MEXITÅRTA
Ca 8 bitar
9 skivor ljust landgångsbröd
Matfett
KÖTTFÄRSRÖRA
400 g köttfärs
1 msk smör el margarin
1 röd lök
1 köttbuljongtärning
2 msk chiliesås
1 påse texmexkryddor
1,5 dl majskorn
FYLLNING 1
100 g mjukost
Halva mängden köttfärsröra
1 röd paprika
FYLLING 2
1 ask créme fraiche
1 dl hackade gröna oliver
2 msk chiliesås
2 dl lagrad riven ost
TOPPING
100 g mjukost
resterande köttfärsröra
1 orange paprika
0,5 dl gröna oliver
25-30 nachochips
2-3 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Köttfärsröra: Skala och hacka löken
2. Bryn färsen i matfett i en stor stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med.
3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt chiliesåsen, texmexkryddan och vatten enligt anvisningen på påsen. Tillsätt majskornen.
4. Kantskär brödskivorna och smöra dom på båda sidorna. Lägg 3 skivor tätt tillsammans på bakplåtspapper.
5. Fyllning 1: Bed över mjukost och täck med halva mängden köttfärsröra. Tärna paprikan och strö över.
6. Lägg över ett nytt lager brödskivor, placera dom tvärs över så tårtan hålls samman.
7. Fyllning 2: Blanda créme fraiche, hackade oliver, chiliesås och ost. Bred ut det på brödskivorna.
8. Topping: Placera de sista brödskivorna på samma vis som de första. Bred mjukost på ovansidan och runt kanterna. Bred på resterande köttfärs.
9. Kärna ur och skiva paprikan tunt. Halvera oliverna. Lägg oliver och paprika i ett dekorativt mönster på tårtan. Tryck fast nachochips på kanterna runt om.
10. Strö över riven ost och sätt in den i ugnen i ca 15 min tills osten smält och fått fin färg.
Vad gott det lät! Måste ja prova nån gång :)