Gratinerade rödbetor
En allt- i -ett-rätt med både grönsaker och skinka.
Till 4 personer:
500 g rödbetor
200 g kallrökt skinka
200 g fetaost
1 näve ruccolasallad
2 msk kallpressad olivolja
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande fasta.
Sätt ugen på 225 grader.
Skala och dela rödbetorna mitt itu.
Lägg i ugnsformen med snittytan uppåt.
Blanda samman finhackad skinka, smulad fetaost, hackad sallad och olivolja.
Fördela över rödbetorna och ställ i ugnen i 10 minuter.
Jättegott.
Åt det till lunch idag och var småirriterad på dom röda rödbetorna som färgar av sig på allt och att dom var småhala och knasiga att skala men jag garanterar att jag kommer äta det igen... SNART
Hade tänkt att efterlysa receptet. Kanon att du la ut det på bloggen.