Hemringning

Igår ringde dom hem från skolan då sonen stör på b-språkslektionen. Är ju inte okej någonstans att han sitter och pratar, skrattar och lever runt men när personen som gör hemringningen säger att det inte är han som börjar utan mer hänger på och det inte verkar som om dom andra eleverna ska få hemringning blir jag irriterad!!!!! Är dom tre killar som stör så tar man ju för givet att det rings till alla tre familjerna inte bara till oss. Kanske enklare att ringa oss då vi fått hemringningar om sånt här innan?
Nåja snackat med sonen om detta och även pratat med en av dom andra mammorna så nu får man väl hoppas att grabbarna lugnar ner sig annars har vi sagt att vi kommer vara med på lektionen i fortsättningen. Blir ju himla skoj för dom att ha mammorna med på skolan.... och vi skojar INTE.... vi kommer vara med!

Hörde att en anställd på skolan hoppat på min son om att han minsann kört 70-80 km/h ner mot bussrodellen på skolan. Helt taget från ingenstans då hans traktor absolut inte ens går i närheten av dom hastigheterna. Personen i fråga hotade med att gå till rektorn om detta vilket jag ifrågasätter. Vad i helvete har rektorn med det att göra?? Får väl ringa polisen istället så dom får göra en hastighetskontroll på sonen då!!!
Han ska köra vettigt och lugnt bland skolbarn,,, men hans lastbil går knappast som en Ferrari.

Jag tror på inga vis att min son är någon ängel som aldrig gör någonting fel men när det blir orättvisa eller osanna påståenden blir jag galen!!!! Konkreta grejor som kommer till min kännedom är helt okej och tas tacksamt emot men gnäll och överkänslighet och jag blir bara förbannad!

Falskhet

Har hört att det finns en grupp av människor som vid vissa sammankomster nämner mitt namn,,, eller snarare INTE nämner mitt namn ;-) Denna grupp av personer kanske ska sluta tro på allt skvaller dom hör. Så intressant att vissa som själv snackat en hel del plötsligt väljer sida.
Gör mig besviken och förbannad men samtidigt förändrar det ingenting i mitt liv. Palla liksom...

Är det helg snart?

Underbar husbilshelg till ända. Bobbe och jag hamnade i Kristianstad på en ställplats vid en liten småbåtshamn. Mötte underbara människor och satt och tjötade med dom hela kvällen lång. SKITMYSIGT!
Bobbe är småsugen på Leonberger igen men jag är mer tveksam. Är mycket jobb med dom och av egen erfarenhet så tycker jag dom har mycket sjukdomar. Sen är det ju pälsvården och platsen dom behöver. Har ju liksom precis köpt mig en Mini Cooper och är inte sugen på att behöva byta bil igen. Vet inte om Gina är så sugen på en stor kompis i hemmet heller. Blir ju jag som får fixa med allt och tycker det är lugnt och skönt med bara Gina och Melker i hemmet. Nåja fortsättning följer :-)

Nästa helg ska nog grabbarna till lastbilsmässan på Elmia. Själv hoppar jag nog den då lastbilar är sååå boring!


Träning

Har ju haft totalt träningsuppehåll hela sommaren vilket var en urusel idé. Tyckte när jag kom på det att det var smart och skönt med tomt i almanackan men nu när jag ska komma igång igen har helvetet börjat. Låsningar i ryggen som avlöser varandra och andra förkylningen sen jag började jobba efter semestern drar igenom skallen och sen ska vi bara inte börja tala om vad vågen står på..... IGEN :-(
Nåja nu har jag i alla fall mjukstartat igen med två träningstillfällen i veckan vilket jag anser är för lite men då jag jobbar eftermiddagar är det svårt att hitta träningstider som passar så är väl bara att gilla läget. Tycker det är lättare att sköta ätandet när jag tränar mer så jag hoppas verkligen att det ska komma fler pass som infaller när jag är ledig.
Nu ska jag snart iväg på ett thoraxpass och sen ska Gina och jag ta en skön promenad om det inte börjar regna.

Skolstart

 
Idag börjar sonen i nian. Hoppas du får ett riktigt bra sista år i grundskolan!!!!
 
 
 

Skjutning

 
Är ju en 25-årig man som blivit skjuten i Hyltebruk i natt. Helt fruktansvärt såklart men inte särskilt oväntat. Klimatet i byn har hårdnat och det händer mer och mer för varje månad som går.
Det som förvånar mig en aning är när man läser flödet på sociala medier över det som hänt. Vissa är totalt oförstående att något som här kan hända och anser att det som sker i Hylte enligt dom bara handlar om krossade rutor då och då och mest pojkstreck. Vart håller ni hus då undrar jag om ni inte märker hur det egentligen är i Hylte? Sitter ni bara i en sandlåda med era kids och det värsta som händer i era liv är att en katt bajsar i den??? Kom ut i samhället efter klockan 22:00 och åk runt på fler gator än er egen så kanske ni märker att det inte alls är en idyll alla gånger. Det säljs knark i skolan på skoltid, min grabb blev hotat av en kille som siktade på honom med en soft air gun, det vandaliseras både här och där varenda vecka, det springer konstigt folk och bankar på hos folk och spottar på den som inte vill skänka pengar, det själs saker och gäng slåss. Våra lastbilar har fått skit slängda i tanken och grabbens epa hade skruvar instoppade i mönstret på sina däck för att han skulle få punktering när han körde iväg. Vi kör aldrig iväg här hemma utan att kolla bilarna innan. Den som inte märkt av allt som händer lever enligt mig med skygglappar och kanske skulle öppna ögonen för det sker mer i ditt närområde än på ett hem och skola möte.
Fanns några tappra som körde runt på nätterna för att vara dom extra ögonen åt byborna men då responsen från lokalinvånarna var så uselt och i slutändan engagemanget från polisen så gav dessa personer till slut upp.
SORGLIGT!!!!
Hoppas grabben som blev skjuten klarar sig,,, hörde att hans skador var alvarliga och att vi inte ska behöva leva i vilda västern framöver.

(...och för att slippa en massa spekulationer så förtydligar jag att jag menar INGEN specifik person i mitt inlägg så ingen tar illa vid sig. Det är bara mina egna tankar och funderingar.)

Möhippa 13/8-16

Igår var det möhippa för Veronica Yngvesson....
 


Började med en frukost som inkluderade champagne.
 


En kändis måste man ju bara hälsa på hahahaha!!!! Björn Hellberg är lika trevlig som man uppfattar honom på TV. Ställde gladeligen upp på en bild.
 


Vi sminkade henne och vi tyckte väl kanske att den blev aningen för fin. Vi är helt enkelt föööör duktiga för att det skulle bli det anskrämliga resultatet vi hade tänkt oss från början.
 


Dom modiga damerna åkte zipline (linbana) på Hallandsåsen.
 


Väntade på lunch på Harry´s i över en timme.... not nice :-(
 


Sminkning på Studio Lilja i Halmstad.
 


MYCKET trevligt bemötande!!!!!! Vi fick våra blöta sockar torktumlade och dom 40 minuterna blev två timmar utan knussel. Sen sminkade hon inte bara den blivande bruden utan hjälpte oss andra att se respektabla ut innan vår fortsatta kväll i stan. Kommer absolut rekommendera denna salong för andra.
 


Ulrika, Ellen, Hanna, Josefina och såklart Veronica.
 


Tack för en trevlig kväll girl´s!!!
 


Heta läckerbitar!
 


Vi älskar selfies hihihi!!!!
 


Bull´s uteservering..... drinkar för 128 kronor är galet meeen gott!
 


Vi är på G!
 


Svägerskorna
 


Bowling på O´Learys
 


Veronica, Hanna och söta Josefina

Får passa på att tacka maken för att han hämtade oss på natten och körde alla hem. Det var snällt av dig!!!!

 

GRATTIS

Vill gratta min mamma på födelsedagen.
Hoppas du får en fin dag!
 
 

Detta är mys

Vilken bra dag jag haft idag..... träning, långrunda med lös fjäril och sen ljus och ett glas vin till det... jag menar vad mer kan man behöva en fredagskväll?????
 
 
Min första hemmatillverkade västerbottenostpaj.... hoppas den smakar lika gott som den luktar :-)
 
 
Min svampkompis
 
 
Ljus i massor och vin
 
 

Klänning

Beställt klänning till bröllopen vi ska på i september...
 

Måtte den passa nu bara så man slipper skicka den fram och tebax. Kostade alldeles för mycket men ska man känna sig bekväm så måste den passa ens personlighet och kunna användas fler gånger så det fick helt enkelt bli den här. Har bruna kilklackssandaler som jag tänkte ha till och om det är kallt så får det bli min tunna svarta skinnjacka.
 
 

ÄNTLIGEN

Var och tränade thorax i morse. Jäkla jobbigt såklart men bara att vara enveten och kämpa!!!
Sen var det hem och göra sig iordning och så stack Gina och jag till skogen för att se om jag kunde hitta några katrareller.... och det gjorde jag!!!! Wohoooo som jag letat!
 


Jätteskoj att leta svamp ju så blir absolut fler rundor.

Ikväll ska jag bjuda maken på västerbottenostpaj och kantarellmackor och ett glas vitt vin.
 
 
 

Det rullar på...

Inte känt för att blogga i det sista. Allt flyter på efter semestern. Lite träning, umgås med vänner och bara hamna i vanliga rutiner igen. Tycker nog livet är rätt skoj fast semestern är slut för detta året.
Inte hänt så mycket i det sista.... jo det var en människa som blev skogstokig på sonen och hans kompisar. Flippade visst totalt vilket slutade med att Bobbe fick ta sig ett snack med henne. Kastade sten efter eporna och skulle polisanmäla och bussa hunden på dom. Ja jäklar vilket liv det blev. Får hoppas hon är cool nu :-)
Annars allt lugnt? Javisst!!!