RÅKNA-CITY

Skumt

När Knodden och jag var ute på vår kvällspromenad här i "Rosengård" såg vi en bil på en grusparkering på en idrottsplats som stod på tomgång en bra stund och sen släcktes lamporna. För att komma till grusplanen måste dom kört på cykelvägen som vi gick på vilket retade upp mig som fa-an. Tänkte att Knodden och jag skulle spana vad tusan dom befann sig där för och spatserar dit i mörkret. Väl framme vid dörren på bilen trodde jag ingen satt i bilen så skulle känna på handtaget och plötsligt startar bilen och kör därifrån som en galning. Såg att det satt två personer i bilen.
Nåja hann inte säga nåt till dom och funderade inte så mycket på det tills vi nästan var hemma och bilen kommer igen på cykelvägen bakom oss. Hann fundera både en och två gånger på vad som kan hända i mörkret på en cykelväg beroende på vem som finns i bilen. En utländsk grabb vevar ner rutan, uppenbart irriterad och skriker till mig att jag inte har någon rätt att ta mig in i hans bil. Jisses,,, vill väl inte in i hans bil heller. Försökte förklara att jag bara ville kolla varför dom stod där men det tyckte han uppenbarligen jag skulle skita i. Frågade vart hans kompis blivit av och grabben förklarade att han fick åka och lämna honom först innan han kunde åka och konfrontera mig. Öhhhh va tusan!??? Man undrar ju vad i helvete dom gjorde där i mörkret som va så sabla hemligt eller är det bara jag?! Inte nyfiken alls närå.
Nåja grabben lugnade ner sig när jag övertygade honom om att jag sket i vad dom gjorde där men den förnuftiga var ju tvungen att påpeka att dom kört på cykelväg vilket han inte höll med om då han inte såg några skyltar om det.... sen att autobahn han körde på var en och en halv meter bred kvittade tydligen. Rent mjöl i påsen hade han inte det är ett som är säkert.... Han sa att han hade blivit rädd för att han kunde kört på mig där i mörkret. Hmmm ja hade han missat min reflexväst och Knoddens två blinkande lampor så ska han inte sitta bakom en ratt heller.
Tror i slutändan att vi var vänner när vi skildes åt, ja eller vad man nu kan kalla det.
 
Himla spännande att vistas i mina kvarter på kvällstid. Kan säga att utan hunden hade jag ibland inte vågat gå utanför dörren. Dom flesta är snälla och trevliga men finns en sabla massa rötägg också.
 
Nåja fortsättning följer. Känner folk som känner folk så ska nog få reda på vad det var för ena....
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Susann
skriven :

Kommer ihåg att det ofta va bilar där uppe. O som du säger, dom har nog inte rent mjöl i påsen !!
Men va rädd om dej i dessa skumma kvarter ;)