RÅKNA-CITY

Knodden

Upptäckte ju igår att Knodden´s ena öga var så himla konstigt... riktigt riktigt konstigt. Tänkte som vanligt att man säkert kan sova bort det men så var tyvärr inte fallet. Tittade på hans öga flera gånger imorse men beslutade mig för att ringa vetrenären i Helsingborg för att få det undersökt.
 
 
Såhär såg det ut när jag fotade honom igår. Höger öga ser skitskumt ut.
 
Hos vetrenären hade vi tur denna lördagen eftersom det var en massa blivande ögonvetrenärer som var där på kurs så därmed blev dom överlyckliga när det kom in ett riktigt ögonfall dom kunde få studera och sätta diagnos på. Knodden hade sex stycken som lös han i ögonen och grejade,,, inte alla som får den uppmärksamheten hos vetrenären.
 
Dommen blev gråstarr på höger öga som är långt framskridet och därmed är han antagligen helt blind på det ögat (möjligtvis ser han ljus och mörker men ingenting mer). Det ögat går inte att göra nåt åt utan han får leva utan syn på det.
På det "friska" (vänster) ögat har han en prick gråstarr men ännu inget dom behöver medecinera. Ska på återkontroll med vänsterögat om ett halvår och se om det blivit mer och eventuellt överväga operation. Risker finns ju alltid med en operation men valet är ju att prova och hoppas att den lyckas eller att han blir blind i vilket fall som helst i så fall.
 
Knodden ska aldrig behöva lida för detta för i Råkna-City ska hundar och katter må bra och så länge han inte har några större besvär av sin sjukdom får han leva med det men har ju insett att Knodden knappst blir någon gammal hund.
 
 
Detta förklarar ju hans snubblighet och lite knasiga stil när han plötsligt kan braka rätt in i en postlåda när man är ute och går eftersom han antagligen har lite svårt att bedömma avstånd. Han kan ju snubbla på bar backe och missar väl ibland en och annan grop här och där.
 
Stackars lilla söta Knodden. Han har verkligen varit ett måndagsexemplar. Kronisk gastrit, kastreringskomplikationer, färstingsjukdomar och massor av fukteksem och nu detta. Nu ska jag bara njuta av denna vackra hund för man vet aldrig hur länge man får ha sina vänner hos sig.
 
Vill passa på att skicka en megakram till min snälla syster som följde med mig idag och sabbade sin lediga lördag för min skull. Du är bäst Lena-Mari.... tusen miljoner tack för idag.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: