Deppad

Nu är det snart över med sommaren 2009. Går så fort minsann!

För mig är det inte nystart vid nyår som många andra har utan jag kör nystart efter semestern.

Har ofta en deppig period antingen på hösten eller vid våren och hoppas att jag ska slippa den genom att tänka positiva tankar. Är enligt mig själv en glad och positiv människa men råkar ändå ut för en deppighet som är tung, mörk och jobbig att hantera när man jobbar på en bensinmack där varje dag ska vara positiv för kunder som kommer in. Är svårt när en kund kan fråga "hur det är" och man har lust att bara slänga hela skiten av svarta tankar på människan. Kan man ju inte göra men ibland tänker jag att "va fa-an jag öser ur mig all skit till den jä-ln som tjatar". Hahhahaha!!!!!!

Oroliga tider på mitt jobb just nu. Har fackmöte på jobbet på torsdag. Ska bli spännande att se om jag får vara kvar eller om jag måste se mig om efter ett annat arbete. Arbetstiderna på macken är betungande eftersom vi har öppet så länge på kvällarna. Då maken inte är hemma så blir det svårt att balansera vardagen. Har en del tentakler ute på annat arbete,,,

Här kommer ett foto på vad jag kommer ha i min hjärna när vadagen känns betungande....

Bor i Sverige men min nationalitet stannar i Norge. Min hjärta stannar där!!!!

Åh du friska luft!För att sumera denna semester, som för vissa säkert kan verka som blaha eftersom den bara varade en vecka iväg från basen, kan jag bara säga "önskar jag kan tänka på allt jag sett och njuta när jag står på macken (förhoppningsvis) och drömma mig tillbaks".
För mig är det viktigaste med en semester att få synintryck att tänka tillbaks på när den gråa vardagen träffar en med ett hammarslag i november innan julestressen börjar. Jag vill kunna tänka tillbaks på det underbara jag fått se och dom mysiga stunder jag fått uppleva.
I sommar har jag och min familj fått se renar, stup och vackra fjordar och det kommer jag leva på länge.
Nästa sommar ska jag upp till Alta där min pappa kommer ifrån och visa min son vart han har vissa av sina rötter. Han förstår inte riktigt det där med "ursprung". Han anser att han är född i Sverige och därmed är svensk medan jag tycker det är viktigt att han ser den andra sidan också.


Maken fattar noll

Okej mina vänner.... här kommer man hem efter en vecka nästan helt utan kontakt med ett internet och vad gör maken? JO han grejar med telejacken så att hans vackra fru inte har internet på hela långa dagen. Är det lagligt? NÄ!
Grejen var den att precis innan vi drog på husvagnssemestern så åskade det och tydligen kvaddade den satans skiten ALLT,,,,  IGEN i vårt hus. Trött man kan bli. Är inte så teknisk och hatar när inte datagrejor funkar. Allt ska funka alltid så är det bara.
Nu är i och för sig allt fixat. Räkningarna är betalda och hans ex har fått sina underhållspengar... är på banan igen liksom... GÖTT MOS!


Gem ljuva hem...


Ozzy i sitt älskade bagage.

Knodden och Ozzy märkte nog när semestern började närma sig sitt slut igår. När vi var cirka fem kilometer hemmifrån började dom pipa i bilen.
Knodden började såklart sitt hemmaliv med att fixa ett nytt tricks,,, nämligen att hoppa över barngrinden som håller honom från övervåningen. Sicken otroligt vig liten vovve.
I övrigt har våra hundar skött sig bra på semestern i husvagnen och på campingar. Ozzy har sovit som vanligt i en av sängarna och Knodden har legat på golvet framför fläkten. Inte varit trångt alls.
Bobbe trodde dom skulle få värsta glädjefnattet när dom kom hem men så blev det inte. Ozzy fick man släpa ur bilen (som är hans kungadöme) och Knodden tyckte nog inte heller det var så märkvärdigt att komma hem.


Knodden frossar på ett 115-kronors ben.

Hemma igen...


Här fiskar mina pojkar i Norge. Vattnet är fullt drickbart och alldeles grönt. Underbart!

Igår kom vi hem från semestern i husvagn. Himla skönt kan jag säga. Vi hade hemlängtan allihopa!

Min pappa rinde när vi hade 50 mil hem och talade om att han var på G till sjukhuset med diverse problem med tryck över bröstet, vatten i en lunga osv osv. Himla skojigt när man har så långt hem och få reda på något sådant. Var nog dom längsta 50 milen i hela mitt liv! (Nu gick allt som det skulle och allt löste sig för farsgubben med en kur antibiotika.)

Tipset från denna semestern är att köpa en ljudbok och lyssna på. Vi köpte "Insidan" av Liam Norberg. En kanonbok på elva timmar som vi lyssnat på.

Som längst på denna semestern kom vi till Rognan i Norge. Vilken underbar natur det var däruppe. Kommer bära med mig den resten av detta året. Snö, stup, vackra forsar. höga berg, små träd, renar och regn men också sol. Underbart!
Tanken var ju att vi kanske skulle försökt åka till Alta i Norge där min pappa kommer ifrån men det blev tidsbrist eftersom Bobbe börjar jobba nästa vecka. Man vill ju inte bara sitta och kana i bilen hela semestern utan också kunna slappa och ta det lugnt på en mysig camping.
Till nästa år blir det absolut Alta i Norge som gäller. Dit är det 200 mil enkel resa. Har inte bestämt oss för om det blir med eller utan husvagn men jag vill så gärna visa sonen vart hans morfar kommer ifrån och låta han se samekulturen som finns där. Ska spara pengar till bensinen som blir den dyra posten på en sådan här semester. Har ju tankat i runda slängar för cirka 900 kr om dagen. HUUUUU!!!!!!!


Detta foto är taget på vår semester.

SVEG

Familjen och lilla jag har så landat i ett samhälle som heter Sveg. Vägen dit var dödens tråkig med skog, skog och mera skog. Innemellan har man suttit hänförd över naturen men sedan har det bara varit tråkigt igen. En mycket seg dag.

Campa med Knodden och Ozzy i husvagnen inatt gick skitbra. Knodden blev varm och låg och flåsade på golvet men maken satte på vår fläkt på kyla och sedan somnade vi allihopa.

Dagens färd började med att Bobbe kom på att skattemärket till husvagnen hänger hemma på anslagstavlan. JÄTTESMART ställe ju... SUCK! Undrar vad böterna är för det om man blir stoppad????
Efter cirka 10 minuters färd går säkringarna i bilen för att sonasatan tvunget ska ha den bärbara datorn igång samtidigt som GPS:en.  Herregud vad är viktigast liksom??? Att vi hittar dit vi ska eller att han kan sitta och leka? Bortskämda barn. En annan fick ha en pysselbok i bilen och han vill ha en dator, x-boxet och dvd-spelare.... DUBBELSUCK!
Efter ytterligare några minuters färd lyser motorfelslampan också. Jag trodde jag skulle döööö.

Jaja nog med tråkigheter. En pizza har vi sluskat i oss och fryser inte jättemycket längre... hoppas på sol imorgon.

OZZY OCH KNODDEN

Ozzy och
 Knodden vill bara hälsa till alla hundbloggare på mattes sida som läser...
"Vi har det bra och ser en massa tikar varenda dag!"

Att ha hund på camping var/är det många som inte fattar att det funkar. Jag kan nu med två stora hundar vara ett levande bevis för att det verkligen inte är några som hellst problem. När vi kom till Gullspång och den campingen där så ville vi ha en plats som låg lite avsides från alla andra eftersom det är första gången för oss med två hundar. Nu har det droppat in cirka fem vagnar till där det är hundar som ligger runt omkring oss och det har inte hörts ett skall från någon. Dom flesta med hund vet ju vad som gäller och håller avstånd till varandra och mest ler om det gnälls och gnyr lite.
Rekomenderar folk att testa på campinglivet med hund!!!Ozzy och Knodden på sin första camping tillsammans i Gullspång.

Gullspång


Bobbe ringer sin mamma och talar om att vi lever... hehehe!!!

Nu sitter vi på en camping i Gullspång. Det regnar just nu men annars har vi haft uppehåll. Behöver liksom inte sol när man åker med hund men uppehåll är att föredra eftersom blöta pälsar i husvagn inte är så skojigt.
Bilresan med Knodden och Ozzy har gått som på räls. Dom har sovit hela vägen och har bara fått korta rastningar och mat på vägen.
Här i Gullspång har vi rastat för natten. Här var hur mysigt som hellst med bra promenadvägar och en superlekplats. Mer behöver inte vi. Duschar och annat är oviktigt. Duschar hellre på en risig plats än att det inte finns bra ställen för hundarna att skita på.
Sitter här i husvagnen och funderar på vart vi ska åka imorgon. Tanken var Kongsvinger i Norge där jag har kusiner. Nu verkar det dock som om det kanske lutar åt en vända till Alta i Norge i alla fall. Just nu har vi ca 205 mil dit med en kostnad på 4000 kronor i bara besinpengar en väg. Hmmm om det är värt det??? Japp!!! Vill så gärna visa sonen vart hans morfar är uppväxt och låta han få se vilda renar och uppleva den helt fantastiska naturen som finns där. Han är ju fiskeintresserad som sin pappa så det finns ju en massa bra fiskevatten som han kan utforska. Ja vi får se vart näsan pekar imorgon....Här är Martin i bilen. Hmmm ser måttligt road ut av bilresan.... hahaha!!!

Husvagnen

Imorgon bär det iväg på husvagnssemester. Ingen aning om vart det ska campas men det tar sig efter hand.
Första gången som Knodden ska med på husvagnssemester och han ser med förundran på hur vi släpar ut en massa grejor i det lilla huset bakom bilen.
Han har redan pressat in sin väldiga kroppshydda i vagnen och provluggit golvet. Verkade inte bry sig ett dugg om det nya hemmet utan dunsade ner på husvagnsgolvet precis som han gör innomhus. Härlig hund!
Ozzy har varit mer nervös idag. Kanske tror han vi ska åka utan honom och passar oss hela tiden så ingen hoppar in i bilen utan att han är med på noterna.
Hoppas nu bara att vädret håller sig innom rimliga regnmängder så det inte öser ner hela dagarna.

14 år

Idag har maken och jag varit tillsammans i 14 år. Helt otroligt vad tiden går snabbt. Är glad för allt jag har,,, eget hus, sonen, hundarna, katter, fiskar, "bankenägd bil" (hahaha), husvagn (som inte används) och en make som älskar mig,,,, ja ett liv som jag valt och vill leva.
Skulle inte vilja leva ensam igen med allt vad det innebär. En dag ska man sitta där ensam som en förvuxen tonåring och barnen är stora och har sina egna liv. Inget för mig...
Kalla detta ett desperat pepptalk eller vad ni vill,,, hahaha men jag är nöjd med det jag har.

ÄLSKAR DIG BOBBE!!!!

Jävla gubbe

,,, nä det är inte min egen gubbe denna gången utan en utländsk snubbe!!!!
Mötte fa-anskapet i Örnabutiken i Hylte och babblade lite med honom eftersom han varit kund hos mig sedan jag jobbade på Statoil för evigheter sedan. När vi ska skiljas åt säger han till mig att han tyckte jag skulle ut och promenera mer eftersom jag uppenbarligen inte tog hand om mig själv. Jag bara "VADÅ?" Nä men du har ju blivit så tjock säger idioten då. Trodde jag skulle dööööö! Hur kan man bara säga så?! Antar att vi svenskar är lite väl försiktiga och så med vad vi vågar säga till folk vi inte känner så bra men han var verkligen för mycket på andra hållet. Fann mig inte förän jag kom hem och hade då lust att ta bilen ner till samhället igen och bara skjuta honom. Grrrr!
Okej att jag lagt på mig en hel del extra dom sista åren (typ 10 kg) men det vet jag ju. Är ju verkligen inget som jag inte märkt liksom.
Brukar annars inte bry mig så mycket om vad folk kan slänga ur sig men detta satte sig verkligen. Har glott på mig själv i speglen flera gånger och verkligen ransakat mig själv och visst är det en del för mycket men gillar man mat så är det så läget blir. Kan man inte vara snygg och fräsch även om man inte är slimmad?
Möter jag männsikan igen så måste jag verkligen säga åt honom att man inte säger så för jag får hans dumma komentar ur skallen annars.

Inte dra lilla lilla vovve

Ja som överskriften visar så är det om hundar som drar detta inlägg kommer handla om.
Igår var jag ute i byn och promenerade med Ozzy och Knodden. Oftast går dom jättefint båda två i koppel men möter man andra hundar så kan det bli kämpigt. Igår var jag först jättestolt för att jag lyckades få båda att passera en hund utan att vi väckte för mycket uppmärksamhet och slappnade av,,,, kanske väl mycket för plötsligt så såg dom en liten hunddam med sin matte vid en bänk. Båda bara kastar sig mot den stackars vovven och jag hade inte en chans att få stopp på dom. Matten på bänken tog sin hund i famnen och höll nästan på att skita ner sig när vi kommer dundrandes mot dom. Hände inget men antar att det såg vilt ut. Kunde inte be om ursäkt heller eftersom det verkade som om människan varken fattade engelska eller svenska. (Om hon nu inte bara förlorade talet av skräck...!!!!!) Urs så otrevligt det känns. Alla på byn i Hylte vände sig om och jag hade verkligen lust att bara sjunka genom jorden. Muttrade och fräste på mina olydiga pojkar och vandrade röd i ansiktet därifrån.
Idag har jag varit och köpt nosgrimma till Knodden också. Han är ju en grabb på över 50 kilo så även om jag har en del vikt för egen del så har man inget att sätta emot om han bestämmer sig för att vika av från våran förutbestämda rutt. Ozzy har haft nosgrimma i flera år för att han inte ska dra i kopplet och nu det sista året har jag den som en extra åtgärd om han skulle försöka sig på att naffsa folk. Med den på har han ingen chans.
Nu ser jag fram emot mer harmoniska promenader på samhället i fortsättningen.
Have a nice day everyone!

Finland

Hade ju bestämt mig för att åka på hundutställning i Finland i december men nu har jag ångrat mig. Tänkt på det en hel del i det sista och när man är bekymrad flera månader innan det är dags så inser jag att när vi väl är på G så lär jag vara ett hysteriskt monster.
Knodden och jag håller ju ändå mest på med utställningar för att det är en kul grej och då kanske man inte riktigt platsar på en tillställning där man kan få titeln "nordisk vinnare". Tror varken Knodden eller jag är redo för sådana stora utställningar. Man måste öva, öva och åter öva och jag kan ärligt erkänna att det är något jag tycker är skittråkigt så är det att öva ensam. BLÄ!!!!
Sedan är det ju det där med att åka hemmifrån i flera dagar och överlämna hemmet på maken. Ingen som vet om han ger hunden, fiskarna, sonen eller katterna mat eller om han ens kan slita sig från arbetet. Bättre att jag stannar hemma så att hjulet snurrar som det ska.

Utställningar

Igår var det hundutställning i Tvååker. Regnet hängde i luften och en lukt av blöt hund...
Gick väl inte megabra för oss. Domaren tyckte hans svansföring var hög vilket jag redan innan visste att han hade anlag för. För övrigt skötte han sig okej. Var väl lite uppspelt men hellre det än ledsen.... hahaha! Ställde upp sig bra annars tycker jag och det känndes toppen för det har vi övat en del på nu i det sista.
Skulle åkt iväg idag också och tittat på lördagens utställning men det körde ihop sig som tusan med resten av familjen så det var enklare att bara stanna hemma.
Har fått städat lite idag och det var skönt. Hundarna fäller så det ser helt enkelt för jävligt ut ibland här hemma.
Ha en bra helg!!!

Duscha hund

Igår var det Ozzy´s tur att bli renskrubbad och fin. Han är ju en baggis med sin korta päls. Går åt två handdukar och tar cirka 20 minuter och sedan är han en godoftande hund.

Knodden har jag fixat till idag. Schampo, föning och en satans massa borstningstimmar har jag lagt ner och ändå är jag inte klar. Hade sådan panik när jag upptäckte alla tovor i hans päls så jag kan erkänna att tårarna inte var långt borta. Nu har jag nästan fått ut alla och kan erkänna att det får gå precis hur det vill på utställningen i Tvååker MEN jag vet att jag har gjort allt i pälsvård med honom som jag bara orkat med.
Fick reda på av Nicklas, Knodden´s "människopappa", att man måste kolla med en kamm innan man badar dom så att pälsen inte tovar vilket den kan göra nu när dom fäller. Gör den det gör man smart i att borsta pälsen innan man blöter den annars har man ett riktigt rastahår att ge sig i kast med. Ja alltid lär man sig något nytt!

Håll tummarna allihopa för att det är uppehåll på fredag så allt mitt arbete inte är bortkastat. Ska ha ett parasoll med som min kära syster ska få hålla över min hund. (Antar hon hoppas på att vi inte går vidare så pinan för henne denna dag blir för lång,,,, hahaha!)

SannarpsbadetIdag har sonen och jag varit på badhuset i Halmstad. För mig var det första gången men Martin har varit där med Bobbe innan. Kan inte säga att det får så gott betyg av mig direkt. Är inte barnen simkunniga så finns det inte så mycket för dom att göra där om dom inte är tre år. Massa strömmar och tre rutchkanor gör att man inte kan låta kidsen bada utan att hålla i dom hela tiden. Tyckte Martin skulle ha armringar på men då han är åtta år så kom det inte på tal eftersom han tyckte det skulle varit pinsamt.
En annan sak som jag reagerade på var dessa sk badvakter som satt på samma ställe och sladdrade under dom två timmarna vi var där. Är dom inte där för att ha koll på barn och vuxna? Hur kan dom se vad som händer från samma ställe hela tiden? Under all kritik säger jag bara.
Kunde gott varit lite dynor, bollar och annat som man kunde leka med i någon bassäng. Vad skulle man göra förutom att hålla sig fast för glatta livet???
Gott att ha en blogg man kan gnälla av sig i....


Tropikcenter

Igår var det Tropikcenter i Halmstad som stog på agendan. Sonen och jag är där en gång om året och det är lika skojigt varenda gång. Där finns ju inte en massa djur direkt men det är mysigt. Vädret är ju lite halvdant så då passar ju sådana små äventyr innomhus bra.

1:a pris

Idag i påstlådan låg ett paket till Fiona. Visade sig att jag vann första pris för bäst kostym på maskeraden vi var på i helgen. Så skojigt!!!! Var två jättegulliga ljusstakar med fjärilar på. KUL!!!


Maskerad

Jaha så var det dagen efter idag. Är ju alltid småtungt men det är det värt om kvällen var skojig och igår var det JÄTTESKOJIGT! Alla var utklädda och alla hade en trevlig kväll. Med detta folk blir det aldrig bråk eller otrevligt fast alla dricker alkohol och det gör det hela ännu roligare.
Hoppas snart det blir repris på ett eller annat vis.
Vill passa på att tacka Eva och Lasse för ett superkalas med god mat och dryck!!!!!


Här är Eva och Lasse


Maskerad

Idag ska jag och maken på maskerad hos några vänner som fyller jämt. Ska bli jättetrevligt.
Bobbe och jag sattsade på att vara Fiona och Shrek.
Här kommer en bild på detta....


Badat

Idag har jag faktsikt doppat mig för första gången på en massa år. Sonen och jag var ensamma på "vår" strand idag och då passade jag på att saaaakta saaaakta gå i. Var inte kallt när man väl kom i så kanske kanske blir det fler dopp i år.


HundförbudVar på min kvällsrunda med hundarna och tänkte promenera bort till MHF Stugan så hundarna kunde bada. Är så smidigt att släppa dom där när det inte är campare eftersom det är stora grönområden och man hör och ser tydligt om det kommer någon.
Döm om min förvåning när det fanns en skylt där som förkunnade att hundar inte fick rastas där längre. Varför undrar jag nu??? Har varit där ofta periodvis och vet att det är andra som också åker dit och badar sina hundar och jag har aldrig sett spår i form av tex hundskit eller annat som gör att det syns att hundar vistas där. Ändå så ska vi inte få vara där!!! Värre är väl då alla ölburkar och trasiga stolar som jag plockat med efter ungdomar som är där och grillar på kvällarna. Kanske skulle sätta upp en skylt att tonåringar inte får vistas på stället?!
Irriterad är vad jag är!!!!
Vet att några av camparna har egen hund men förbudet gäller tydligen inte dom.....(Varning! Fara! Allt kan gå åt skogen!)