Recept

Här kommer receptet på förrätten jag gjorde igår på Statoilfesten.
PILGRIMSMUSSLOR MED BLOMKÅLSMOS OCH ÖRTOLJA-4 personer
Olivolja
8-12 pilgrimsmusslor (färska eller frysta)
Örtolja
Halv kruka basilika
3 kvistar bladpersilja
Halv vitlöksklyfta
Halv dl olivolja
Salt och svartpeppar
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
2 dl vatten
salt och vitpeppar
1 dl grädde
1 dl färskriven permesan
Mixa ingredienserna till örtoljan.
Skär blomkålshuvudet i buketter och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde till en jämn konsistens. Häll moset i en kastrull och låt det koka ihop. Tillsätt mer grädde om det behövs. Smaka av med salt och vitpeppar. Ta kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner osten.
Hetta upp en stek- eller grillpanna med lite olivolja och stek musslorna 1 minut per sida. Strö på salt och svartpeppar.
Fördela musslorna på moset och ringla över lite örtolja.


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar