Strömming i vardagsrummet

NU ÄR VARDAGSRUMMET HELT KLART!!!!! ÄNTLIGEN SÄGER JAG BARA!

Tagit foto från olika vinklar...
 
 
Ligger som vanligt en hårig knuta i sofforna när man ska ta foto.
 
 
Ska bli så spännande att tända lamporna ikväll och se hur mysigt det blev.
 
Skulle nog vilja ha en svart smålurvig gångmatta också... och nya soffor. Jisses så slitna dom börjar bli. Kanske ingen idé med tanke på att vovvarna får vara i sofforna.
 
 
Inte världens lyxigaste eller noggrannaste renovering men jag är kanonglad i mitt vardagsrum. Tycker det blev jättemysigt.
 
 
 

EL

 
Vovvarna väntar på elektrikern....
 
Igår och idag har vi Axelsson´s el i Råkna för att koppla in elen i vardagsrummet. Så gött att ha nya sladdar så man slipper gå och oroa sig för att huset ska brinna ner när man stoppar in en kontakt i eluttaget.
Inte så dumt att kunna trycka på en knapp för att tända lampor... OCH vi har lampor. Inte haft ström i det rummet sen långt innan jul men nu är det hopp om det.
 
 

Storm

Följder för skolverksamheten av klass 2-varning 31/1

SMHI har utfärdat en s.k. klass 2-varning för stormbyar torsd den 31/1

.
En klass 2-varning innebär att väderutvecklingen förväntas innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Det finns risk för skador på byggnader och risk för att stormbyarna orsakar kringflygande föremål som också kan skada människor. Det finns också risk för större skador på skog med fallande träd och därmed också risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning.

Alla skolskjutsar ställs in under torsdagen 31/1


Med tanke på ovanstående risker har barn- och ungdomskontoret efter samråd med räddningschefen Magnus Åman beslutat att alla skolskjutsar ställs in under torsdagen den 31/1. Förskolorna, grundskolorna, fritidshemmen och gymnasieskolorna kommer att vara öppna men det är inte obligatoriskt för eleverna att komma till skolan torsdagen den 31/1.
Alla föräldrar uppmanas att beakta ovanstående risker med att vistas utomhus och att färdas i trafiken under de förväntade förhållandena.
Från skolans sida utgår vi ifrån att alla skolskjutselever är hemma den 31/1. Föräldrar som önskar att själva skjutsa eleverna till skolan, kan göra det men måste vara medvetna om de risker (se ovan) som detta kan vara förknippat med. Föräldrar till elever som inte har skolskjuts uppmanas att anmäla till skolan om eleven hålls hemma.
Det är alltså inte obligatoriskt att komma till skolan den 31/1, för att undvika risk för skador till och från skolan.

 
Hyltebruk 2013-01-30
Mikael Falk
Barn- och ungdomschef

 

Ja inte var sonen ledsen när han insåg att han slipper skolan imorgon. Undrar om man får behålla strömmen för i så fall ska vi ha filmdag hela långa dagen... urmysigt!

 

 


Mc-folket

Har tagit fram en logga åt vår egen mc-klubb nu hahahaha....
 
 
Blir väl skitbra!!!!
 
Ska ha en date med några av dom på lördag i Råkna-City. Ska bli superkul att träffas och spåna när nästa mc-tur kan tänkas bli.... börjar suga i motorcykeltarmen nu minsann.
 
 

HÄRLIGA LÖRDAG

Lördagen var så här igen och allt vad det nu innebär. För min egen del var det jobbarhelg men skiter i vilket eftersom det är härligt att jobba lördagsförmiddagar. Alla är glada, utvilade och ser fram emot kvällen så inte så fruktansvärt alls faktiskt. Betydligt värre att jobba en måndagmorgon då alla (likaså jag) är ursura och bara muttrar.
 
Martin och Bobbe har fått sockar av morsan. Fick bara ta en bild på Bobbe´s eftersom sonen slet på sig sina innan jag hann få dom ur kassen nästan. Han har varit med sin pappa och farfar i skogen och var frusen som tusan.
 
 

Visst är dom fina? Så mjuka och sköna att ha på sig också. Tackar så mycket morsan!!!
 
Har gått en runda med Kulan och Knodden efter jobbet. Iskallt i vinden!!! Brrrr!
 
Nu står jag vid spisen och ska göra hemmapizza. Apgott och enkelt. Var bara tvungen att ta ett löjligt foto på några grönsaker bara för att färgerna är så fina hihihi...
 
 
Fick ett vin av Madde och Skjunne när dom var här som jag öppnat idag. Supergott!!!! Ska ni ge mig vin så får ni gärna köpa detta till mig....
 
 
Tackar för flaskan Ekenäsaborna!
 
Ikväll blir det film och när jag ändå va på G med kameran så har jag ju såklart tagit fotot på fodralet också...
 
 
Hoppas den är bra. Har lyssnat på den andra delen som heter "Sandmannen" på talbok och den var superhemsk så jag har mina misstankar om att denna kan vara ruggig också.
 
Önskar alla polare en riktigt fin lördag och alla er andra som jag inte gillar... ja er hoppas jag bara att bilen inte startar en kall vinterdag när det är minus tjugo grader ute och era vantar ligger där ni inte hittar dom ;-)
 
 

Min vy

Idag har jag försökt damma och städa lite men då solen lyser så in genom fönstrerna så är det hopplöst i ett hus som detta. Varenda dammråtta syns och jag ger upp.
 
Detta blir från och med nu min vy resten av dagen...
 
 
TV, dator och mobil... allt man behöver.... njaaa smågodis hade inte varit fel. Någon som har vägarna förbi Råkna som kan släppa av en påse på en sisådär två kilo???
 
Ha en bra vinterdag!

Vaken natt

När man har tråkigt och inte kan sova på nätterna kan man leka med kameran ;-)
 
 
Knodden hade då inga som helst problem att sova ZzzZZzzZZzzZZzz
 
 
Martin sov som en stock han också.
 
 
Toffzan var inte heller sugen på att stiga upp 01:30 eller 03:30... suck!
 
 

Sallad

Till lunch idag blir det en laxsallad.
 

Kulan

Inte sovit mycket inatt eftersom Kulan inte mått särskillt bra. Har sprungit som en stolle för att släppa ut honom när han velat kräkas. Antar han ätit något olämpligt den stackaren!
Man hinner med mycket när man är vaken även på nätterna. Har hunnit rensa kylskåpet och skafferiet på en massa varor som gått ut på datumet, kokat kaffe och tänt i pannan.
Nu har sonen stuckigt till skolan och jag ska ha en riktig innomhusdag. Har tagit på mig mysbyxor och en stickad tröja och ska häcka i tv-fotöljen hela dagen. SKÖNT!
Får se om vetrenären ringer idag för att diskutera hur vi ska gå vidare med Knodden. Ringer dom inte är det ett återbesök till sommaren med hans ögon.
 
 
 

Så det så

Som vanligt kan jag gå och irritera mig på vad någon säger till mig i evigheter så för att få det ur systemet så är det ju skitbra att ha en blogg att vräka av sig på utan att bli avbruten eller bli så förbannad att jag säger något tillbaka som man kommer ångra.
Handlar som vanligt om mina hundar. Finns personer som kan säga saker som kan göra mig totalt vansinnig eftersom man vet att åsikten kunde sagts på ett mycket bättre och trevligare sätt. Förstår inte varför man över huvud taget måste prata med någon om man ändå inte gillar personen i fråga.... rätt onödigt och gör bara SKIT inte GOTT!
 
Utan att gå in på något eller någon speciell så vill jag bara klargöra att jag INTE uppmuntrar att hundarna skäller men vid vissa tillfällen när man bor på landet så tycker jag kanske till och med att det kan vara bra. Huvudsaken är att dom slutar när jag säger till dom. Har faktiskt rätt bra pli på dom båda två men är inte ärlig om jag skulle säga att jag tränar som en galning med grabbarna. Dom kan sitt, ligg, vänta, stanna kvar och varsegod och med dom kommandona klarar jag mig långt.
Dom flesta hundar jag vet skäller när man går förbi deras hus från sina hundgårdar,,, mina med, men låter kanske mer med tanke på storleken.... men som sagt, mina slutar ju i alla fall ;-)
 
Sen är det bara jag som har ont av att jag inte klarar gå promenad med båda hundarna samtidigt ingen annan. Har inte några större problem med det om jag ska vara ärlig. Kanske inte jättekul alla gånger men som sagt,,, bara min tid som blir lidande och ingen annans.
 
Tänk om man hade vetat att hundar (och det är säkert likadant med andra djur som hästar, katter eller fiskar) att det kan röra upp sådana känslor i personer som man inte ens känner. Åsikter finns det gott om från alla håll och kanter men sällan positiv feedback.
Skulle önska att folk kunde ta sig lite tid istället och lära känna (i detta fallet) hundarna istället för att ha förutfattade meningar. Mina hundar är två jättemysiga killar som inte har något ont i sig. Bara keliga snälla bamsebjörnar som inte förtjänar dåligt rykte.
 
Puh så skönt. Mår genast mycket bättre :-D
 
 
 

Varför???

Är det någon plan som Gud har att skicka en viss sorts hundar till en eller är det ödets nyck? Är det ett straff eller en gåva? Är det nåt jag gör fel eller som jag förtjänat?
 
Man undrar....
 
 
Min underbara Kulan,,, älskar stollen sååå mycket! Förutom hans återkommande röda öra så har han varit relativt frisk. Goare och mysigare hund får man leta efter.
 
 
Min ståtliga Knodden har varit en riktig olyckskorp genom åren. Han har fått utstå mycket smärta och gjort att vi runt omkring honom lidigt mycket för honom.  Lärt mig massor både på gott och ont.
 
Skulle vilja få uppleva en gammal hund.... trött, sur och seg gammal grå hund som får åldras med värdighet!!!
 
Håll alla tummarna för att Knodden´s gråstarr utvecklas sakta på det friska ögat så han får några år till med oss som älskar honom såååå mycket!!!
 
 

Knodden

Upptäckte ju igår att Knodden´s ena öga var så himla konstigt... riktigt riktigt konstigt. Tänkte som vanligt att man säkert kan sova bort det men så var tyvärr inte fallet. Tittade på hans öga flera gånger imorse men beslutade mig för att ringa vetrenären i Helsingborg för att få det undersökt.
 
 
Såhär såg det ut när jag fotade honom igår. Höger öga ser skitskumt ut.
 
Hos vetrenären hade vi tur denna lördagen eftersom det var en massa blivande ögonvetrenärer som var där på kurs så därmed blev dom överlyckliga när det kom in ett riktigt ögonfall dom kunde få studera och sätta diagnos på. Knodden hade sex stycken som lös han i ögonen och grejade,,, inte alla som får den uppmärksamheten hos vetrenären.
 
Dommen blev gråstarr på höger öga som är långt framskridet och därmed är han antagligen helt blind på det ögat (möjligtvis ser han ljus och mörker men ingenting mer). Det ögat går inte att göra nåt åt utan han får leva utan syn på det.
På det "friska" (vänster) ögat har han en prick gråstarr men ännu inget dom behöver medecinera. Ska på återkontroll med vänsterögat om ett halvår och se om det blivit mer och eventuellt överväga operation. Risker finns ju alltid med en operation men valet är ju att prova och hoppas att den lyckas eller att han blir blind i vilket fall som helst i så fall.
 
Knodden ska aldrig behöva lida för detta för i Råkna-City ska hundar och katter må bra och så länge han inte har några större besvär av sin sjukdom får han leva med det men har ju insett att Knodden knappst blir någon gammal hund.
 
 
Detta förklarar ju hans snubblighet och lite knasiga stil när han plötsligt kan braka rätt in i en postlåda när man är ute och går eftersom han antagligen har lite svårt att bedömma avstånd. Han kan ju snubbla på bar backe och missar väl ibland en och annan grop här och där.
 
Stackars lilla söta Knodden. Han har verkligen varit ett måndagsexemplar. Kronisk gastrit, kastreringskomplikationer, färstingsjukdomar och massor av fukteksem och nu detta. Nu ska jag bara njuta av denna vackra hund för man vet aldrig hur länge man får ha sina vänner hos sig.
 
Vill passa på att skicka en megakram till min snälla syster som följde med mig idag och sabbade sin lediga lördag för min skull. Du är bäst Lena-Mari.... tusen miljoner tack för idag.
 

Lyxlunch

 
Jättegott och fräsht!!!
 
 
Pigrimsmusslor är kanske inget man äter till lunch varje dag men kände för att lyxa idag.
 
Gått kämpigt med mat och motion denna veckan men det är bara att ta nya tag.
 
 

Ensam

Efter en skön morgon med lugn och ro och en mysig promenad med vovvarna har jag landat framför tv:n. Japp jag borde städa eftersom allt damm syns nu när solen lyser men har lite magknip så orkar inte. Är väl Aromaten, äggen och chiliesåsen som ställer till det. Sprungit på toa X-antal gånger urk! Har dock en bok där just nu som Lennie Norman skrivit som heter "Gubbvarning" som jag lånat som lyser upp mina toabesök.... jättekul bok!
 
Man hinner tänka alldeles för mycket när man är ensam mycket,,, hahaha alldeles fööör mycket...
 
Man vet att man är ensam... när man efter ett toabesök tänker att det inte är någon idé att tvätta händerna för att man ändå inte kommer möta någon på en hel dag.
 
Man vet att man är ensam när man kan vara ute naken i flera timmar utan att någon ser en.
 
Man vet att man är ensam när man springer så fort att man välter möbler och river ner gardiner för att se vem som körde förbi huset.
 
Man vet att man är ensam när det ringer i telefonen på eftermiddagen och folk tror man sov för att man är hes,,, då man inte pratat med någon på hela dagen.
 
Man vet att man är ensam när man fiser och rapar utan att tänka ett smack på om det är äckligt eller inte.
 
HAHAHA!!!!
 
 

Kall dag

Idag är det riktigt kallt i Råkna.
 
 
Himlen var så himla fin nu i eftermiddag.
 
 
Martin skottade med den lilla snöslungan. Tack för hjälpen darling!
 
 
Själv eldar jag i pannan för fulla muggar så man inte fryser om fossingarna innomhus.
 
 
Råkna-City i vinterskrud.
 
 
Får passa på att tacka pappa för den fina handväskan.
 
 

Tack pappa

 
Tack pappa för det fina fodralet till mina pallar.
 
 

3 år idag

 
Idag vill jag gratta min lilla Kulan som fyller tre år idag. Tänk att denna tokiga hund till slut hamnade i Råkna hos oss efter mycket velande fram och tillbaka.
Mins första natten när jag försökte komma på en bra ursäkt att få lämna tebax honom då det kom som ett slag i ansiktet över hur asjobbigt det kan vara med en valp i huset. Han släpade runt på trasmattorna och pinkade här och där.... ja jisses. Nu sådär i efterhand är man lycklig över att jag inte kom på några bra ursäkter att ta till i telefonen till Nicklas och Catrine på Zir Ozzy´s kennel.... för vad hade denna familjen varit värd utan vår knasboll, knähund och kompis.... INTE MYCKET!
Kram på alla andra hundar i "Tulpan-kullen" från oss i Råkna.

SIMMAT

Lovat Martin att gå till simhallen idag. Hade verkligen ingen lust men har man lovat så har man.
Martin simmade 500 meter och jag 1000 meter. Vi avslutade med varsin TippTopp så vet inte om vi förbrände något eller bara la på oss men skit samma... mysigt var det.
Märks att Martin varit en del i simhallen nu för han är bra mycket snabbare på att simma nu än i höstas när vi började ränna dit.
 

Många Carlsson´s

I helgen var familjen Carlsson i från Ekenäs här på besök. Supernice och supersent blev det som vanligt när dessa familjer möts. Tack för att ni kunde komma. Några bilder blir det inte då jag tydligen haft kameran i fel läge hela kvällen så alla foton är supermörka... grr!
Fick en bra bild på efterrätten i alla fall....
 
 
Detta är en "Ballerinakaka". Ska egentligen vara Oreokex i botten men man tager vad man haver.
 
 
Samtalen för kvällen pendlade mellan fritidsgård, hundar och huslån och detta varvat med lite go dricka såklart.
 
 
Dålig bild på Skjunnes goda whiskey... tack!!!
 
För övrigt i helgen satte vi upp dom sista listerna och jag hann jobba också. Hundarna har varit lite åsidosatta eftersom det varit fullt upp och idag känner jag att jag fryser redan innan jag går ut med dom så det får bli rastning i trädgården idag BRRR!
 
 
Tagit fram den hemmagjorda "gömma-godis-grejen" så har dom nåt att pyssla med.
 
 
Kulan kämpar!
 
 
Knodden älskar den!
 
 
Pälsbollen tackar husse så mycket för att han byggt en rolig leksak åt honom.
 
 

Mattips

 
Detta åt jag till kvällsmat. (Vet inte varför dom skrev att det skulle vara bacon i för det finns inte med i receptet...?)Kan tänka mig att detta skulle passa bra som en liten förrätt också.
 
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 

God kvällsmat

Måste bara dela detta receptet med er....
 
 
ASGOTT om man kan uttrycka sig så när man passerat 35 år ;-)
 
 
Snabbt (5 minuter) och nyttigt!
 
Detta är däremot en bild på vad vovvarna fick till kvällsmat hihihi...
 
 
Fodax foder, lite torrfoder, ett rått ägg, filmjölk, creme fraishe och en ostbit i botten. Dom brukar inte få så glammig kvällsmat men visst får man lyxa till det ibland?!!!
 
 

Recept

 
Detta receptet har jag gjort. Blev jättegott! Skippade dock paprikan eftersom jag glömde köpa den och stoppade persiljan direkt i soppan. Tog en halv tärning buljong till och lite andra starka kryddor. Hatar tama soppor.
 
Motionerat lite idag också. Dags att köra igång runkeeper i telefonen igen så´man kan följa sina förbättringar. Man behöver ju liksom se att det händer nåt annars tappar man lätt sugen. Idag joggade jag ca 3,8 km på 25 minuter vilket jag är nöjd med. Bara att orka hela rundan efter vinterledigheten är ett stort JIHOOO.
 
Inte satt något meganyårslöfte i år men skulle gärna ner under 70 kg innan sommaren. Bara att kämpa på!

Hundutställningar

Efter att varit på med MyDog igår så kan jag inte påstå att jag blev mera sugen på att ställa egen hund även om det är bamsekul att åka och bara titta på. Man måste stiga upp i ottan, föna, borsta och bada, vara nervös osv osv... inte min grej. Helt annan femma om det var något som hela familjen var intresserad av men så är inte fallet i Råkna.
Hade dock varit skojigt att ställa Knodden en gång till bara för att få en riktig kritiklapp på honom. Han har ju en jäkla fin päls och hans steg är ju helt underbart. Får nog fundera på detta. 1:a maj är det ju en inoff i Smålandsstenar... hmmm. Nära och bra hemmifrån och lagom stor för oss. Vill dock gärna ha en dommare som kan rasen så man får en "riktig" kritiklapp. Tåls att funderas på!!!!
 
 

Gamla foton

 
Gustav och moster
 
 
Syrran´s hund Leffe som valp.
 
 
Jag och Gustav
 
 
Stolt morfar med Gustav
 
 
Min lurifax till son,,,
 
 
Dop
 
 
Leffe och Martin busar
 
 
Tjejfest i Råkna. Annelie, Madde, Anki och jag... det var tider det...
 
 
Min mormor Hjördis
 
 
Gustav, min pappa och Leffe
 
 
Mitt favoritkort på mina syskonbarn. Supergulligt!!!!
 
Tack Lena för alla foton. Guld värt när man inte har dom kvar själv... LOVE YOU!!!!
 
 
 
 

MyDog

04:15 ringde väckarklockan imorse. Skulle med Annette till Göteborg på hundutställning. Herrejisses sååå tidigt!
Resan dit och hem gick galant. Annette rattar så fint genom Göteborg, i parkeringshus och mellan filer. Annat när en annan kör... då skriks det och vifftas en del och allt som oftast kör jag fel också.
Utställningen var skitrolig att vara med på. Missade allt som hände i ringarna men hann med desto mera prat och shopping och såklart 100 toalettbesök.
Köpte en fön för 1500 kronor idag. Är sååå nöjd. Har velat ha en så länge. Ska bli skojigt att prova. Blev lite rostade mandlar till Bobbe, godis till Martin och såklart lite snask till Kulan och Knodden också och en leksak.
Mötte underbara vänner idag, bland annat Mia. Go och snäll och superdupertrevlig. Sen var det ju såklart Elise och Carina... puss och kram på alla!
Mötte även Kulan´s brorsa från Norge. Herregud så lika dom är,,, nja förutom att Apollo är nybadad och fint kammad medans Kulan är en trasselsudd.
Nu är jag hemma i mitt lilla hus på landet. Grabbarna hade slappat hela dagen och det syntes på soppåsen som rann över, disken och allt annat som var där det inte skulle vara. SUCK! Helt otroligt att man inte kan åka hemmifrån utan att allt måste raseras. Sur jag blir!
 
 

Tack Lena

Syrran var innom här ikväll med en massa bilder som jag fick ladda över till min dator. Betyder jättemycket då många bilder ligger fast i vår trasiga hårddisk... bland annat foton på Ozzy och på Martin när han var liten.
 
 
Apkort på mig själv... suck! Bjuder på detta ;-)
 
 
Små kusiner som följer storkussen på en av hans hemmamatcher.
 
 
Leffe och Ozzy som bebisar.
 
 
Ozzy och Leffe.... så söta!!!
 
 
Idag fyller Leffe 7 år... hipphipphurraaaaa!!!!
 
 
Saknar min lilla Ozzy massor. Trodde när detta kortet togs att jag skulle ha många år tillsammans med våran nya familjemedlem men så blev inte fallet. Ozzy hade allergi och visade ett beteende som gjorde att vi tillslut inte vågade ha honom kvar.
 
 
Ordagrant en SÖTNOS!
 
 
Brorsorna!
 
 
Leffe och Ozzy Födda 3/1-2006
 
 
Jag, Gustav, Martin och Emma.... för ca 100 år sen hahahahaa!!!!!!
 
 
Kul med gamla foton,,, men vore trivsamt om några av dom var bra. Ser ju galna ut på allihopa!
 
 
Fru Carlsson ser matt ut,,, måste vara efter ett barnkalas som detta kortet är taget ;-))
 
 
Älskade Ozzy!!!!
 
 
Knodden
 
 
Knodden som liten puppy.
 
 
Trött efter en massa bus.
 
 
Leonbergerstyle såklart!
 
 
Knodden och matte på MyDog i Göteborg
 
 
Saknar utställningslivet lite. Ska med Annette, Buster, Chip och Indy till Göteborg på lördag. Ska bli jättekul!
 
 
Åhhh så fin han var där min goa kille. Nyborstad, fönad och tvättad!!!
 
 
Knodden längst bort.
 
 
Kulan som valp. Inte kosntigt man blev kär i honom,,, vilken blick!
 
 
Knodden åker husbil med morfar.
 
 

Råkna

Höjd över havet: 162,6 meter.
Latitud: N 56° 58' 54.86''
Longitud: E 13° 20' 59.99''
Geokoder: 56.98190528913857 , 13.349997997283936

Gott Nytt År

Ville bara önska alla ett gott nytt år... bättre sent än aldrig heter det ju.
Nyårslöften? Jag har som vanligt mitt löfte att gå ner några kikon. Inte så många för det orkar jag inte men tillräckligt så jag kommer i mina mc-brallor till våren. Ska tänka lite på vad jag stoppar i mig och böja röra lite på dököttet.
För övrigt har julen varit mysig utan stress. Nyår likadant. Vi satt hemma och mysade.
Nu börjar vardagen igen men det känns inte så betungande. Trivs med livet och då flyter det mesta på bra. Kramiz på er allihopa!
 
 
Mitt favoritfoto på Knodden. Tycker han är den absolut finaste Leonbergerpojken. Finns ingen annan som slår honom. Detta ansiktet älskar jag!!!!!