00 ska det vara tyst här i huset ikväll annars kommer jag bli vansinnig.

Jösses sicken dag

Okej håll i er för här kommer min dag....

Stiga upp med allt vad det innebär.... rota igenom skallen, kleta på smink, äta, göra frukost till sonen.... och sviss iväg mot Hylte.
Köra till Gislaved och lämna barn i skolan och hemmåt....
Ut och luffsa en timme med lilla Leffe-Lus.
Väl hemma ringer jag vetrenären och dom vill att jag åker till Torup med Kulan för att kolla hans onda ben. SWICH till macken med vovven i taxin för att byta bil till min egen bil och plattan i mattan till vetrenären. 600 spänn och fem minuter senare är jag på G hem till Råkna igen.
Slänga i sig mat och fylla termosen med livsdrycken kaffe och till macken för att hämta taxibilen.
Brummar iväg till Gislaved igen för att plocka hem samma skolbarn.
På macken byter jag till min privata bil och fotar till gaspdalen och susar hem för att hämta sonen.... för över pengar, slänger in inhandlad mjöl i kylen och hinner föra över busspengar till Sara... VRÅLAR till Hylte IGEN (SUCK) för utvecklingssamtal med sonen... som (HICK) tog en timma!!!!!!!! Huuujadamig va!
På G hem slänger sonen ur sig att det inte är fotbollsträning så jag kan sakta ner en aning....
Väl hemma plockas det hundbajs i trädgården, trivselpratar med grannen vid staketet, hjälper sonen med matteläxan, lyssnar på fiolläxan (vilket är en prövning i sig) och äter onyttig pytt i panna....

Nu sitter jag vid datorn och ska inte göra ett dugg mer idag. Är helt slut nu. Hade någon bett mig om en enda sak till så hade jag börjat gråta... LOVAR.
Nu ska jag sitta här och lukta svett en stund till sen blir det att tvaga sig och hopp i sängen för en precis lika stressig dag imorgon med. Hur i helsicke ska man orka liksom???

Hundsnack

Tog syrrans blandis på en times promenad idag efter första körningen. Så skönt det var. Tack Lena för att jag får låna honom ibland.


(Leffe och Lena)

Har varit med Kulan hos vetrenären i Torup idag. Han haltar ju som bara den så jag var bara tvungen att kolla vad det kunde vara. Misstänkte det var en stukning av sporren fram. Blir det inte bättre i slutet av veckan så får vi åka och rönka. Nu är det total vila som gäller vilket inte är bamselätt på en valp.(Kulan)


Höstfest

Åhhh så roligt... jag ska på Sandahl´s höstfest. Längtar redan. Ska bli så roligt att komma iväg någonstans någon gång tillsammans med maken. Är inte ofta som vi båda kan åka eftersom vovvarna blir ensamma hemma och det alltid är lika bökigt att få någon som kör en hem sen osv.
Nu har dock maken lovat att fråga Sara om hon kan passa Martin och hundarna och sedan skulle han fråga sin pappa om han kan skjutsa oss till bussen som tar oss till ett öltält på High Chaparall (hur nu det stavas?) den 30:e oktober. Hoppas det blir av nu bara....
Blir tyvärr på Emma´s 18-årsdag men får hoppas vi kan fira henne på dagen eller någon annan dag så det inte kör ihop sig.


Höstlig söndag och synd om vovve

Idag när jag kom hem från jobbet så började Kulan plötsligt halta på ena frambenet. Vet inte om han gjorde nåt med det när han busade med brorsan på köksgolvet. Hoppas det går över tills imorgon. Hatar när inte djuren mår bra. Börar noja på en gång och skulle helst vilja åka iväg till vetrenären på stört men får väl försöka besinna mig.
Nu har jag sagt till honom att han får hålla sig lugn tills imorgon i alla fall. Inget mer bus med Knodden idag.


Dåligt uppdaterat

Ja som ni ser så har det varit dåligt med inlägg i det sista. Beror delvis på att livet varit rätt trist i det sista och så har jag inte haft några speviella sensationer att skriva om och sedan har inte tiden eller lusten funnits där heller.
Är på macken och jobbar denna helgen. Känns bra att komma hit men man blir snabbt ringrostig.
Martin har spelat fotbollsturnering i Skeppshult idag. Dom var så duktiga allihopa och lagandan och kämparviljan fanns där. Dom vann en match och förlorade två.
Pannan  är installerad men ändå så är Bobbe där ute och grejar på varje ledig stund. SUCK! Nu är det visst nåt läckage och däremellan skulle skiten tätas. Ja fungerar gör det i alla fall vilket är underbart. Mina stackars hundar ligger och flåsar där hemma i värmen.
Sara bor ju hos oss numera. Var smånervös för att få hem henne efter två år hos sin mamma men än så länge fungerar det bara fint. Idag när jag kom hem så hade hon tömt diskmaskinen... Tack Sara!!! Så skönt att slippa göra allt hemma. Ska nog fungera det här med om bara vi båda vill!!!!!!
Passar på att gratta min kompis Maria som fyller år idag. Hon är en kanonkompis som jag kan prata om det mesta med. Hoppas hon får en riktigt bra dag!


Martin skallebankIdag fick grabben vara hemma från skolan eftersom han vaknade med huvudvärk. Trodde först inte det var så farligt men sen ringde han mig och sa han hade jätteont.
Såhär i efterhand kanske en Panodil hade fixat det men inte lätt att veta när man inte är hemma.

Krya på dig sonen


Inte elda

Idag hade jag inte tänkt att elda i pannan. Är så varmt och gott i pannan och vill Bobbe elda så får han banne mig komma hem och göra det själv.Såhär ser vår nya panna ut.


Pannan och jag

Jaha så övergav Bobbe mig redan andra dagen pannan är i huset och förväntar sg att jag ska elda i den. Tog tag i saken när jag kom hem i eftermiddags och har vårdat den ömt. Många spakar och klockor att glo på men ska liksom vara enkel att sköta. Har nu varmt och skönt innomhus vilket är hela grejen.


Jättegott recept.

Gratinerade rödbetor

En allt- i -ett-rätt med både grönsaker och skinka.

Till 4 personer:
500 g rödbetor
200 g kallrökt skinka
200 g fetaost
1 näve ruccolasallad
2 msk kallpressad olivolja

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande fasta.
Sätt ugen på 225 grader.
Skala och dela rödbetorna mitt itu.
Lägg i ugnsformen med snittytan uppåt.
Blanda samman finhackad skinka, smulad fetaost, hackad sallad och olivolja.
Fördela över rödbetorna och ställ i ugnen i 10 minuter.

Jättegott.

Åt det till lunch idag och var småirriterad på dom röda rödbetorna som färgar av sig på allt och att dom var småhala och knasiga att skala men jag garanterar att jag kommer äta det igen... SNART


Pannan

Idag var ju invigningsdag för eldning i den nya pannan. Trodde det bara var att dra ut till pannrummet, stoppa in ved och fjutta på men icke sa nicke. Bobbe springer ut och in, kollar givare och börjar bli en aning irriterad. PUST!
Imorgon tycker han att jag ska fixa allt själv vilket han bra kan glömma. Kommer ju spränga hela huset på ett ögonblick med alla dessa konstiga mätare och ventiler. Han säger hela tiden att allt ska sköta sig själv men han ser mer eller mindre sönderstressad ut så jag fattar nog in riktigt...
Han kommer hem på torsdag från Hok så då kan han själv springa här och oroa sig.


Härliga måndag

Måndagar har blivit en bra dag sen jag bytte arbetsuppgifter och började köra taxi. Trivs så bra med mina "barn" i bilen, arbetstiderna och såklart bilen. Kör en vovlo med en massa hästkrafter i vilket är bra mycket roligare än att köra min minibuss.
När jag avslutade min runda på morgonen åkte jag hem till Maria och så gick vi en runda. Susann hade fullt upp idag så jag får väl försöka släpa ut henne imorgon istället. Är så skönt att ha tagit en morgonpromenad... man vaknar till.
Väl hemma så var äntligen min rörkrökare här. Oj så efterlängtad han varit. Hoppas att alla dela är med nu så vi får varmt och skönt i huset från och med imorgon och att jag fixar att elda utan att sätta hela skiten i brand.
Ha en bra vecka allihopa.

GI

Kör ju Gi litegranna just nu. Hoppar potatis, vit pasta och vitt bröd och faktiskt har jag gått ner snart fyra kilo på tre veckor. Känns skönt att det rullar på. Ska ner cirka tio kilo till men målet är satt till badsäsongen 2010 så det är ingen brådska.
Går ut och går med Susann några gånger varje vecka också vilket är så skönt.
Fuskar dock med vin ibland och som idag med en kebarulle men herregud man måste ju leva också.


Ja dagen rullade på

Var och slängde skräp i eftermiddags och handlade med Bobbe. Gott att ha det fixat på helgen så man slipper stå med det på veckan. Har även hunnit städa av huset.
Kebabrulle till mddag idag. GOTT. Aningen onyttigt kanske men nöjer mig med en frukt till kvällsmat.
Grannen kom innom och snackade lite skit. Alltid lika trevligt.
Kusinen med sambo kom innom en runda också. Dom ska antagligen hämta en liten rottisvalp imorgon. Åhhh så mysigt med valp... jo jobbigt också men det är det värt. Hoppas att allt går bra nu bara med den gamla taxen Rasmus. Fast jag tror att det blir vad du gör det till många gånger och bestämmer man sig för att det ska fungera så gör det oftast det.
Nu bli det att duscha och sedan slappa i soffan resten av kvällen.
Blev en bra helg tillslut trots att jag varit tjurig hälften av den.


Sovmorgon... nähä....


Sara och katten Victor delar säng.

Idag vaknade både Bobbe och jag tidigt. Inte en drömstart en söndagsmorgon men när vi insåg att vi inte kunde somna om steg vi upp och satte fart med att röja lite i garderober. Urs vad mycket skit man samlar på sig.
Sara och Martin trodde nog dom skulle slippa undan men icke sa nicke. Vi brummade igång dammsugaren och grejade så tillslut gav dom upp och masade sig ur sängen.


Martin och datorn...


Så där ja...

Okej efter tre Martini och ett snack med maken så är humöret på väg att bli som det brukar... SKÖNT! Hatar att vara sur! Nu när Sara är här så vill man ju inte vara en surfis...
Föresten har Martin varit med sin farmor och farfar på bio idag. Dom såg på Marmaduke och det verkade gått hem då inte ens svärfar somnade på bion idag. Dom ska ta tjejerna på musikal så då tog dom Martin på bio och Mc Donald´s besök istället då jag tror att en musikal inte riktigt är hans grej. Alltid lika rättvisa vilket jag uppskattar. Tack Alva och Leif för idag.

Bilderna är på svärmor och svärfar


Sara

Idag har Sara flyttat hit och ska i alla fall bo här i två månder. Jättekul!!! Har saknat henne en massa!!!
Hon har städat rumet uppe och sin garderob och det blev så bra. Hoppas hon kommer trivas i sit gamla rum.
Sara,,, hit är du alltid välkomen!!!!!


BLÖTT

Trotsade vädret och tog med hundarna ut på en blöt promenad. Var rätt skönt faktiskt.
Testade nosgrimma på Kulan idag och det gick jättebra. Krånglade lite i början men fattade sabbt. Tror inte någon av dom andra pojkarna  hajat hur dom ska gå med nosgrimma så fort som Kulan. Härligt när hundarna går snällt bredvid en och man slipper ryck och slit i kopplena. Bästa promenade på evigheter.


Elände

Ja elände ett är att min mobil plötsligt skiter i att ringa eller vibrera vilket gör att jag missar en massa samtal. Tror kanske felet låg i en ringsignal jag använde men är inte hundra ännu.... Ska ni ha tag i mig och jag inte svarar så testa och skicka ett sms.
Elände två är att en sak som jag trodde maken och jag var överrens om.... vilket vi tydligen inte är i alla fall. Mycket irriterande sådant är och så besviken man blir. Gått på moln sedan några månader tillbaka eftersom jag kollat upp en sak vi funderade på och fått svart på vitt vad som gäller och nu börjar han i alla fall ändra sig i frågan.
Tredje eländet är vädret denna helgen. Ser risigt ut som tusan. Hade velat ha häcken klippt och fått in utemöblerna men det ser mörkt ut.

Något positivt är att Bobbe beställde fönster och altandörr till övervåningen igår. Ska bli så roligt att få sätta in dom och få ordning på gästrummet/tjejernas kryp in och Martin´s rum. Sara ska ju bo här nu framöver så då känns det extra viktigt att rummet är mysigt vilket det inte är jst nu. Håll ut Sara... hehehee....

Fotbollsskor

La ut en trevare på Facebook om att jag är på jakt efter fotbollsskor och skydd och vipps är det några som genast skyndar in i sina garderober för att kolla om dom kan hjälpa till. Tackar så hemskt mycket allihopa!


Bröllopsdag

Idag har min mamma och pappa bröllopsdag. I 33 år har dom stått ut med varandra.
Stort grattis på er!!!!
Misstänker att pappa glömt bort det som vanligt så jag hoppas han ställer in sig på att få banner när han kommer hem från jobbet ikväll ;-))


Fotboll

Idag skulle sonen gått på fotboll men i sista minuten kom han på att han inte hade några skor. Började febrilt ringa runt till alla kompisarna för att få tag i ett par han kunde låna. När han väl fixat det så kom han på att han inte hade några skydd och utan dom kan han inte spela. SUCK!! Dags att ge sig på telefonen igen... INGET NAPP! Nu efter att ha stressat som en vilde så sitter vi båda här helt matta och inser att vi måste in till stan till helgen och spendera X antal hundralappar på fotbollsgrejor.
Bobbe skulle varit hemma till 17:00 för att köra grabben till fotollsplanen men lyser som vanligt med sin frånvaro. Trött jag blir. Nu måste jag ju skälla på honom när han kommer hem ;-))


Diverse

Ja idag vaknade jag till ett skyfall. Hösten är här med besked.
Hoppas på bra väder i helgen för då ska vi klippa häcken och ta in utemöblerna.
Nu flyttar kidsens morsa till Hylte så nu ska dom bo här varannan vecka igen. Gött att få träffa dom oftare och att slippa betala det förbannade underhållet. (Jo jag vet att man ska betala underhåll men det är inte skojigt för det...) Nästa sommar när Emma går ut gymnasiet så är skiten helt över... Jihooo då blir det fest!
Imorgon kommer äntligen rörkrökaren hit och ska installera pannan. Han har dock redan förvarnat om att det alltid fattas någon del så vi ska inte räkna med att den fungerar ändå. Grrr....
Om Bobbe hinner idag ska han bställa fönstrerna och altandörren till övervåningen. Oj så skojigt det ska bli att byta dom så vi kan börja renovera lite. Behövs både nya tapeter och golv i vissa rum. Ha en plan i huvudet om hur det ska se ut... KUL!


Vilken höstlig dag

Ja ingen har väl INTE märkt att hösten är här en dag som denna? Huu så ruggit.
Skulle egentligen på hundkurs idag men håller det på såhär så skiter jag i det. Inte kul att stå i regnet och uggla med en dyngsur hund. Nätack!!!
Ska gå en runda med Susann vid 12-tiden. Skönt att komma ut. Varit trött idag så man kanske piggnar till då.


Full fart igen....

Mina veckor börjar alltid lugnt och stillsamt med full koll på kalendern och redan på måndagskvällen ser jag att det spårar ut i min plaering. Inte en lugn stund förän helgen...
Man ska hinna så mycket... laga mat, handla, städa, tvätta, köra barn. hinna med att promenera, gå på hundkurser.... Bara att inse att jag måste dra ner på något om det ska fungera i fortsättningen. Hade velat skippa städningen, handlingen och matlagningen men antar det får bli mina hundkurser som får stå tillbaka en stund nu.


Haltar idag....

... gör lilla Kulan. Plötsligt när Susann och jag var ute och skulle rasta både dom och oss själva så började han halta. Haltar när han går men när han springer så ser det okej ut. Rätt knasig gångstil annars men nu är den ännu mera knasig. Han går lite brett isär med bakbenen och ser lite stel ut i benen....fast sån är han nog annars också kanske??? Hmmm svårt! Verkar dock inte som om han har så ont i dom/den eftersom han beter sig som vanligt.
Nåja får väl hålla koll på honom. Tror det är höger bak som krånglar på något vis.
Blir ingen hundkurs på honom denna veckan i alla fall utan vila. Inget bus med brorsan i trädgården heller. Stackars Kulan!


Haltar idag....

... gör lilla Kulan. Plötsligt när Susann och jag var ute och skulle rasta både dom och oss själva så började han halta. Haltar när han går men när han springer så ser det okej ut. Rätt knasig gångstil annars men nu är den ännu mera knasig. Han går lite brett isär med bakbenen och ser lite stel ut i benen....fast sån är han nog annars också kanske??? Hmmm svårt! Verkar dock inte som om han har så ont i dom/den eftersom han beter sig som vanligt.
Nåja får väl hålla koll på honom. Tror det är höger bak som krånglar på något vis.
Blir ingen hundkurs på honom denna veckan i alla fall utan vila. Inget bus med brorsan i trädgården heller. Stackars Kulan!


Näää inte fotboll

Sonen gav sig iväg med en kompis på fotbollsträning idag och tydligen tycker han plötsligt det är skitroligt med fotboll. Supertråkigt tycker jag eftersom jag vet att han inte kommer fortsätta bara köra tills något annat dyker upp som han gillar bättre. Nu måste man köpa skydd, fotbollsskor och fotbolsstrumpor.... BLÄ! Ingen som har i storlek 37-38 i fotbollsdojor som är till salu????
Nåja han ska banne mig bevisa att han ska gå på fotboll innan jag lägger en massa pengar på det.
Tror inte grabbens hälar pallar fotbollen ändå. Han går efter dagens utedag i skolan och fotbollsträning som en stelopererad anka.


Göteborg

Nu har jag anmält mig till My Dog i Göteborg. Valde att bara anmäla till en av dagarna (8/1-11) då jag tycker det är långt att åka två dagar i rad.


Regnigar dagar är man innomhus

Idag sov vi länge... så skönt. Var fylleshaffis inatt så det blev sent innan jag somnade.
Åt frukost länge och hann prata lite med Bobbe... mer kaffe... kissa... mer kaffe osv osv.
Startade två stora projekt samtidigt sen... rengöra akvariet och avfrosta frysen. Så bra att ha ordnat det. Nästa helgs projekt blir att klippa häcken och att ta in alla utemöbler.
Nu är det banne mig höst folkens!


Regnigar dagar är man innomhus

Idag sov vi länge... så skönt. Var fylleshaffis inatt så det blev sent innan jag somnade.
Åt frukost länge och hann prata lite med Bobbe... mer kaffe... kissa... mer kaffe osv osv.
Startade två stora projekt samtidigt sen... rengöra akvariet och avfrosta frysen. Så bra att ha ordnat det. Nästa helgs projekt blir att klippa häcken och att ta in alla utemöbler.
Nu är det banne mig höst folkens!


Var är maken????

Själv hemma igen.... börjar bli småtjatigt!!!
Han jobbat ute hela veckan och nu när jag trodde vi skulle ha helg tillsammans är han ute och övningskör med en av tjejerna. SUCK!!!! Nåja är ledig nästa helg, kanske kan vi hitta på nåt mysigt då istället.


Utställning i Sofiero

Idag åkte Knodden och jag ner till Sofiero i Hälsingborg för att vara med på en inofficiell hundutställning där. Oj så stort allt var och jättemysigt det låg. Lummigt och fint.
Som vanligt undrar jag varför jag gör sådana här saker när man är konstant nervös hela tiden. Hmmm????
Började redan på morgonen då jag var sjukt rädd för poliskontroller eftersom jag inte tror promillen var okej efter gårdagens middag hos Susann. Ett tag funderade jag faktiskt på att antingen väcka maken och be han köra eller skita i hela hundutställningen... men men tillslut när jag räknat vinglasen från gårdagen så startade jag minibussen och gav mig iväg.
Nästa nervisgrej är ju att hitta. SUCK!!!! Trodde ju tex att Sofiero låg  Malmö då allt nedanför Halmstad är Skåne men så är det inte. Sofiero ligger i Helsingborg och det är en jäkla skillnad. GPS:en ville inte hitta nåt Sofiero så jag förlitade mig helt på vägbeskrivningen vi fått med PM:et vilket gick skitbra. Var så många andra på vägen med vovvar och burar i bilen så jag tog helt enkelt rygg på en bil och förföljde den fram till slutmålet.
Sedan ska man parkera... jisses vad bilar det var. Såg när jag lämnade bilen att det skulle bli trubbel och få ut den igen men ansåg det var ett senare problem.
Väl framme vid ringen så börjar man bli så nervös så man känner blåsan fyllas och mitt i ett knip för att inte pinka ner mig så havererar mina nylonstrumpebyxor. Grrrrr för billig skit säger jag bara.
Fick be en stackars människa hålla Knodden så jag kunde springa iväg och pinka och byta strumpebyxor. Väl inne på dass, svettig och jäktad så går inte det andra paret med byxor upp. Fattar inget??? Benen är för korta.... som sagt GRRR för billiga storpack med nylonstrumpebyxor. Fick skita i strumpebyxorna och kände mig en aning naken när jag lämnade toaletten. Tackade ändå dom högre makterna för att jag tagit på vanliga trosor och inte string dagen till ära.
Utan strumpebyxor kländes klänningen farligt kort och jag blev stelopererad. Kunde inte böja mig eller huka mig eller sitta på hela förmiddagen.... JOBBIGT!!!!
Väl inne i ringen så gick det bättre. Knodden var lite studdsig och lurig men med den lilla träning vi haft så gick det skitbra. (Höll såklart noga koll på hans huvud,,, ville inte gärna ha hans näsa under klänningen.)
Knodden slutade som 2:a i Öppenhundsklassen med ck och mitt självförtroende är på topp igen vilket jag också behövde nu. Kändes dock pissigt att få lämna en tävling med certet i handen för andra gången men utan påskrift IGEN. Jaja han är inte så gammal ännu så det kommer väl med tiden antar jag.

Såhär löd kritiklappen: Hane av bra storlek. Kraftig och bra huvud. Välutvecklat nosarti med bra mask. Bra hals och rygg. Lätt sluttande kors. Bär sin svans högt. Tillräckliga vinklar fram, något kort överarm. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig väl när han vill. Från sidan något lös fram. Trevligt temperament.

Nu är jag hemma gen vid min älsklingsposition,,, framför datan. Har hunnit med att dammsuga och tjata lite med Bobbe. Nu ska jag gå in på Facebook och kolla hur det gått för alla mina andra vänner idag.

Vill bara passa på att tacka Veronica för sällskapet idag och för peppning och rådgivning. Kände mig mindre ensam tack vare dig. Hoppas det gick bra idag och hoppas också vi ses snart igen. Massa kramar till dig!!!!

Halv åtta hos mig hos Westeborg´s

Ja gårdagskvällen kommer man väl sent glömma av flera anledningar kan jag säga.
Susann bjöd på underbar mat, välstädat hem och show.... ja ni läste rätt... det kom en massa brandmän (,,, och kvinna) på slutet av kvällen och gjorde en liten dansuppvisning. Synd vi redan hade satt våra poäng på Susann för annars hade det varit full pott gissar jag på.
Maten var kanongod!!!!!!! Har ätit... ???... ja vad sjutton hette odjuret nu igen?! Nåja hade klor och var superb i alla fall.... inte krabba... Hmmm! (Sorry Susann...)
Tusen tack Susann för en mycket trevlig kväll som antagligen kommer göra att jag hamnar i fyllecell om polisen stoppar mig idag ;-))

Halv åtta hos mig

Ja nu ska jag snart ge mig iväg till fru Westeborg på "Halv åtta hos mig". Ska bli så mysigt!!!! Ska se om jag kan uppdatera imorgon med lite bilder, meny och såklart vad hennes utlovade goddiebag innehöll. Hon säger själv att jag tjatat om goddiebag men ICKE sa nicke.... var hennes idé helt och hållet.... LOVAR!!!!!
Blir tyvärr inte sent ikväll å jag ska till Hälsingborg imorgon på hundutställning... men men....


Sjuk

Idag ringde Martin mig och sa han kräkt på morgonen. Suck säger jag bara! Hade sån tur att Bobbe kommit hem inatt så han var hemma.
Martin ringde själv till skolbussen och sa att han inte skulle med... sicken grabb jag har... bangar inte för något.
Nu sitter han i soffan och spelar TV-spel och sa ha en egen utedag fast i soffan ;-))
Bobbe missade jag precis. Han är här i krokarna och arbetar så nu sitter jag här med min kaffe kopp.
Ikväll blir det "Halv åtta hos mig" hos Susann Westeborg. Undras vad det blir för smaskigt på menyn??? Hon har lovat en goddiebag också så hon fiskar nog efter pluspoäng.
Ska borsta Knodden idag så han är fin inför utställningen imorgon. Har hört rykten om regn så antar hans nya regntäcke kommer till användning.


Alla é vi sega...Såhär gosigt kan det vara om man är två trötta grabbar som varit på hundkurs i Reftele. På fotot är det Knodden och Martin som tar en vilopaus på golvet.


Cykel

Här är Martin´s nya cykel!!!


Bra med blås i dammsugaren

Idag efter första körningen högg jag tag i det tråkigaste jag vet... duscha hundar. Lika bra att få det gjort liksom. Efter det tog jag min smarta dammsugare och fönade dom och nu är det borstningen kvar. Borstningen går ändå an. Är lite pyssligt och mysigt och greja med...
Blev så hiskeligt trött nu så det får nog bli en kopp kaffe innan borstninen börjar.
Någon som tror att jag önskar mig Knoddens första cert eller????? VILL DET SÅÅÅÅ MYCKET NU! Känns som om vi behöver det som en sporre nu efter några halvdanna tävlingar. Börjar känna att vi kanske bara platsar på dom innoficiella och att dom officiella bara är utom vår räckhåll.... urs hoppas kaffet kan lindra min negativitet.


Torsdag... snart helg igen!!!!

Idag ska nog alla mina skolbarn med till skolan. Går så mycket förkylningar och annan bröte så det är ju ett under att man inte fått något själv,,, peppa peppa!
Måste duscha Knodden idag mellan körningarna och föna honom. Är utställning i Malmö (Sofiero) på lördag så då måste han vara fin och fluffig. Får se om jag orkar ta Kulan också.
Ikväll bär det av till Reftele på hurndkurs. Får se om sonen förljer med eller om han ska vara hemma och cykla på sin nya BMX-cykel?!!! GARV!

Ha en bra dag!


Ja hej va det går...

Full rulle i Råkna denna veckan. Taxi, hundkurs, sova, borsta vovve, handla, tvätta, damma,  vattna vissna blommor, taxi, dammsga, sova,,,, bara att hänga med i svängarna minsann.
Imorse var det försovningar och sjuka barn på min tur så jag hade bara en tjej i bilen imorse. Blev lite bråttom till skolan men tror vi fixade att komma i tid.
Har varit på ICA och handlat och hunnit med en kort promenad med Susann. Skönt väder idag också... får ju gärna hålla i sig en vecka till eller två.
Martin ska iväg med morföräldrarna efter skolan. Dom ska överraska honom med en ny BMX-cykel. Gud så glad han kommer bli. För sina pengar ska han få köpa lite skydd och så och sedan lär jag väl inte se röken av grabben något mer. Älskar att se min son glad!!!!!
Ikväll är det ringträning igen. Börjar bli småsegt med det nu eftersom vi gör exakt samma sak varenda gång men jag går dit för att träffa lite folk och för den smaskiga fikan som man får köpa för endast tio kronor.
Var på kurs igår också. Martin hade Kulan och jag Knodden. Min lilla son upphör inte och förundra mig. Han har så god hand om Kulan. Man blir så stolt när man ser en nioåring ta så väl hand om en 40-kilos Leonbergerhund.
Nu ska jag äta och slappa innan eftermiddagsturen.


TAXIHär är min taxibil. Vårdar henne ömt så hon ska starta varje morgon. Ser ni denna kärra på vägarna så håll er på er sida och blinka och vinka. Hejsvejs!


KöketBytt gardiner i köket idag. Tycker själv det blev bra och det känns fräsht när man fått dammat bort alla hundhår i alla fall för en liten stund. Antar dessa får hänga tills nästa sommar för det är skittråkigt med gardinbyte. URK!


MY DOG

I Januari är det dags för My Dog i Göteborg igen. Är sugen på att åka men kan inte bestämma mig för vilken av dagarna som jag ska satsa på. Är inte så pigg på att åka 15 mil enkel vg två dagar i rad så jag måste välja en av dagarna.
Är det någon som ska dit? Vilken dag ska ni i så fall åka?
Har fått en hint om att Marius och Mona från Norge kanske kommer hit till oss och sover över i den vevan. JIPPIE!!! Hade varit så skojigt om det blev av! Är ju så roligt med nya vänner. Säger det igen: Fantastiskt att en hundras kan binda samman människor så man får vänner för livet!


Ljungby idagHär ligger min lilla vovve och väntar på att det ska bli hans tur i ringen. Lååång väntan blev det!!! Var inte den snabbaste eller duktigaste domare jag varit med om men men...Knodden blev BIG 2:a vilket vi är supernöjda med.

Kritiken löd: 2-årig hane med rastypis detaljer. Bra huvud och bett. Bra hals. Kunde ha bättre djup i bröstkorgen. Normal vinklad. Rör sig rastypiskt. Välvisad.
Det tråkiga var att alla fick exakt likadana kritiklappar vilket jag tycker är konstigt. Väldigt neutrala utlåtande.Nisse och Jennifer skötte sig kanonfint idag. Deras första hundutställning och det såg ut som om Jennifer gjort det en massa gånger. Bra kritik och dom slutade som BIR 1:a. Grattis till er!!!!Nu är vi hemma efter en lång dag. Trötta men nöjda. Nu är det bara att ladda om inför nästa helg då det bär av till Sofiero i Skåneland.


Ljungby here I come

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 07:00 så jag kan sticka iväg och hämta Jennifer och Maria och sedan styra bilen mot Ljungby.
Hoppas på en fin dag vilket det verkligen ser ut att bli väder mässigt. Så skönt! Tar ju alltid lite på stämmnngen när det regnar.
Har tagit på mig min enda klänning dagen till ära. Fattar inte varför tvättmaskinen gjort den så liten i armarna bara?! Hahaha men det skiter jag i för på skulle den. Tänkte kolla om den för tur med sig eftersom jag hade den i Malmö sist på utställning och då gick det bra. Ska ha mina stövlar också som även dom krymt lite,,,, men vad gör man inte för att vara fin?!
Allt i väskan är packat också men den känns ovanligt lätt men kan inte komma på något som jag absolut måste fylla den med,,,, hmmmm? Nåja inget livsviktigt antar jag.

Här är jag....Här är ett foto på mig.... taget av mig själv som vanligt.... hahahah! Funderar på en näsoperation då jag konstaterat att snoken tydligen blir större och större för varje gång jag fotar mig själv.

Ha en fortsatt trevlig helg!


Knodden 4/9-10Här är min stora bjässe. Underbar hund både att titta på och i psyket. Vilken tur att jag råkade kika in på Zir Ozzy´s sida en gång för cirka två år sedan och ringde dom för att få köpa en valp. Ångrar mig inte för en sekund. Imorgon är det dags för utställning i Ljungby.... hoppas på bra resultat och fint väder!


Min lilla Kulan

Söta Kulan börjar bli en stor kille nu minsann. Nu är han snart åtta månader och är alldeles snart lika hög som Knodden. Väger strax över 40 kg och är en mycket kelig hund. Älskar honom sååå mycket!


TvättenHelt underbart att fortfarande kunna hänga ut tvätt. Luktar gott och sedan slipper man stryka så mycket. Hoppas på många fina höstdagar till.


Härliga lördag

Åhhh idag sov jag ända tills halv nio, nåja var uppe en runda vid halv sex för att släppa ut Kulan så han fick kissa men kunde gudskelov somna om sen. Dödsskönt att vakna utvilad för en gångs skull.
Åt fukost med Bobbe och Martin vilket inte heller är så vanligt numera. Gott att kunna sitta i lugn och ro på morgonen och prata.
Vi åkte till Smålandstenar för att gå på marknaden men den var verklien ingenting att ha. Var mest begagnade saker och ingenting mer så ni som inte var där... NI MISSADE INGENTING!!!! Blev inte ens marknadsgodis... vilket är helt otroligt med tanke på vilken godisråtta jag är. Vi hade Knodden och Kulan med oss och dom väckte desto mer uppmärksamhet. Tog oss en bra stund att ta oss från punkt A till punkt B med dom i släptåg. Alla skulle fram och fråga om rasen och klappa. Mina två fyrbenta vänner tog det hela med ro som dom brukar och luffsade snällt med. Inget som kunde rucka deras sinnesro.
Åkte en snokarrrunda i byggden sedan och kikade på hus, fina trädgårdar och annat skojsigt. Mysigt att bara sitta i bilen och lyssna på bra musik och prata.
Köpte ett par innegympaskor till sonen i Skeppshult. Jättefina och kostade bara 219 kronor.
Nu har vi käkat och pojkarna har åkt för att fiska. Jag ska ta och fräsha upp Knoddens päls inför utställningen i Ljungby imorgon. Håll tummarna för dunderfint väder och kanonresultat för det behöver vi!!!! (Fortfarande nedlagna efter Motala´s utställning där vi slutade med en slät 1:a)
Är det någon som har eller vet om en BMX-cykel till salu? Kontakta mig i så fall för Martin är sugen på en sådan.
Vill önska Marina Björnbrink all lycka till med lilla Flax som flyttat in hos henne idag. Han kommer få det så bra med sin nya mysiga matte och sin nya storebror Bobbo! Hoppas på att få möta denna Leonbergerpojke på torsdag på hundkursen i Reftele... LÄÄÄNGTAR!!!!


Leeedig

Sådär nu var det helg och hör å häpna.... JAG È LEDIG heeela helgen. Helt underbart alltså.Jag har sett så fram emot denna helgen så ni fattar inte. Behöver den så väl känns det som också. Jobbar ju inte mycket varje dag (halvtid) men jobbar alla dagar förutom varannan helg då jag är fri.
Körningen idag har gått jättebra. Var lie meckigt med en lämning i eftermiddag men det löste sig tillslut. Ingen visste vart den stackars tjejen skulle bli av... funderade nästan på om jag skulle behöva ta med henne hem en stund hahaha!!!
Nu sitter jag och maken vid varsin dator med en gin och tonic. Han sköter arbetet och jag uppdaterar bloggen.
När jag kom hem var syster med familj här. Ena tösen var trött och grabben var ledsen för att morfar hissat upp deras bil på liften i verkstan. HAHAHA!!!! Ja se kids...
Ha en bra jobbarnatt syster!!!!!!
Imorgon funderar jag på att åka på marknad i Smålandstenar. Tror jag ska ta med hundarna på lite socialträning och gå och köpa lite marknadsgodis. MUMS!!!!
På söndag är det inofficiell utställning i Ljungby. Jag ska ha med mig Maria och hennes dotter dit som ska ställa hund för första gången. Hoppas det går jättebra för dom och att dom tycker det är roligt så dom vill åka med fler gånger. Är ju så roligt att ha någon att åka tillsammans med och som är lika insyltad i utställningar som jag blivit.
Ha en underar heg allesammans!

OBS!!! För er som läste om den lilla blandrashunden som behövde ett nytt hem kan jag lugna er med att den har blivit omplacerad till ett nytt hem i Lagan. Hoppas det blir kanon för henne där.


Hund

Är det någon som är intresserad av en liten vovve som avlivas imorgon om hon inte får ett nytt hem? Hunden har svår seperationsångest och måste ha en ny familj där hon inte behöver vara ensam. Gillar barn och folk i allmänhet och är väldigt lojal och helt otroligt söt.
Blandras... pappilon, schitsuu, labrador och bordercollie.... JÄTTESÖT!
Det är bråttom.... intresserad??? Kontakta Marina Björnbrink. (Hon finns bland Ellen´s kontakter på Facebook.)

Finns kort som jag kan skicka vid intresse. Måste ses...


Torsdag idag

Kört min vanliga tur till Gislaved och Segestad med mina skolbarn. Därefter blev det en vända med en äldre dam och nu sitter jag här och funderar på en kopp kaffe.
Skulle gått en runda med bästaste Susann men tji fick jag.... mer jobb.... suck!
Trodde maken skulle vara hemma när jag kom hem. Inte så ofta man hinner dricka en kopp kaffe med honom på dagarna men även där gick jag bet. Ingen man så långt ögat kan nå... DUBBELSUCK!
Martins höstjacka kom idag. Skitsnygg var den. Hoppas han blir nöjd med den och att den passar.

Tusen tack för grejorna Susann. Sängöverkastet ligger på en säng, tröjan är i min garderob, skinnbrallorna väntar på att sonen ska komma hem och prova och vattendunken är fylld. Tack för att du finns!!!!

Vill också passa på att tacka Johan Engman för att han var bussig och köpte med fiskmat åt mig när han ändå skulle till Åled. Guld värt. Får säga till om jag kan hjälpa dig med något någon gång.


Kurser

Idag var jag med Knodden först en stund på ringträning och sedan efter halva tiden så bar det av till en annan kurs på Lindekulen. Puh! Både Knodden och jag är helt slut!
Kul med kurser men det är lite synd att alla går på samma gång men det är bara att bita ihop. Tycker man något är skojigt å går det alltid.