Hundvakt

Imorgon ska Martin, Bobbe och jag åka till Göteborg och gå på Universeum med familjen Ohlsson/Ivarsson (eller Koloseum som Maria kallade det hahahaha) och sen sova på hotell. Ska bli så himla mysigt!
Första gången tror jag som jag lämnar hundarna över natten i någon annans händer och denna gången blev det min pappas. Hoppas nu han klarar av gossarna och att dom sköter sig... ja både pappa och hundarna.
Det svåraste för pappa blir nog att sköta alla fjärkontrollerna till TV:n och Viasat. Har gjort en fusklapp till honom...
...det ser väl enkelt ut eller???? HAHAHA!!!!

Nominerad

Han nominerat Bobbe till Mix Megapols farsdagsresa till Disney World. Tänk om han vunnit... så skojigt!
På denna resan får pappan ta med sig ett barn (hahaha såklart då resmålet är ett nöjesfält för barn) så då tänkte jag att Martin och han skulle kunna få sig en tur på tu man hand.
Älskar dig Bobbe!
Här är grabben och maken i husvagnen i sommar. Kortspel är vad som var kvällen´s sysselsättning.

En dag kvar...

Bara en förmiddagsjobbning kvar sen har jag semester i elva dagar. Herregud så skönt!
Nästa vecka har Martin höstlov och då ska vi åka till Universeum i Göteborg och sova på hotell. Inte något man är bortskämd med.
Idag fyller Madde i Ekenäs 35 år så jag passar på att skicka ett bamsegrattis till henne också... GRATTIS!!!!!

Ingen vräkning

För er som var oroliga att min sk. hyresgäst skulle bli vräkt idag då hyresgästföreningen inte fått in hyran för förra månaden kan jag bara tala om att faran är borta för denna gången. Hyresgästen har betalat in pengar och får härmed stanna kvar i boendet ytterligare en månad och ska dessutom få riktig gormémat inkuderad i detta pris, tvättade kläder, duscha i varmvatten med gratis schampo och tvål samt ha el på sitt rum och värme... det ni!!!
Sen kan även hyresgästföreningen bidra med enstaka körningar gratis då busstider inte fungerar.
Fler som är intresserade av inackordering vänligen ställ er i bostadskö.... vet inte hur länge mitt enda rum för extra boende kan vara upptaget men så fort det blir ledigt kan jag tänka mig att ta in nya gäster på Plaza del Råkna.

Barn


Här är alla syskonen samlade! Puss och kram på er alla fyra!
Tack (för er som inte bor här) för besöket och välkommen åter!

Grå dag

Idag var det banne mig ingen sol i sikte. Nu duggar det envetet.
Grabbarna har precis tagit sig en vända i skogen på sina fyrhjulingar. Brrr!
Har hunnit hösta klart i trädgården. Inget roligt men nödvändigt. Skulle krattat lite också men näääää...
Käkat räkor och glasnudlar idag. Starkt men skitgott.... gud så duktig jag é på att laga mat ;-)
Ska bara slappa resten av dagen... hej å hå så skönt!

GRATTIS

Stort grattis på Emma på hennes 19:e födelsedag!
Hoppas du får en riktigt bra dag!
Ses imorgon!

Kära hyresgäst...

Då du inte inkommit med pengarna för hyran hänger ditt boende på en skör tråd. Antingen tar jag grejor i pant eller så måste jag laga äcklig mat åt dig i oviss framtid... hihihi!
Då du har visst renoveringsbehov så råder jag dig att sätta in pengarna innan den 1/11 annars kommer den planerade renoveringen att skutas på oviss framtid.
MVH Hyresgästföreningen i Råkna-City

AKVARIET


Idag har vi städat akvariet. Jisses så skitigt det var. Nu måste vi köpa några nya fiskar. Har haft ett visst bortfall av fiskar i det sista.

Jacka

Var och hämtade en mc-jacka hos skomakaren i Hylte idag eftersom han lagat den på en massa ställen. 650 kronor kostade det men jackan är skitsnyggt lagad och jag är så nöjd.
Fick reda på idag att jackan är 52 år gammal så det känns roligt att svärfars mc-jacka fortfarande håller måttet.

Dagens plan

Idag sov vi alla länge vilket var välbehövligt. Jag vaknade av att sonen dammsög sitt rum. Har nog aldrig vaknat på det sättet förut... känns som en väldigt omtumlande upplevelse. Helt otroligt vad en 100-ring i veckopeng kan åstadkomma?! Kanske skulle ge Bobbe veckopeng också???
Nu har vi intagit frukost och en massa kaffe. Har lite skallebank efter mina två Gin&Tonic igår. Nåja då vet man att det finns ett innehåll bakom pannbenet!
Tänkte vi skulle åka ner till Hylte idag och promenixa med odjuren och sen städa akvariet.
Måste även hämta min mc-jacka som varit på lagning. Ska bli spännande och se hur den blev som renoverad... var rädd för att titta på den innan eftersom den var så sliten att jag var rädd ärmarna skulle trilla av.
Ha en skön lördag!!!

1:a veckopengen

Idag var första dagen som sonen skulle få sin 100-ring i veckopeng men då alla hans uppgifter inte var fixade så har ingen 100-lapp delats ut ännu. Kvar att göra är att sopa upp all kattsand, damma och dammsuga och sen är pengen hans. Ja han får gärna vänta med sina sysslor men då väntar jag med utbetalningen.
Han blev lite ställd när jag kom hem från jobbet idag och jag inte hade med godis hem men han ska ju liksom köpa det själv nu var tanken, men antar han vänjer sig!

Rå film

Om ni vill titta på en i mitt tycke väldig hemsk film ska ni titta på "Unthinkable".... handlar om en person som lagt ut bomber någonstans och högre makter vill ha reda på vart och det tar dom reda på genom tortyr.
Inte min typ av film men jag kan tänka mig att många skulle tycka den var bra!

GNÄLLA

Eftersom det är min blogg så får jag gnälla precis så mycket jag vill här så det är vad jag tänker göra just nu... vill ni inte läsa så skit i det då! Fast med tanke på nästa inlägg så känns det futtigt men jag tror inte man kan jämföra en åkomma eller sjukdom med någon annan... får man tex en speta i fingret så gör det ont vare sig någon annan har ett benrott eller inte.... så här kommer mitt gnäll....
Idag har jag ont överallt!!!!!!!!!!
Ont i vaden (antagligen pga joggningen), ont i höften (ingen orsak), knuta på handleden (måste kollas upp på vårdcentralen när jag hinner), ont i fötterna (efter dom sabla stövlarna jag hade på jobbet idag), låsning i ena skulderbladet (man ska inte glo efter snyggingar när man är gift,,, det straffar sig), och ont på ett brännmärke på handleden efter att ha bränt mig på grillen på jobbet.
Ja det var det det.... inte så smärtsamt att läsa men jag tar för givet att ni skriver en massa gojs som uppmuntrar mig i mitt svåra tillstånd. Ni får tänka på att jag har en förkyld make hemma också som jämför alla minha tillstånd med hans snuva så jag behöver verkligen all positiv feedback jag kan få.

FIBROMYALGI

Hej! 
Jag heter Fibromyalgi och är en Osynlig Kronisk sjukdom. 
Jag är nu din följeslagare för resten av livet. 
Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig. ... ... ... Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. 
Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. 
... ... Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och
... hade kul! Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. 
Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. 
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med. Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av överkrav och trauman? Hur som helst, jag är här för att stanna. 
Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara! 
Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattande livet är varje dag. 
Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. 
En del av dom kommer att säga saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan. 
En del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att tappa din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst.. 
Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan listat ut det). De enda du kan få något stöd eller någon förståelse från, angående mig, är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI

Hittade detta på Facebook och jag tyckte den var så bra. Min mamma har haft denna jävliga sjukdom i en massa herrans år och när jag läste detta fick jag mig en tankeställare. Så jävligt det kan vara för vissa. Stor kram på dig mamma... KRAAAAM!!!!!!!!!!!!!

Sjuk?!

Ja Bobbe är ju hes som tusan och käkar halstabletter som bara en som önskar sig lite ränneskita kan göra ;-) Han försöker sköta jobbtelefonen men antar att inte en jäkel hör vad han säger.
Nu börjar jag känna mig krasslig också HELVETE! Ont i huvudet, fryser och ont i halsen. MÅSTE bli firsk snarast då vi ska bo på hotell tis-ons nästa vecka i Göteborg. Tur man är ledig i helgen så man ev. kan kurera sig!

HAHAHA!!!!!!!

HUR MAN AVMASKAR EN KATT: 
1) Lyft upp katten och håll den i ditt armveck. Placera höger hands pekfinger och tumme på var sin sida om kattens mun och tryck försiktigt så munnen öppnas. Låt tabletten rulla in i munnen. 
2) Ta upp tabletten från golvet och hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt 1. 
3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng den blöta tabletten. 
4) Ta fram en ny tablett, håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käken och tryck in tabletten längst bak i munnen. Håll igen munnen och räkna till tio. 
5) Ta upp tabletten ur akvariet och ta ner katten från bokhyllan. Ropa på din partner. 6) Ställ dig på knä och håll fast katten hårt i både fram och bakben. Be din make hålla fast huvudet, kör in en linjal i munnen och låt tabletten glida längs linjalen samtidigt som du gnider kattens hals för att stimulera sväljreflexen. 
7) Ta ner katten från gardinstången, res upp CD-stället och glöm inte att laga gardinstången senare. 
8) Lägg tabletten i ett sugrör, tvinga upp munnen på katten och blås in tabletten i kattens mun. 
9) Drick ett glas vatten för att få bort den vidriga smaken och kontrollera att maskmedel inte är skadligt för människor. Plåstra om maken och torka blodet från mattan. 
10) Stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut, tvinga upp munnen med en sked och skjut in tabletten med ett gummiband. 
11) Sätt upp köksluckan igen med skruvmejsel. Ring din husläkare och fråga när du senast fick din stelkrampsspruta. Släng din nerblodade t-shirt. 
12) Be din make köra dig till akuten. Sitt still när de syr dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resten av masktabletten ur ditt högra öga. Åk till en möbelaffär på hem vägen och komplettera lite. 

HUR MAN AVMASKAR EN HUND: 
1) Vira in tabletten i en skiva bacon och akta fingrarna. Klart!

Sjuk man

Bobbe åkte till jobbet imorse fast han inte var särskillt frisk... hostade upp lungorna imorse och hade antagligen feber. Ja så är det när man är oumbärlig!
Nu väntar jag hem honom efter ett sms där det stog att han var på G hem och hade ingen röst så han kunde inte ringa. Antar det kommer bli lugnt och skönt här hemma nu ett tag hihihihi... funderar på om man ska passa på att disskutera en massa världsliga fruntimmerssaker nu när han inte kan säga emot mig.
Nåja önskar maken en snabb bättring!!!! Tyyyp....
Bobbe i sommras i kraftig fundering i hur han ska få ordning på det trasiga boret.

Veckopeng

Ja sonen har ju velat ha månadspeng eller veckopeng nu och vi tyckte att det kunde vara dags att han fick lära sig att själv hushålla med sina slantar.
Här är sysslorna han ska utföra varje vecka...
* Tömma sina sopor
* Damma sitt rum
* Bädda sängen
* Tömma kattlådan på övervåningen och sopa upp kattsanden runt
* Dammsuga sitt rum
* Packa upp sin skolväska
* Vattna den ena stackars blomman han har på sitt rum
* Plocka undan kläder och annat som ligger överallt
* Ta ner all smutstvätt från övervåningen till tvättstugan
När alla sysslorna är utförda får han 100 kronor i veckan som ska räcka till godis, telefonkort och grejor som tex dataspel, ladda sitt World of Worldcraftkonto mm.
Han kan tjäna extrapengar också...
* Klippa gräsmattan = 50 kr
* Städa bilar utvändigt och invändigt = 50 kr
* Övrigt arbete som tex trädgårdsarbete, veden, snöskottning eller liknande = 25 kr/h
Vad tror ni? Låter det vettigt?
Han är ingen slarver så jag tror han ska klara att handla "sina" grejor och jag hoppas han ska sköta sitt rum bättre för är det inte ordning och reda på fredagskvällen så får han inga pengar innan arbetet är utfört.

FUNDERINGAR

1. Varför i helskottas namn är det så hård skruvkork på mjölkpaketen ibland? Ska man behöva verktyg för att kunna ta sig en slurk? Börjar tröttna på detta kan jag säga och då är mina händer och armar utan värk och relativt starka och unga (hrm).
Sen tycker jag att ett bra tips från mig till alla mjölkpaketstillverkare är att göra något som liknar en bag-in-box med tapp istället och i femlitersförpackningar OCH med handtag uppepå så man kan bära den smidigt och elegant till bilen.
2. Jag undrar också varför mina två smådumma hundar tar sitt torrfoder i munnen och släpar runt det i hela huset för att tugga och smaska i sig? Fruktansvärt irriterande att trampa på men rasslar gött i dammsugaren.
3. Varför har ingen GI-guru, Viktväktarcoatch eller liknande kommit på den smarta idén att knacka dörr som Jehovas Vittnena gör? Misstänker att Jehovas Vittne oftast får en dörr i ansiktet men hade en skinny sexy tjej eller kille med sexpack på magen fått en dörr i ansiktet??? Näää inte lika troligt.
Kanske skulle viktcoachen och Jehovas Vittnena gå ihop och efter att sexpacket pratat om mat och motion kan lämna en liten ramsa om jorldens undergång också?!

Swich vilken fart

Ja idag har det rusat på i en faslig hastighet... förvånad att allt har klaffat om jag ska vara helt ärlig.
Började med att ta på mig trikåerna... ja joggingkläderna alltså eftersom en av förmiddagens punkter var att kuta lite i skogen med Maria. Kirrade både det och att lämna in bilen på BVD för en total rengörning och lite solning och duschning av mig själv.
Lunchen hade jag färdig då min snälla mamma lagat fiskbullar, potatis, morätter och vit sås till mig. Jäklar vad gott det var!
Maria kom och hämtade mig sen och körde ner mig till byn så jag kunde hämta min bil, hämta sonen i skolan, handla på Konsum, hämta paket på ICA, lämna grejor till Sara. Klarat av en massa saker idag.
Imorgon måste jag åka till BVD och betala för rengörningen av bilen annars kommer dom väl och skitar ner den igen en mörk natt och sen måste jag åka till skomakaren och betala honom för att han lagat en av våra mc-jackor.
Ja det var den lediga dagen det... suck!
Imorgon ska jag försöka att göra INGENTING!

Lite mera...

Glömde ju totalt av den smarriga avslutningen på simhallenbesöket....
Avslutade i badet med att kliva i den lilla varma sköna bassängen. Satt där som bäst och gjorde ingenting när Martin´s kompis berättade att bassängen precis varit avstängd eftersom en unge bajsat i bassängen!!!!!!!!!!!!!!! Sträckte genast på halsen för att inte få en droppe på något område i närheten av näsan eller munnen. URK!!!!
Kom plötslig på att jag har mitt lilla sår på tummen efter det fruktansvärda toabesöket i Halmstad och inser att för att skydda såret måste jag ha en hand upp i luften.... gör ont i armen efter en stund när blodet försvunnit.
Gav upp mina gymnsatiska övningar och gick in i bastun... där jag hört rykten om att ett barn bajsat löst i för bara någon vecka sen...
Ja blir jag inte sjuk efter detta simhallsbesöket så kommer jag aldrig mer bli sjuk... någonsin!!!!

SIMHALLEN

Ja om ni trodde min dag i simhallen blev sådär idylliskt som vissa kan få det att låta som med njutningsfulla simtag i det blå... tänk om...
Började med att bikinin som jag provat hemma innan hade krymt och dessutom bestämt sig för att krypa in i ändtarmen och gömma sig så fort jag rörde benen och bikiniöverdelen var sladdrig som två sopsäckar runt taxöronen vilket gjorde att mina två så kallade kompisar ville kika ut när jag rörde på armarna.
Detta resulterade i att jag fick snabba mig ner i bassängen och sen inte röra en fena för att allt skulle stanna där det skulle. Himla svårt att simma om man inte rör nåt så jag körde motsatt effekt, delvis för att impa på alla föräldrar som var där och tittade på sina barn som var på simskola och delvis för att impa på sonen och hans kompis.
Sagt och gjort... på med Martin´s simglasögon och swich iväg i en utmärkt frisim. När väggen efter 25 meter närmar sig så funderar jag på att toppa allt med en voltvändning men simultanförmågan krånglar och jag glömmer hur man gör.... hinner precis stanna ekipaget innan pannan ska till att dunsa in i kaklet. PUH!
Tillbaks i ett ståtligt bröstsim som nästan gör mig så trött så jag håller på att hamna i koma då vattnet skvätter upp i näsan hela tiden.
Väl helskinnad tebax efter 50 meter åker simglasögonen av och fru Carlsson inser att hon passerat 30 bast, skämmer ut sonen och helt enkelt inte kan simma med skallen under vattnet längre. Kärringsim istället en sabla massa längder då jag tappar räkningen hela tiden... tror jag var på 650 meter fyra gånger och 850 tre gånger men antar det slutade på över 1000 tillslut.
Försökte sen vänta ut alla simskoleföräldrar så jag skulle slippa kliva ur bassängen medan dom var kvar men antar dom ville se slutet på showen och stannade lite extra.... fick snällt kliva upp med bikinin instoppad både här och där och spatsera förbi.
Jäkligt ont i nacken och ryggen efter simningen och sårig i ögonen efter både kloret och synen av min läckra lekamen i helkroppsspeglen på damernas. Väldigt förundrad över dessa helkroppsspeglar föresten... är det väldigt många som vill se sin kropp naken i en sån???? INTE JAG!!!!

Hatar shoppa

Idag vrålkörde jag en snabbis in till Halmstad för att köpa födelsedagspresenter till Emma som fyller 19 år den 30:e oktober. Hade ingen aning om vad jag skulle köpa men när jag dyker på nåt så vet jag omedelbart om det är ett lyckokast eller inte.
Avverkade stan på 40 minuter!!! Sprang som en tetting och hann få med mig lite annat i presentväg till både den ena och andra. Gött mos!
Lite agg hann jag också bygga upp såklart...
Började med att jag var tvungen att pinka på den ruggigt äckliga toan på torget... bara det är ju BLÄRK! När jag skulle ha tag i toapapper och rände in handen i den där kåpan där pappret är i så skar jag mig på fingret. Måste den vara så vass undrar jag om man lyckas skära sig i tummen på den och det egentliga arbetet för denna mackapär är att riva av tunnt papper som ändå gör att pinket tränger igenom?! Undrar hur mycket baciller jag hann få in i blodomloppet på grund av detta? Ruskig tanke jag vet... särskillt med tanke på att jag kom på mig själv med att suga bort blodet från handen. Har nog både en könssjukdom, hepatit A, B och C och en massa andra saker nu. Tror ni det fanns papper där då???? NOPE!!!!! Som tur var hade jag en pyttebit hushållspapper i handväskan... puh!!!
En annan sak som fick upp mitt temperament i riskzonen för slaganfall var en kassörska som inte tänkte låta mig gå och titta på grejorna i butiken ensam utan skulle springa med och handla tillsammans med mig genom affären. HALLÅ hade jag behövt en ledsagare med mig så hade jag haft en med mig... tillslut fick jag bara ta nåt för att komma därifrån.
En kinadam hann också få mig irriterad... ja såpass att jag var tvungen att bli verbal och lova henne att aldrig sätta foten på hennes sabla resturang något mer. Stog och väntade på att kinaresturangen mitt emot Lekia skulle öppna så jag kunde köpa ett presentkort där,,, vi var väl kanske en handfull som väntade på att dom skulle öppna. När kinadamen öppnar upp så är det första hon börjar kackla om är hur sabla upptagen hon är och vi minsann får gå och sätta oss för hon har inte tid med oss. Öhhhh?! Jag säger till henne att det är ingen brådska för jag ska bara köpa ett presentkort. Då svarar hon med en sabla ramsa igen om hur stressigt det var och att jag också måste sitta ner så hon hinner allt hon ska göra. JAG LACKAR UR!!!!! TOTALT! GENERALSTOPP!!!! "Herregud människa varför öppnar du den satans dörren för då om du är så jävla stressad... kommer aldrig sätta min fot på din pissiga kinaresturang"!!!!!! Ja så sa jag! Kanske överreagerade en aning (hahaha) men kärringen skulle bara vetat innan hon tykade sig att jag varit och shoppat en massa på 40 minuter och då ska hon fa-an inte reta fru Carlsson.
Måste skicka en liten suck åt alla pyttepytteparkeringar överallt. Förstår att dom som bygger parkeringsplatser vill knöla in så många bilar som möjligt men tycker kanske dom skulle se till att man kan ta sig ut från platserna också utan att skada en annan bil, sin egen eller bli så arg så att man känner för att gå ur bilen, pissa på P-skylten och sen skratta hysteriskt medans tårarna trillar.
Nu är jag hemma igen och har slagit in lite paket... vilket också kan göra den lugnaste personen nervig. Jävla snöre som inte vill krulla sig, tejp som inte vill fastna och papper som det går hål i... och snart är det jul och man ska slå in ett ton paket samtidigt som man ser sådär finurligt smålycklig ut för att det snart är jul och man ska lägga på sig tre kilon, laga en massa mat som inte är så god och flänga hit och dit. Ja se åhhh vad jag längtar till julen (=ironi för er som inte känner mig!)
Nu ska jag toppa denna fantastiska underbara dag med att åka till simhallen med sonen och hans ena kompis så alla får se mina celluiter i låren, orakade skrev och småfeta röv. LYCKLIGA JAG!

Måndag em

Jisses vad fort denna dagen har gått även om det var segt på jobbet idag. Trodde det skulle vara mer att göra då barnbidraget kommit men antar att alla sådana pengar gått till en massa vantar, termobyxor och mössor och inte till snus, mackor och cigaretter.
Direkt efter jobbet stack först Kulan och jag iväg på en promenad i ett fasligt tempo (i alla fall för att vara en runda med Kulan) och sen tog jag Knodden på en riktig skogsrunda.
Knodden var risig i magen och ville bara ligga och äta gräs men sen fick han upp farten han också.
Nu blir det inte mer gjort idag.
Mycket denna veckan... ska hinna köpa födelsedagspresenter till Emma, lämna in bilen på BVD, gå till simhallen med sonen, motionera och jobba... håhåjaja! Bara att hänga med i svängarna och försöka komma ihåg att nästa vecka är betydligt lugnare. Då har grabben lov och jag jobbar bara måndag förmiddag och sen är jag ledig ett tag. Himla skönt! Ska bara göra saker jag vill och bara sånt jag tycker är skojigt! Lääängtar...

Bowla

Jobbat idag... fullt ös som vanligt! Slutade lite tidigare idag vilket var himla skönt. Straffar sig däremot imorgon då jag får börja tidigare inför eftermiddagspasset. Nåja den tiden den sorgen.
Käkat pizza idag... gott men inte bra för figuren. Slarvat satan nu en vecka så på måndag får det sannerligen bli nya tag så jag passerar det förbannade minus tio strecket snart.
I eftermiddag ska Bobbe och Martin och jag åka och bowla. Får försöka hitta på något kul. Bobbe och jag ska båda jobba imorgon eftermiddag så då blir det inget skojsigt alls.

Fullspäckad dag

Sovit gott inatt... skönt!
Nu sitter jag med andra koppen kaffe och tittar på nyheterna. Sur på kaffekannan som har fått för sig att kasta kaffe på väggen varenda gång jag öppnar termosen. Får gå ut för att inte klabba ner hela köket när jag ska öppna.
Micron har pajat... inte bra. Det gnistrar när man ska micra nåt vilket är det värsta jag vet... allt med el som gnistrar, sprakar eller smäller är farligt. Nu vågar jag inte gå i närheten av skiten och fick be Martin dra ut sladden. (Han tål ju säkert ström bättre än jag tyyyp hahaha.)
Ska gå en sväng med hundarna med Maria sen och efter det tar vi hennes på en promenad. Himla smidigt tycker jag. Skulle önska jag alltid hade någon att ta vovvepromenaderna med.
Maria och jag ska äta lunch på Gästis i Torup idag. Himla mysigt att slippa laga mat och äta ensam.
Jobbar eftermiddag idag på macken. Alltid lika trevligt!
Ha en bra helg hörrni!

Tackar för det Maria

Idag släpade Maria ut mig på en joggingtur. Hade det inte varit för att vi bokat in dagen i förväg hade jag inte sprungit idag av flera anledningar men nu när det väl é gjort så är jag så nöjd med mig själv.
Ingen långrunda men vi joggade hela vägen och vädret på morgonkvisten var underbart.
Nu mår man toppenbra!
Himla bra man har vänner som kan umgås i motionsform på olika vis. Kan man slå två flugor i en smäll och både träffas och motionera samtidigt.
Igår blev det en promenad med Susann tillexempel (ingen långrunda då heller men det var så skönt att komma sig ut lite mellan skurarna) och i tisdags på morgonen var det en powerwalksrunda med Malin i ett fasligt tempo.
Nu klarar man av en helg på macken minsann.

Simhallen

Eftermiddagen ska tillbringas med sonen i simhallen. Var evigheter sen vi var där sist så nu är det dags. Inte min favvoritplats på jorden men får väl offra mig.
Har joggat en pytterunda imorse och det var så sabla jobbigt. Jisses! Hade motvind hela vägen hem och benen var blytunga. Hade hellre gått en runda med Malin som det var tänkt men då vädret var så busigt imorse så hoppade vi över det.
Nu ska jag laga älggryta.... hej svejs!

Mal

R.I.P Johanna-Mal :-(
Riktigt tråkigt att vår stora mal dog... hon var verkligen akvariets stolthet.
Hennes ena öga blev grått för någon vecka sen och efter det har det inte varit något ös alls i henne. Vet inte riktigt hur gammal hon blev då vi tog över henne för något år sen då hon vuxit ifrån sitt gamla hem men då hon var över 20 cm lång så var hon antagligen i en aktningsvärd ålder.
Nu är hon begravd uppe vid Ozzy i backen bakom huset då den vanliga metoden med att spola ner en fisk i toaletten antagligen inte fungerat. Sen var hon ju så speciell så det hade inte kännts rätt.
Antar att Sara och Martin kommer bli ledsna idag efter skola och arbete... tråkigt!

Brrr HÖST

Idag kom Malin hit och följde med på en hurtig promenad i höstvädret. Riktigt strilande regn och kall blåst.... fy tusan alltså. Inget skojsigt alls men jädrigt gött när det är gjort.
Nu måste jag ta tag i helgens ätande. Går ner på veckorna men unnar mig åt helsickes för mycket på helgerna. Ska ta några hårda återhållssamma helger nu så jag når mina tio kilo.
Tackar för idag söta Malin... ses imorgon!

Kuliga bilder


Sara´s frissaHär är Sara med rakt hår...Sara med lockar....

Vilket är bäst????


Mysig söndag

För två veckor sen körde vi mysmåndag här i Råkna vilket innebär att istället för att mysa som stollar på en fredag så gjorde vi det på en måndag. Såååå bra tycker jag! Fredagen är ju mysig i sig bara för att det ÄR fredag så då behöver man ju inte göra så mycket mer än att bara vara. Oftast är alla så trötta en fredag också så vi hinner inte ta det lugnt och prata för alla snarkar på soffan eller tjurar. Måndagen är ändå den jobbigaste dagen på hela veckan och då kan det vara gött att sitta och äta något gott tillsammans med familjen då istället och kanske till och med ta ett glas vin.
Idag kör vi samma variant fast vi kör det en sketen söndag istället. Ost, kex, revben och lite så blir det idag. Sara och Emma kommer också så idag blir det verkligen TOPPEN.
Gott att ha stora barn som man kan få bjuda på mat ibland precis som både svärföräldrarna och föräldrarna har gjort med oss... känns vuxet ;-) Sara bor ju i och för sig här men är inte ofta hemma så man hinner sakna dom "små" liven innemellan.
Vill passa på att önska en kompis lycka till med sin diet inför sin magoperation som han ska göra. Vet att han sliter som ett djur med sina sketna soppor som han måste äta innan det är dags för att ligga under kniven. Heja dig! Vet ju att du läser min blogg då och då så självklart ska jag "skriva om dig här". Kom innom macken snart så jag får veta hur det går för dig.... KRAM!
Annars idag har Bobbe mest varit nere och fixat med sitt nya mc-rum. Blir nog skitbra när det blir klart. Nu hade han parkerat båda motorcyklarna där och det var gott om plats.
Får väl ta ner mina mc-kläder och stoppa dom i mitt nya skåp som jag fick i bröllopspresent hahahaha!

Söndag 16.e oktober

Vaknade tidigt som bara den idag. Jobbigt när man egentligen hade chansen att få sova länge. Nåja nu sitter jag vid köksbordet med datan som sällskap och käkar skrammlade ägg och dricker kaffe.Bobbe snarkar nere i källaren fortfarande trots att jag kört igång dammsugaren två gånger. Helt otroligt med tanke på ljudvolymen på våran Kirby. Jaja jag ska låta han sova.... en pytteliten stund till i alla fall...

Fick faktiskt en bröllopspresent av Bobbe igår. JODÅ mina vänner! Jag var också ganska förvånad faktiskt... ännu mer förvånad blev jag när jag var tvungen att gå ner till ladugården för att få se den. Hmmm....Hrmm... ja ni ser ju... det är ett plåtskåp!!!!!!!!! Bobbe har släpat hem det från Hok eftersom jag hade sagt det vore bra att ha mc-kläderna i en garderob nere i ladugården istället för uppe i huset. Ja här är garderoben hahaha! Min man är fa-an helt otrolig!
Ja jag hade ju ingen present till honom så jag antar detta var bättre än ingenting. Tack Bobbe för den jättefina garderoben med dom underbara blåa blommorna på skåpsdörren.

Martin har lanat hos grabbarna borta i Åker inatt. Undrar om dom varit tysta och snälla eller gapiga och flammsiga? Fattar inte det kan vara så roligt att sitta hela natten och spela en massa spel?! Fast igår skulle dom nog försöka spela in någon film också.... ja vad ska det bli av dessa pojkar!?!!!

Ska boka hotell nu i Göteborg. Vi ska dit tisdag och onsdag vecka 44 med Johan och Maria och deras kids. Ska bli så mysigt att få sova på hotell och bara vara! Tänkte gå på Universeum och käka något gott på någon mysig resturang.
Sara eller min pappa ska vara hemma med hundarna.


Sprungit

Ett av mina personliga mål har varit att orka springa till Hylte. Idag gjorde jag det och jag är väldigt nöjd med mig själv. Skönt att se att kroppen är stark och orkar saker som jag kräver av den.
Pappa var snäll och körde hem mig sen... tackar för det!
Det blev 9,5 km på exakt en timme. Ja tydligen är det inte meningen att jag ska springa en mil då jag alltid springer för kort ;-) Nästa gång ska jag springa till Susann för då måste det bli en mil från mig.
Ja jag är skitnöjd i alla fall. Kondisen är det då rakt inget fel på men har ordentligt ont i knäna nu men det blir så när man springer på asfalt. Var inte jobbigt så det kändes blärk heller utan jag sprang i min (väldigt lååångsamma) lunk. Benhinnorna verkar däremot ha klarat sig bra och skoskavet men hur jag mår imorgon återkommer jag till... hahahaha!
Springer hellre längre än fort men nog sjutton ska jag klara springa en mil under en timme som är ett nytt mål jag har men det målet är satt till nästa sommar så det är gott om tid att träna mer.
Nu är ju vintern snart här så jag är väldigt glad att jag har mitt löpband i källaren.
Denna veckan har jag joggat ungefär 1,6 mil och promenerat ca 7 km. Blev mycket men som det ser ut nu så blir nästa vecka lugnare då det är fullt i almanackan av andra saker.
Nu kan jag ta helg med gott samvete....Mina sköna löparskor! (Tack mamma!)


Jogga till Hylte

Idag stog vägen så äntligen på - 9 kg.... jäklar så segt det varit!

Idag ska jag testa att jogga till Hylte. Har tiggt skjuts av pappa hem :-D
Kommer inte vara gott för mina benhinnor att springa på asfalt men kommer ändå inte jogga på några dagar nu så det passar bra med vilovecka sen. Vill bara känna att jag kan klara av det!
Hoppas jag inte fryser nu bara... är ju frost och ca - 5 grader ute Brrr!


Så tråkigt :-(

Ja ibland blir det inte som man tänkt sig... det är allt jag har att säga!


Sicket vandrande

Ja motion har jag fått idag så det räcker och blir över. Först joggingturen imorse och ni i eftermiddag en långrunda med Knodden och en något kortare med Kulan. Kommer kännas i benen imorgon.Sicket underbart väder det varit idag. Nere vid sjön var det fantastiskt vackert ikväll. Stog och bara sög in solens strålar i vattnet så man ska komma ihåg synen en regnig och tråkig dag.
Eldar i pannan idag då den yngre befolkningen i Råkna gnäller för att det är kallt innomhus. SUCK så tråkigt det är. Glömmer ju av eländet hela tiden så får ju tända om... och om och om! Tycker gott dom som fryser kan sköta pannan... eller?!Imorgon kommer Susann hem från sin resa. Skönt att ha min "hundrastare" i krokarna igen. Blir jobbigt om jag ska ränna två separata varv med klumpeklossarna länge till nu. Välkommen hem Susann!
Nu ska jag banne mig inte göra ett skit mer idag... softa framför TV:n när Sara kollat färdigt på sitt program.


Nu går det sakta!

Ja med viktnedgången går det sakta just nu. Helgerna blir lite väl slappa med massa god mat och godis så nu måste jag hålla igen lite så jag får bort några fler kilo snart. Har bestämt mig för att gå ner ytterligare ett denna veckan så i slutet på veckan ska det vara -9 på vågen totalt.
Idag ska jag morgonjogga med Maria Ohlsson. Inte så superspännande då hon är betydligt mer vältränad än mig så jag kommer antagligen få springa som en liten galning för att hänga med. Hoppas lite smått på att hennes last sen i sommar (rökning) ska stoppa henne en aning hahaha!
Har mina nya "joggarkläder" på mig. Så smarta! Tunna men ändå varma och sitter jätteskönt. (Tack mamma!)


Vildar

I eftermiddags kom Gustav och Matilda på besök. Hann ta detta fotot på dom mellan kurragömmalekarna...Sicka sötnosar!


BröllopsdagIdag har Bobbe och jag 9-årig bröllopsdag. Fattar inte vart dessa åren har blivit av?!
Bobbe var snabb med att skicka ett grattissms innan mig idag för att riktigt visa att han inte glömt av det. Hahaha! Synd han är i Hok idag annars kunde vå åkt ut och ätit nåt mysigt eller samlat kidsen hemma och kanske gjort nåt mysigt här. SUCK! Nåja jag överlever som alltid.


SOL

Har solat en stund i källaren i mitt gamla solarium efter löpningen. Gud så skönt det var. Varmt och gott. Somnade nästan. Så glad för mina nya rör... väl investerade pengar!
Martin har ju varit hemma från skolan idag så han har mest suttit framför TV:n och tittat på film så då passade det ju att man tränade hemma och solade på plats.
Han har kräkt imorse med så han får nog stanna hemma imorgon också så han inte smittar någon.
Nu har jag rännt ett snabbt varv med dammsugaren också nu nu flyttar inte fru Carlsson baken från soffan.


Löpbandet

Ja idag startade ju älgjakten så istället för att riskera att bli skjuten så sprang jag på löpbandet nere i källaren istället för skogen. Vet ju aldrig om det är någon med dålig syn som fyrar av ett skott bara för att det knastrar lite i gruset på skogsvägarna.
Sprang i en timme men lyckades bara springa 7,1 km.... jaja det spelar mindre roll. Handlar ju inte om längd och hastighet utan att det ska vara skönt och roligt.
Nu sitter jag och funderar på att sola lite solarium också som belöning.


MC

Idag efter jobbet blev det en mc-runda såklart eftersom det i alla fall inte regnade. Kallt som satan var det så jag trodde jag skulle förvandlas till en isbjörn eller nåt i Ätran.
När vi kom hem bytte vi Wildstaren mot CBR:en och drog på en runda mot Unnaryd. Jäklar vad Hondan går... JOHOOOO!!!!!
Nu är jag avfrostad i duschen och ska titta på film och softa i soffan.


LJUSVilket höstväder det är idag alltså! Regn och blåst huuuuu!!!!!
Passade på att tända dom få ljus jag hade kvar sen förra hösten. Mycket damm och skit men blir så festligt när det sprakar lite när man fjuttar på :-)Hade inte så många ljus... men nog kan man ha gravljus i fönstret också???? Hahaha!Lyser ju i alla fall...

Ha en mysig kväll i höstrusket!


Ruskig dag

Idag började jag dagen med att gå en runda med två supersöta svarta hundar vid namn Nosse och Otto. Deras matte hade försovit sig till jobbet så grabbarna hade inte fått någon morgonrunda. Härliga gossar!
Himla intressant att gå med så små hundar i kopplena. Den ena är helknasig (hahaha) och står på framtassarna och kissar. Ser helskönt ut!
Snabbis upp till macken så även deras matte fick gå på toa ;-)
Slappade hemma efter att kört några maskiner tvätt.
Nu har morsan och jag varit och provianterat på byn. Blev en lönande runda för mig då mamma hade paket till mig idag. JIPPIE!!!

Detta fick jag...... en locktång!!!... en kortärmad springetröja!... långärmad springetröja!

Fick en skitfin sport-bh också men den hoppade jag över att lägga ut på bild :-)

Vilken turdag eller vad säger ni?!!!

Min nya locktång fick en massa nya kompisar på toaletten nu som ni kan se på detta fotot...Hahahaha paradiset enligt mig! Hoppas dom kommer överens nu så det inte blir kiv bland mina sladdapparater!


Ny hårmanick i Råkna!Min snälla mamma köpte mig en svinfin hårplattare när hon var hos frissan idag så imorgon ska jag givetvis prova den. Fick samtidigt en hårkrullningsspray så nu är jag mer velig än någonsin.... hahahaha!!!!

Tack mamma för den jättefina presenten!!!!!

Nu fattas bara en locktång till samlingen så har jag nog det mesta för dom stackars hårtussarna på skallen.


Utvecklingssamtal

Varit på utvecklingssamtal med grabben nu i skolan. Jisses vilken stolt mamma man är nu då!!!!!
Han är skötsam, trevlig och hänger med bra i skolan. Riktigt bra kompis och så... JIHOOO!
Det enda som kunde bli bättre är att han måste räcka upp handen mer, bättra sin handstil och läsa mera böcker.
Firade med en glass på macken sen... det är han verkligen värd!
Inte konstigt han trivs så bra i skolan med en sådan fröken som han har... supertrevlig och så mysig med barnen. Hon kan både säga till dom på skarpen och ha respekt med sig samtidigt som hon skojar med dom och kan dela ut en kram. Är ju så viktigt med bra lärare!!!!


Springebrallor

Fick två löparbyxor av morsan idag. Ett par korta och ett par lång så nu ska det gå som blixten när jag är ute och springer... eller? Satt som handsken. Tusen tack mamma för dom... nu slipper jag blöta byxben och att frysa när jag är ute och sliter i skogarna kring Råkna.
En liten undran... vad i helskotta ska man ha i den lilla fickan på insidan av linningen???? En mobil får ju inte plats och pengar har man väl inte med sig i skogen... hmmm kan det vara till nån freestylemackapär (vad dom nu heter)...???? Jag kommer ha telefonnummer hem och patientbrickan i den då man aldrig vet vad som kan hända på en joggingtur... kanske ska ha några taxipengar också hahaha!

Håll till godo med bilderna (hrmmm) då det inte är mina snyggaste kroppsdelar som kom med på dessa fotona men lovade mamma att lägga ut bilder... SUCK! Är i alla fall sant som dom säger... man blir tjockare genom en kameralins.... sisådär tio kilo plussas på!!!!!!Här är dom lååånga byxorna... (och nej det är inte en kameltå ni ser... bara knasig vinkel hehehe)Här är dom korta... (och nej ingen putmage bara konstig vinkel igen tyyyp!!)

Väntar på två tröjor också och en sport-bh men vette tusan om jag lägger ut bilder på dom :-D


Mörkt hårKrulligt bakifrånRakt bakifrånKrulligtRakt

Sorry detta eviga tjatandet om håret.... hahaha... men vad tycker ni?


Satans slinga

Fick för mig att testa löparbanan på Örnavallen imorse. Gav mig fasen på att springa två varv vilket är fem kilometer, vilket var döjobbigt!
Banan är så sabla backig i både uppför och nerförslutningarna. Nerför får man bromsa och uppför jobba som en galning. Är väldigt konstigt att dom gjort banan på det viset när den bara är 2,5 km. Skolbarnen från traktens skolor som ska springa den på gymnastiken kommer defenitivt inte palla löpning efter det :-(
Sen är ju underhållet på banan under all kritik vilket jag antar delvis beror på det pissiga vädret vi haft i det sista men ändå... kändes som jag var i en gyttegrop och sprang. Fick hoppa från tuss till tuss och snubbla över rötter och trampa i lera och vatten. Inte okej! Kommer antagligen inte springa den igen på ett tag det är då ett som är säkert.
Nåja nu är det gjort i alla fall och jag är nöjd att jag orkade hela sträckan.
Nu ska jag duscha och sen ska Susann och jag gå en sväng med hundarna.


Velig

Nu har jag kollat mig i speglen massor av gånger för att besluta om jag gillar mina lockar eller detta raka bäst och efter hand säckar liksom frisyren ihop och nu ser jag förjäklig ut. Platt, flottigt och livlöst!
Imorgon ska jag testa om mina lockar känns bättre annars får jag väl försöka några dagar med detta platta.
GLAD È JAG

Var innom Vincent´s mc i Varberg innan jag åkte till frissan idag för att kolla om en av dom jackorna jag vill ha passade. När jag provade i samband med att vi köpte motorcyklen fick jag inte igen en storlek 46 och idag så tog jag utan några som helst problem på mig en storlek 44.
Satan så glad jag blev alltså. Stog och småbölade i deras provrum för mig själv. Jäkla känsla när målen man satt upp börjar gå i lås.
Ringde Bobbe för att berätta och han lovade mig ny jacka och byxor till sommaren 2012 som belöning. JIPPIE!!!!


Jenny... tack!

Varit hos min frissa i Varberg idag. Är skitnöjd!!!!
Nu är den stora frågan om jag ska ha det rakt eller lockigt???? Skriv gärna vad ni tycker....
Här kommer några bilder på den frissan hon fixade på mig idag...Från sidan...Bakifrån...... och framifrån. Sicken jäkla min jag har SUCK! Nåja ni ser väl håret i alla fall?!!
Ska jag platta det så måste jag snarast ha tag i en bra platt tång ;-))


FRISSAN

Idag ska jag sticka till min frissör Jennie Larsson i Varberg. Ska bli göttit att få lite förändring i skallen.
Sovit gott inatt men vaknade innan min klocka ringde för att makens dånade igång. Hatar det! Grrr!
Måste handla idag... helt tomt överallt.


Mysmåndag

Helgen har inneburit arbete på macken så har inte orkar blogga eller vara ute på facebook.Har dock gått bra att jobba, haft massor att göra.
Jobbat även idag. Älskar mitt jobb by the way!
Sprungit en liten runda efter jobbet... JÄTTESKÖNT!
Idag bestämde jag mig för att göra en tråkig måndag till mysmåndag vilket innebar grillad mat med potatissallad och vin. SKITMYSIGT!!!! Mycket smart att ha det en måndag som enligt mig är den värsta dagen på hela veckan. Nu har vi suttit med levande ljus kring köksbordet och bara pratat skit och haft en trevlig kväll.Drack Sandal´s egna vin. Värt att prova!
Karréskivor på grillen!Hemmagjord potatissallad!

Imorgon ska jag till min frissa i Varberg och greja lite med håret. Oj så gött det ska bli!


Sköna fina lördag

Jobbar idag...extra.... puh! Synd man ska lyckas hoppa in åt folk när det är som finast väder ute. Nåja jobbade bara till halv tre så jag ska inte klaga.
Sitter med ett glas Martini Bianco nu och tycker synd om mig själv. Trodde jag skulle få åka motorcykel idag men tydligen blev det inte så då maken och sonen redan var ute när jag kom hem. Nu ringde dom från Falkenberg och skulle äta hamburgare. SUCK!
Antar det sket sig med grillningen också då...
Har varit ute med dom fyrbenta grabbarna nu i skogen. Jösses så varmt och skönt det är. HÄRLIGT!
Nu är det slappa som gäller!!!

Göra sitt jobb

Hörde någon som sa idag att han fått sitt arbete enbart på att jobbet ska bli utfört och att personlighet och personkemi inte har något med det att göra. Där tycker jag den personen har fel.
Personlighet och vad personen gör för intryck är faktiskt superviktigt och ibland kan jag nog påstå är det viktigare än att personen i fråga kan sitt jobb till 100%.
Det konstiga i det hela är att denna personen jobbar med människor.
Antar att han grundar sitt påstående i att jag menade lite på att man måste ha kul ihop både på och efter jobbet tex på ett litet företag... antar han tog det som att man ska festa ihop och träffas efter jobbet men jag menade att man måste kunna ha allmänt trevligt ihop med sina arbetskompisar. Kan ju inte jobba nåt bra tillsammans med någon man ogillar jättemycket.
Är man en liten klick personal och en ny ska komma in i gänget så är det ju hemskt viktigt att personkemin på den nya klickar med dom som redan är där.

Så PUH fick jag det sagt då!