RÅKNA-CITY

Ringträning och rallylydnad

Måste ta mig i kragen och börja träna Knodden regelbundet så han fattar vad som förväntas av honom på en hundutställning.
Brukar ta min kokta lever och vandra ut i trädgården och springa lite med honom och sedan att få han att stå tjusigt men det är svårt.
Antingen springer han med min hand i sin mun eller så försöker han hoppa upp på mina axlar för att få tag i munsbiten. Ser inte ett dugg tjusigt ut. Nu har han ett fint steg redan så jag lägger inte så stor vikt vid just det momentet. Det svåra för honom är att stå alldeles stilla med sina ben placerade där jag tycker dom ska vara. Tär på tålamodet vilket inte är bra då vi ska ha positiv stämmning kring allt med träning och sedan är det inte skojigt att träna ensam.
Får nog hitta någon bra ringträningskurs så man har lite sällskap och har någon som säger när det ser bra eller dåligt ut.
Tränar Ozzy lite också. Vi kör rallylydnad och det går kanonbra. Om det blir att vi går "problemhundkursen" och jag får lite pli på Ozzy när det gäller folk och andra hundar så ska jag absolut gå fortsättningskursen i rallylydnad. Himla kul och ha en hund som sammarbetar och är så lyhörd som Ozzy.
Min dröm är att mixa Knodden och Ozzys personligeheter och jag hade haft drömhunden.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Ja det där med ståendet ser ju så lätt ut för proffsen...deras hundar står som gjutna i rätt position. Länge! Alice står fint jodå, i ca 10 sekunder kanske. Men men...för lite träning eller?

Vill i alla fall önska er en riktigt trevlig Midsommar! Gärna en solig sådan förstås...