Ska man vara fin får man lida pin!Jaha här är det dags för frisering.
Filten la jag ut för att hunden skulle ligga på den och inte få en massa smuts i pälsen men efter att jag försökt släpa honom upp på filten utan resultat så bestämmde jag mig för att sitta på den istället.
Knodden tror att varenda gång borsten och saxen kommer fram så betyder det att man kan sova. Han hjälper liksom inte till på något sätt. När den ena sidan är klar så vänder jag helt enkelt på hunden. Skitsmidigt. (Kör samma teknik i duschen)
Mycket utställningssnack just nu men jag måste göra av med nervositeten som börjar komma och skriva om det gör det så mycket enklare.
Var och hämtade utställningshalsbandet på Pressbyrån idag. Gick utan problem fast jag råkade radera sms-koden i mobilen.
Håll nu alla tummar och tassar för oss imorgon!!!

OBS!!! Måste ju tacka alla som erbjudit sina barn till utlåning, kattbajs och katter inför utställningen. Vet inte om ni inser hur stor hund jag har. Blir nervös av att bara tänka på att dingla ett barn framför nosen på Knodden. (Inte för att han skulle bita men barnet kan drunkna under hans tunga)
Lite besviken på min syster som inte erbjudit några barn till mig. Kan vara för att hon anser att hon är lite förmer än mig,,, SNOBBIGT VA???!!!!!! Hahahaha!!!!

Hundutställning i Smålandstenar 1:a majJaha detta är alltså min "Knodden".
Han ska på hundutställning i Smålandstenar den 1:a maj och hans matte är sååå taggad.
Nu till mitt "lilla" bekymmer.... han vill gärna ligga eller sitta under hela utställningen. Hmm? Har dock kommit på ett eller ett par knep som får riktig sprutt på honom och gör att han håller den där ståtliga positionen som jag gillar.... BARN (gärna små tjattrande), BAJS (gärna intorkat krispigt) eller något som är ABSOLUT FÖRBJUDET för honom att leka med (tex en levande katt). Är det någon som gärna lånar ut ett barn, katt eller kanske har ett lager hundskit???? Kan kanske säga att ni sponsrar mig i så fall.

Bada barn är kul!!!

Idag har Gustav, min systerson, varit här. Han såg Knoddens badbalja och ansåg att det var hög tid att ta ett dopp.
Han tyckte det var skitskojigt!!!
Kändes verkligen som sommar när man hörde han tjoa och stoja i badbaljan!!!


Handlerkurs Lindekullen

Idag var Knodden och jag på handlerkurs. Himla givande men mycket jobbigt och då handlade detta bara om fyra timmar. Annars kan ju en handlerkurs vara en hel helg.
Knodden lämnade in efter halva kursen. Ville inte mer och så var det med det. Tung som han är med värme och ett ständigt kutande hit och dit var mer än han pallade med och jag klandrar honom inte. Vi satt däremot och tittade på medan dom andra sprang runt och bara det kan vara nog så givande. Man ser både dåliga handlers och andra som var kanonbra.
Tycker för övrigt det verkar som om han fattar vad det hela handlar om och han bryr sig inte nämnvärt om andra hundar eller människor runt omkring. Problemet är om han blir trött för då är det liggläge som gäller och inget och då menar jag INGET kan få han på andra planer.
Nu sover det lilla monstret och är i något drömland där koppel är avskaffat och alla tikar vill vara Knoddens tjej.


Lyckad dag i Värnamo

Idag begav sig sonen, Bobbe och jag plus våran Knodden till Värnamo för en valpträff. Soligt väder, familjen med i bilen och möta en massa folk med samma intresse var en fröjd för mig. Jag njöt av varenda sekund.
Vi började med lite allmän morsning på alla hundar och mattar och efter det begav vi oss alla ner till Värnamo centrum på marknad. Gissa om vi blev uppmärksammade. Tog en evighet att ta sig från ena sidan till andra. Massa folk som ville prata och klappa. Alltid trevligt att få visa upp denna hundras då den oftast är en riktigt social varelse och som är så mäktig att se på. Fick sällskap av en hane vid namn Humpe. Kul att folk får se hur en treårig tik med valpar i åttamånadersåldern ser ut plus en megahane. Mycket lyckat!!!
Sedan åkte vi tillbaks till klubbstugan där vi bjöds på grillad mat och kaffe.
Blev en hel del lek och fotografering såklart.
Alla bilder ligger på Facebook så ni kan gå in på min sida där och kolla.

Nu sitter herr och fru Carlsson och groggar vid varsin dator. Hahaha!

OBS: Till nästa gång Nicklas så antar jag att det delas ut "kenneltröjor" så vi verkligen ser ut som ett team!Här försöker vi ställa upp för fotografering. Inte det lättaste med åtta månader gamla valpar.

Småbarnsdieten!

Hittade denna underbara diet i en tidning. Så smart för alla småbarnsföräldrar att ta till när GI och Atkins känns tråkigt.
Är ju också kännt sedan länge att en tvååring oftast har en slank profil.

DAG 1
FRUKOST: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred resten på golvet. Ta en bit av rostebrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
LUNCH: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
MIDDAG: Ett kex, två mynt. Skräp under soffan.
KVÄLLSMÅL: Rosta en skiva bröd och släng den på golvet. Till det drick fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

DAG 2
FRUKOST: Ta upp rostebrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät också en sked vaniljsocker.
LUNCH: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en medtagen fimp (som övriga familjemedlemmar tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
MELLANMÅL: Slicka på en klubba så att den blir klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
MIDDAG: En sten eller torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismoset. Ät med sked.

DAG 3
FRUKOST: Två plättar med mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
LUNCH: Tre tänstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
MIDDAG: Glass, en näve chips, kaffe (om dom andra inte märker det).

DAG 4
FRUKOST: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blir mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingor.
LUNCH: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban och ät upp resten av den.
MIDDAG: Spagetti nedkörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med motion. Här är några bra exempel:
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när Securitas släpar ut dig ur butiken.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot at bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

Jaha hörrni då är det bara att sätta igång då. Lycka till!!!!

VÅR I LUFTENDessa bilder är vår för mig. Martin och Bobbe på bågen, en sommarfjäril, vitsippor i skogen, smutsiga barn och en man vid grillen.... Det är vår det!!!!

Ha det så bra alla mina vänner och även dom jag inte känner!!!!

Skräp överallt!!!Detta är två lådor hemma hos mig. Kan någon förklara hur i helsicke det kommer sig att man samlar en massa skit överallt??? Jag har en massa sådana hära slit och släng lådor i mitt hem och dom blir bara fler och fler till antalet. Funderar på att samla ihop all bråte och bara elda upp det. Hmmm ni tänker vadå elda??? Varför inte bara slänga det i soporna??? NIX det är bara för simpelt. När det inte är ens egna grejor så är det mycket mer dramatiskt om man tänder på skiten. Kul när övriga familjemedlemmar frågar vart alla linjalerna är... "jag har eldat upp din skit", säger man då. Coolt!!!

Cirkus

Vill bara meddela att cirkusen inte ville ha mig. Försökte få in en fot där eftersom jag behöver mer timmar men dom nobbade mig. Himla dålig stil. Sa något om att strippor och uppträdande inför barn inte hör ihop. Vadå jag fattar inget???
Någon av tjejerna som uppträde gjorde det i stringdräkt och en annan i push-up BH och alla karlarna hade tighta trikåer som visade allt och ALLT plus lite till så varför skulle en liten nakendans väckt så stor uppståndelse? Ja dom lär ångra sig. Funderar på att starta en egen cirkus och konkurera med dessa. Vem kommer folket gå till,,,,, en norska med ett gäng hundar som dansar naken eller en vanlig cirkus med tråkiga B-uppträdande? Hmmm ja det ni...

Håhåjaja!!!!

Idag när jag kom ut till mina vovvsivovsingarna så var det bara en hund som satt på trappan. Den andra låg på ängen i det fria och njöt av en pinne. SÅKLART var det Knodden som på något sätt fått linan att gå av och vandrat iväg. Kan också vara att Ozzy är trött på fanskapet och tuggat av hans lina så han kanske skulle ha turen att få se sin brorsa överkörd av en lastbil?! Ingen som vet ingen som vet,,,,
Martin och jag ska på cirkus ikväll 18:00. Det gillar vi båda två. Gött att sitta i mörkret och käka godis och viska om vad vi tycker om dom olika nummrerna. Antar att Bobbe gärna gått om det inte varit för att hans bärbara arbetsdator kommit. SJÄLVKLART  ska det instaleras osv osv så han kommer vara strängt upptagen hela dagen och kanske till och med hela helgen.
Anmält mig till handlerkursen på Lindekullen nästa söndag. Kostade bara 150 kronor och då ingick det fika och lunch. BILLIGT!!! Hoppas det ger något också och gör det inte det så blir det säkert en kul dag med andra hundägare i alla fall.
Varit i Värnamo med karlsloken idag. Kollade in var i Värnamo som det är valpträff nästa lördag och var i Smålandstenar som tävlingen är den 1:a maj är. Med mitt lokalsinne så är det alltid smart om man kan kolla sånt innan eftersom det är stor risk annars att jag aldrig dyker upp. Kan hamna precis vart som helst annars som bekant.
Ha en riktigt bra helg allihopa!!!!

Sammanfattning av denna dag

Tung morgon med uppstigning 05:00. Inte min favvorittid på dagen direkt. Kommer varor på torsdagar så man vet att det ska bäras dricka och flak med bira. Gött när det är över.

Syster gjorde dagen lite ljusare genom att komma och tala om att hon toppsat öronen och bomullsbiten i änden stannat kvar i örat. HAHAHAHA!!!!! SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ skojigt! Fick åka till sjukstugan och få dom att plocka ut den.
Synd att inte mamma lärde henne som liten att man inte ska stoppa upp saker i snoken eller öronen så att dom fastnar.

Varit med Knodden på ringträning. Himla bra för oss så vi lär oss umgås nära andra hundar och människor och även att föra oss tillsammans så det ser snyggt ut. Konstigt nog så kvittar det vad folk har för hundraser eller vad man har för bakgrund för när man är hundägare så har man alltid något att prata om.

Nu är det snart dags för valpträff för Knodden och hans syskon. Ska bli så roligt och ser hur dom andra ser ut. Lovar jag ska filma och fota så mycket jag kan.

1/5 är det hundutställning i Smålandstenar. Börjar bli nervös.
Fick reda på att Knodden´s kennelföräldrar inte själva ska ställa ut någon hund då men ändå kommer åka hit för att peppa oss och hjälpa oss igenom dagen. Gör mig ännu mera nervös för jag vill inte göra dom besvikna.

Funderar på att gå en handlerkurs den 26/4. Är visst en danska som håller i det. Hade kanske inte varit så dumt. Får se hur vi ska göra.

17/5 på Norges nationaldag så är det rasspecial i Skåne för Leonbergerhundar. Då får ju lilla Knodden verkligen sitt betyg kan man säga. Där är domarna specialutbildade för Leonberger så dom kan verkligen sin grej. OJ så häftigt om han får bra krtitik.

Ja mycket är på G.

GLAD

Ännu en dag på jobbet. Femte dagen i rad nu men sen är jag ledig några igen. Saknar mina hundar och få komma ut på promenader på dagarna. Börjar väl bli till åren men efter ett pass på stående fot på jobbet så blir det inte mycket till promenad med odjuren på eftermiddagarna.
Blir glad av att se så många kommentarer från "anonyma" och nya bekantskaper på min blogg. Kul att folk hittar min "dagbok" och återkommer och läser. Är hård konkurans om vad folk läser men jag skriver ju i första hand om bara helt vardagliga saker och inte som tonårsmamma, silikonbrud (inte för att det är nåt fel i det men jag är det inte) eller om lyxshopping i Venedig. Vardagen i Råkna kanske inte är så intressant men man får perspektiv på det om man ser vad folk skriver för kommentarer och när man själv läser på bloggen i efterhand. Sedan försöker jag vara totalt ärlig och försöker att inte försköna saker eller förstora saker.
Hoppas jag lyckas och att folk pallar titta in på min sida snart igen!

Simkunnig


Idag kan en stolt matte berätta att Knodden tagit sina första simtag.
Han är verkligen glad i vatten.
Idag upptäkte han att hans vikt förändras när han kommer upp från vattnet. Blir ju något tyngre med vatten i pälsen så han trillade nästan omkull på stranden.
Nu är alla soffor och golv blöta och det luktar blöt hund i hela huset. Yammi!!!
En får inte vara finkänslig minsann!


HEJSAN

Nu är det en påskdag kvar innan vardagen ramlar på oss igen. Rätt skönt om jag får säga min mening. Blir galen på stängda affärer, människor som sitter och har tråkigt för att man inte vill störa alla som man inbillar sig firar påsk av någon anledning och fulla människor.
För visst är det väl så att dom flesta högtider är detsamma som supa skallen i bitar. Inget fel i det om alla kunde dricka efter förmåga. I helgen på macken kom det bla in en kille med totalt förändrad mentalitet mot det normala. Han var asfull, stöddig och allmänt störig. En sådan människa skulle hålla sig borta från alkohol tex. I vanliga fall är denna personen en mycket attraktiv människa med lagom personlighet men full säger jag bara  BLÄÄÄÄ!

På torsdag den 16:e är det social träning för hundar på fotbollsplanen vid järvägsövergången i Hyltebruk. Ska bli trevligt. Själv ska jag vandra dit med Knodden. Tror inte Ozzy skulle uppskatta alla hundar och människor så vi tar dit han som verkligen är social och har nytta av detta om han ska ställas ut. Den sociala biten för Knodden kunde egentligen kvitta då han är en A-hund när det kommer till den biten men för mig så är det A och O att få möta andra crazy hundägare som bara vill prata hund, som bara vill berätta hundhistorier och som bara vill umgås med liksinnade.
Tror det är mycket därför som jag vill ställa ut Knodden. Inte så mycket för hans skull men för min. Är det något ställe man får snacka med hundägare så är det väl där.
Har en kund som brukar stanna till på jobbet ibland och prata om sina vackra Pyreneer och det är så trevligt. Man kan utbyta tips och erfarenheter med varandra.

GÖTT är bara förnamnet

Idag har det varit en underbar dag!!!!

Jobbat mellan 9-14 och det har varit kanonväder.
Fått tvättat lite kläder, grejat lite och damsugit. Sedan blev det en god pizza och lite alkohol och nu softas det i TV-soffan.
Behöver inte mer. Kollar på seniorprogram på TV:n och det räcker gott åt mig.

PÅSKEN ÄR HÄR!!!

Jag är inget stor fan av helgdagar men om det nu ska vara någon som är småmysig så är det påsken. Det är liksom ett säkert tecken på att våren är här och att man går mot ljusare tider och om man hänger upp gardiner så är det ljusa våriga färger plus att man får äta en massa godis.
Ville bara önska alla en riktigt fin påsk.
Jag kommer tillbringa det mesta av påsken på macken och förse alla som ska på tex Äggadansen med tilltugg och dricka och lite annat smått och gott. Välkomna!
Mackens öppettider är:
* Långfredag: 9-19
* Påskafton: 9-19
* Påskdagen: 9-19
* Annandag påsk: 9-21


,,, och så var det dags för Knodden igen,,,

Knodden måste absolut vara den värsta hunden i att hitta på satyg. Är det någon som kan slå mig i historier (alla sanna) om vad en hund kan hitta på under så kort tid som vi haft honom?????? I så fall skriv till mig för jag kan behöva höra att det finns andra som haft problem med sina "små" odjur.
Idag märke jag att folk passerade mitt hus väääldigt sakta. Hmmm inte så vanligt kan jag säga. Glodde som satan gjorde dom också så jag trodde det var för att Knodden kansek gjorde något lustigt som tillexempel gräva i trädgården. Gick ut för att titta men hittade ingen hund. Sprang in och letade,,, och då menade jag letade. Öppnade dörrar och garderober innan jag förstog att han lyckats ta sig över staketet igen. Det var alltså det alla tyckte var så skojigt,,, en hund som tar sats för att rymma. Jo jätteskojigt!
Fick tag på åbäket på andra sidan ängen där han som vanligt betade gräs och käkade bajs.
In med han i trädgården och så locka från utsidan för att se vart han tar sig över. Staketet mot framsidan såklart.
Nu är min pappa i färd med att höja det. Blir inte så snyggt direkt men vad gör man inte för att stänga en vovve inne från friheten.
Tror snart vi blir en turistatraktion eftersom alla tyskar kommer tro det är en älgfarm här när dom ser staketet. Ser inte ut som en trädgård längre utan mer som ett staket på ett zoo.
Nu är det ner till bygghandeln för att köpa snygg bets som stämmer med det som redan är på det gamla staketet. Hmmm man blir inte sysslolös i alla fall....

Susann är en lillbitch

Ja det låter kanske inte klokt för er som läser detta som inte känner mig närmare men jag kan garantera att hon vet om att hon är en bitch.
Denna utmärkelse fick hon på sitt arbete. Det fanns redan en bitch så lilla Susann fick bli lillbitch.
Har hört ryktesvägen at denna varelse nu börjar ta sig ton mot lägre stående medarbetare. Måste genast ta ner Fru Westeborg på jorden känner jag. Kommer en sån som hon sig med näsan över vattenytan så kan det vara kört för oss alla.
Vet bara inte hur hon ska tuktas? Någon som har tips?

Ingen vårdepresiton,,, ännu,,,

Tjänare allihopa!

Fast att det regnar just idag, fast jag har hängt gardiner och putsat fönster och torkat golven ett X antal gånger efter blöta skitiga hundfötter så är jag på gott humör. Har bestämt mig för att inte få någon vårdepresition i år. PUNKT SLUT! Får banne mig räcka med en omgång på hösten. Håll tummarna för att jag fixar detta nu!

Martin har varit hela dagen borta hos grannpojkarna. Hoppas att grabben sköter sig så man inte får en räkning från dom för nya fönster, vetrenärräkning på deras hund eller någon annan obehaglig överraskning.

Nisse är hos oss även denna veckan. Går kanon men är såklart inte det optimala. Inte för att maken och jag brukar hångla i soffan annars eller så men nu kan jag ju inte ens skälla på honom. Hahaha!

Glad påsk på er alla!

Tack Bobbe

Mycket väsen om att bloggen inte uppdateras så ofta. Många som undrar om min Knoddis blivit en ängel som inte hittar på hyss. Svaret på det är NEJ NEJ och åter NEJ han är ingen ängel som bara ligger och tindrar med ögonen. Han är fortfarande ett monster och han hittar på hyss varenda dag precis som han gjort från dag ett hos oss.
I helgen tex så var jag ute och hängde upp årets första tvätt ute och när jag kom in så bara forsade tårarna. Kände mig uppgiven helt enkelt. Råkade öppna gluggarna utomhus och såg vilken förödelse det verkligen blivit sedan hårbollen kom till Råkna. Alla mina land är totalförstörda och mina dynor till utemöblerna bär spår av att en viss hund gärna sitter i dom efter en hård dag med grävande på agendan.
SUCK!!!
Min make som hatar fruntimmer som gråter, särskillt om detta sker innan han hunnit dricka sitt morgonkaffe, tog genast tag i saken. Han tillbringade förmiddagen med att fösöka fylla igen så gott det gick, sopa bort allt grus, skyffla bort jord mm mm. Blev riktigt bra och jag kände att det var hopp om livet igen.
Nu ska jag snart åka till en handelsträdgård och köpa lite nya växter som jag ska sätta på dom ställen som jorden spårlöst är borta. Ska sedan sitta och vakta mina land och jaga fyrbenta grävare tills dom fattar att det är något väldigt farligt att ge sig på mattes trädgård.
Tack Bobbe för hjälpen med trädgården!!!!!

2½ dag

Japp så var det slubantat för denna gånen. YEA så bra det gick då!!! INTE!!!

Är ju inte klokt att mat spelar in så mycket i ens liv. Sur och hungrig,,,, måste ju vara ett av världens bästa tortyrredskap.

Jag får ta att vara lite mullig men vid gott humör i alla fall.

Dag 3 i Ellen´s dietvärld

Japp hoppade såååklart upp på vågen idag och det var bara BLÄ ska jag säga. Denna dieten är ju tänkt att ändra hela din ämnesomsättning och man får inte äta eller dricka något alls förutom det som står på schemat. Igår hittade jag ju en bortglömd godispåse och tog en kopp kaffe på kvällen plus att det blev alldeles för mycket kött. GALEN blir jag på mig själv. Ska man inte palla 13 dagar ens med diet när man vet hur effektiv den är om man bara håller sig till den dagliga ransonen???? Ja det är inte klokt alltså.